ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЩЕ ЗАСЕДАВА

05 Февруари, 2018
5 коментара

          ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЩЕ ЗАСЕДАВА 

 На 28 януари 2018 година Общинската избирателна комисия в Хисаря проведе заседание, на което разгледа уведомителното писмо на председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов за това, че инж. Пенка Ганева – общински съветник от ГЕРБ е отсъствала от заседания за една година шест пъти. 

 Комисията в три дневен срок трябваше да уведоми общинския съветник Ганева и тя в три дневен срок да внесе възражение в ОИК. Три дни от изтичането на срока за възражение, ОИК взема решение. 

 Днес е 5 февруари, минаха девет дни от първото заседание и председателят Костадин Атанасов насрочи ново заседание на 8 февруари от 12 часа в залата на общинската администрация. 

 Според Закона за местното самоуправление и местната администрация чл. 30, т. 5, пълномощията на общинския съветник се прекратяват, когато без да е уведомил писмено председателя на Общинския съвет за неучастието си в заседанията на съвета по уважителни причини – служебна ангажираност, отсътвие от страната, заболяване и други, не участва в три поредни и в общо ПЕТ заседания на Общинския съвет през годината. 

 Напомняме, че инж. Пенка Ганева беше дала документ за отсъствията си на председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов, но това стана, след като председателят съобщи пред съветниците за отсъствията и. 

Той не го представи на първото заседание на ОИК, въпреки, че беше там по покана на заместник –председателя Петър Дишкелов. 

 Това е вторият случай , в който Общинската избирателна комисия ще се занимава с прекратяване на пълномощията на общински съветник след изборите за местна власт през 2015 година. 

                                                                                                         Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от ц...
05 Февруари, 2018 | 16:23
Напиши отговор
Оценка: +10
Eй , хайде , де, уморихме се от чакане. То в четвъртък ще е 12- ти ден. Бре, дълго уведомяване, де ли си била Пене?
Анонимен
#2 от Член на ОИК
05 Февруари, 2018 | 23:48
Напиши отговор
Оценка: -7  +2
Алоу журналистката, пак ти е грешна информацията.Писмото на председателя беше придружено от копия на присъствените протоколи, в които се виждат отсъствията на инж.Пенка Ганева и копие на служебната бележка от службата й. Сверявай си информацията преди да я напишеш.
Анонимен
#3 от алоу
06 Февруари, 2018 | 09:11
Напиши отговор
Оценка: +9
Алоу, членката, не обиждай журналистката ами кажи защо две седмици се бавите
Анонимен
#4 от до членката от члена
06 Февруари, 2018 | 11:27
Напиши отговор
Оценка: +8
Нищо не беше показано пред нас„ОИК-Хисаря....
Анонимен
#5 от yyyyyy
06 Февруари, 2018 | 18:05
Напиши отговор
Оценка: +6
Членове и членки, изглежда в ОИК на едни се показват документи, на други - не. Попитайте председателчето си защо едни не знаят това, което други знаят.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.