НА ПРАЗНИК В МИРОМИР

18 Април, 2019
8 коментара

„И ГОСПОД ВИНАГИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ВОДАЧ И ВЪВ ВРЕМЕ НА СУША ЩЕ НАСИЩА ДУШАТА ТИ И ЩЕ УГОИ КОСТИТЕ ТИ, И ТИ ЩЕ БЪДЕШ НАПОЕНА С ВОДА ГРАДИНА, И КАТО ИЗВОР, ЧИЙТО ВОДИ НИКОГА НЕ ПРЕСЕКВАТ.”

    Тези думи от Библиата, от книгата на пророк Исаия характеризират най- пълно жителите на квартал Миромир, които са дълбоко вярващи, добри и работливи хора. На Възкресение  Христово те ще се съберат в църквата „Свети Петър и Павел”, чийто градеж започва още в 1882 година, за да участват в тържествената литургия, поднесена от отец Недялко в 10 часа. На литургията ще бъдат и онези няколко деца, които ще получат първо причастие от папа Франциск, който между 5 и 7 май 2019 година ще посети България. Хората ще се потопят в разказа за възкръсването на Христос и ще се си спомнят, че в това село със старо име Даваджово през 1646 година е идвал епископ Петър Богдан.

    А в 11 часа ще започне концертът, в който самодейците от читалище „Искра”- Миромир ще покажат умението си да пеят и танцуват. Ще им пригласят певци и танцьори от съседни читалища.

    И за да бъде празникът пълен, ще започне веселието с песните на Росица Пейчева. Тази жена, родена в Лъки, която учи в Широка Лъка пиано, солфеж и тамбура, а после висше образование в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, е магистър по арт- мениджмънт и знае как да накара хората да им трепнат сърцата, че Родопите дишат и пеят на български. Колежката и Ивелина Иванова, родена във Върна е учила в музикалното училище в Котел и има специалност „Дирижиране на народни състави и педагогика на обучението по музика”. Тя е гласовита певица, която миромирци ще имат възможност да слушат и да играят на игривите и песни.

    Жителите на Миромир  са гостоприемни хора. Те знаят как да отворят сърцата си, как да посрещнат гости, а Възкресение Хрстово е ден за това.                        

                                                                                     ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от До Ирина
18 Април, 2019 | 13:05
Напиши отговор
Оценка: -6  
ПАПАТА СЕ КАЗВА ФРАНЦИСК АКО ЗА ВСИЧКО ТАКА НИ УВЕДОМЯВАШ БРАВО
Анонимен
#2 от До Ирина
18 Април, 2019 | 13:53
Напиши отговор
Оценка: +8
БРАВО
Анонимен
#3 от Пази , боже!
18 Април, 2019 | 13:57
Напиши отговор
Оценка: +8
Да звъня ли на 112, че злобата се отразява зле на жлъчката и може да ти се спука след малко? Толкова ли не обичаш себе си, та не можеш да скриеш омразата си? Аз пък се обичам, защото знам какво оставям след себе си. Не разваляй празника на хората! Днес е Велики четвъртък и човек трябва да е смирен.
Анонимен
#4 от миромирци
18 Април, 2019 | 14:03
Напиши отговор
Оценка: +7
Поздравления за председателката на читалището в Миромир - Ива Вълчева
Анонимен
#5 от еееееееееееееееее
19 Април, 2019 | 16:51
Напиши отговор
Оценка: -3  
БиблиАта..........Хайде, вземете се вече в ръце!
Анонимен
#6 от ССС
22 Април, 2019 | 08:51
Напиши отговор
Оценка: -1  +2
Безбожник!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонимен
#7 от да
23 Април, 2019 | 10:02
Напиши отговор
Оценка: +1
А, стига де! Защо не допускате,че Кирилова може да не е автор на тази дописка. Тя не може да напише библиА,защото знае, че се пише библия. По-важно е, че кметицата е водила хорото, ааа! Започнала е предизборната кампания, но хората не я припознават като бъдещ кмет, те и като сегашен не я припознават. Пък и доста е лицемерно да се натресе на Ива като знаем,че нейните хора не я искаха за председател на Общинския съвет. Политика! Ива си е добро момиче и оправно!
Анонимен
#8 от Клюкар
05 Май, 2019 | 19:32
Напиши отговор
Оценка: +2
Що не си станал даскал по български, бе, ами си цял живот клюкар
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.