ТОЙ ДАДЕ ПАРИТЕ ЗА ПАМЕТНИКА ВЪВ ВЕРИГОВО

Автор: Няма коментари Сподели:

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/na-gosti-na-biznesmenat-stefan-sharlopov-i-semejstvoto-mu.html

                       ТОЙ ДАДЕ ПАРИТЕ ЗА ПАМЕТНИКА ВЪВ ВЕРИГОВО 

Бизнесменът Стефан Шарлопов почина, но хисарчани, особено вериговци ще го помнят, защото той е един от дарителите на града. 

 Стефан Шарлопов не се поколеба, когато кмет беше инж. Вълко Макавеев да даде 30 хил. лв., за да изградят паметника на загиналите във войните във Веригово. 

Покойният Кольо Богданов беше издирил имената на войниците, беше намерил архитект, който направи проекта и оставаше само някой да даде пари, за да започне изграждането. 

 Инж. Макавеев потърси Стефан Шарлопов и той нямаше нужда от уговаряне. Веднага се съгласи и дойде на откриването на паметника, което стана на 22 септември 2007 година. 

 След откриването, на което се беше стекъл много народ, г-н Шарлопов не отказа да даде интервю за общинския вестник и кабелно радио Хисар. 

 Стефан Шарлопов има пет деца от три брака и беше мажоритарен собственик и на „ Девин АД”, „Санел АД”, „Роял Стоун АД”,” Роял Инвестмънт ООД”, „ Роял Холидей ЕАД” и др. 

 Той е един от учредителите на движение „Българско наследство.”

 Беше председател на Български съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс”. 

 Светла да е паметта на един дарител на Хисаря, който си отиде от света на 55 години!

                                                                    Тракийски Cвят

                      2 жени, 3 брака и 5 деца. 

Това е семейната равносметка за 53 години живот на хотелиера Стефан Шарлопов – боса от „Звездни стажанти”, който ще уволнява участниците в новото телевизионно шоу. 

Стефан Шарлопов е сред най-заможните хора в страната, натрупал е богатството си в последните 25 години. Стефан Шарлопов започва бизнеса си с търговия през 1991г. 

Четири години по-късно регистрира „Роял Фуудс”, заради която впоследствие му лепват прозвището „Краля на кроасаните”.

Известно време бутилира водата от изворите в Девин, но се мълви, че я продава на инвеститори от Австрия заради доноси от конкуренти, че бутилира много по-голямо количество вода от записаното в концесионния договор. Чрез веригата си хотели Шарлопов се превръща в един от най-успешните хотелиери в страната. 

Преди около 16 години в едно от предприятията на милионера работа започнала Бояна Кехайова – по професия микробиолог. „Първата ни среща беше по служба. Аз винаги съм мислела, че човекът, с когото ще създам семейство и ще си изкарам старините, ще го позная от първия поглед”, спомня си госпожата на милионера. 

След първата среща обаче не последвало нищо, тъй като тогава Шарлопов имал семейство. Но за ценителя на красиви жени не останали скрити поразително дълбоките и добри очи на неговата служителка. 

„Когато я видях, ми направи силно впечатление, но само толкова. След известно време във фирмата направихме конкурс за мис. Пристигнах в последния момент, точно преди да бъде обявена победителката. Излязох на сцената и връчих короната на… Бояна – бъдещата ми съпруга спомня си за началото на любовта им бизнесменът. 

Няколко месеца по-късно Шарлопов се развел с първата си жена. Тя се оказала от онези жени, които живеят, за да харчат пари. Вече свободен, шефът на звездните стажанти си наумил да опознае по-отблизо микробиоложката със сините очи. 

Поканил я на първа среща, която по собствените му думи била пълен провал. „Аз говорих повече, отколкото трябва. Поканих я и на втора среща. Но дълго време не стигахме до интимност. По това време тя си имаше приятел и ми заяви, че докато има връзка, не може да бъде с мен”, разказва още милионерът. 

Галантният Стефан обаче успял в крайна сметка да спечели Бояна. Сега Шарлопови имат зад гърба си цели 3 сватби, макар и двамата да са против брака. Бояна вече била бременна с второто им дете, когато на 31 декември хотелиерът й предложил пред близо 100 души свидетели. 

Бил подготвен и за отговор „Да” – уредил поп да ги венчае няколко часа по-късно, на 1 януари в 18 ч. вечерта. Близо година по-късно сключили и граждански брак, а няколко месеца след това организирали и тържеството за приятели. 

Най-малките членове на сем. Шарлопови са разнояйчните близнаци Илия и Георги, които наесен навършат 6 години. Двамата имат само минута разлика. Въпреки невръстната си възраст синовете вече имат планове за бъдещето си. 

Искат да станат адвокати „Имам приятели адвокати и момчетата ме питат с какво точно се занимават, печелят ли добри пари. В момента сме на фаза от какво се печелят пари. Иначе и двамата са много енергични и скоро смятаме с майка им да ги запишем на някакъв спорт, може би футбол, за да ги понаритат малко и да видят, че не всичко, което лети, се яде”, разсъждава бащата на 5 деца. 

Близки на семейството издават, че той е хвърлил пъпчетата на близнаците в софийския клон на една от известните български банки, за да предопредели бъдещето им. 

Всичките наследници на Шарлопов са кръстени в църквата в Пампорово и то на една и съща дата – 15 август, когато е денят на Голяма Богородица. Макар баща им да разполага с милиони в банковите си сметки, децата му са научени, че не парите са най-важното нещо на света. 

„Уча ги, че по-важни са човешките отношения. Аз съм на мнение, че когато парите се издигат на пиадестал, те могат да унищожат всичко – семейството, децата, щастието. 

Децата ми дори нямат кредитни карти Средната ми дъщеря получава по 2 лв. на ден. Най-голямата Ева завърши бизнесадминистрация и когато стана на 23, й казах:

 „Виж сега, мойто момиче, имаш два пътя пред себе си – или си живееш живота по дискотеките, или влизаш в бизнеса ми. Ако избереш първия – можеш да разчиташ на не повече от 400 лв. на месец от мен. 

Избра втория – сега управлява хотела ми в Германия”, гордее се с децата си Шарлопов. 

Списвал дописки в „Кооперативно село” Преди да започне да печели пари, Стефан Шарлопов бил журналист като баща си. Преди промените напуснали Бургас в посока София. 

„От него наследих дар словото. Работих в 3 вестника – „Девети септември”, „Вечерни новини” и „Кооперативно село”. Написах и една книга, за която получих хонорар от 2500 лева. Много малко! Отсякох на баща си, че приключвам с журналистиката”, връща се в миналото си Шарлопов. 

Започнал да прави културните програми в ресторант в Панчарево и чак след това се захванал с търговия.

                             Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/article/44265

Предишна статия

Пеевски моли НАП, КОНПИ, Цацаров и ДАНС да проверят милионите и имуществото му

Следваща статия

ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЩЕ ЗАСЕДАВА

Други интересни