КРАЙ НА ТОРМОЗА ЗА КОСТА СТАМЕНОВ!

25 Февруари, 2016
7 коментара

 Image title

Всеки, който пътува от Хисаря към Пловдив знае, че в края на селото, в дясно е фуражният завод на „Агрокомерс 98”.

Кооперацията, ръководена от Атанас Куковски имаше велики намерения – да построи в ляво биоцентрала и за това създаде специална фирма „НОВА  БИО  ЕНЕРДЖИ”.

Куковски и хората около него бяха толкова сигурни в решението си, защото имаха приближени в общината.

Припомням,  че на 11 февруари 2013 година, поправена със заповед от 27 март 2014, е отказано да бъде извършено попълване на действащия кадастрален план – кадастрална основа на стопанския двор в село Черничево, община Хисаря, като бъде нанесена двуетажна масивна жилищна сграда.

Кметът дори издава заповед за промяна на Подробния устройствен план на 17 декември  2013 година. Същият ден е одобрен и инвестиционният проект и разрешението за строеж.

   ЕТ Ненко Видолов – 7Н и Мария Стаменова Светлева не са съгласни с построяването на биоцентрала  на това място и започват дело.

  Използвайки възможността, която им дава закона, НОВА БИО ЕНЕРДЖИ обжалват  в Окръжния съд.

  Целта им е  къщата, в която живее  Коста Стаменов, да се обяви за незаконна.

Image title


Още през септември миналата година Коста Стаменов заяви, че не може една къща, която има 23 законни документи да бъде незаконна. Но къщата пречи за осъществяване на намеренията за строежа на биоцентралата. 

Сигурни в действията си, хората на Куковски искат да се вземе мястото, където е построена тя. Една сутрин, много рано, преди Коста Стаменов да е станал от сън, пристигат работници  под ръководството на господина – строител на колонадата в Хисаря.

Те свалят десетки метри ламарина и заграждат мястото. Оставят пътче, по което може да стигне каруца или кола, но без да се размине с друго превозно средство.

Така Коста Стаменов започва да живее с усещането, че наоколо има наблюдателни кули, от които да следят действията му.

Една седмица пред къщата му стои кола на „Трафик сот” и  го пази да не би да избяга.

Много пакости са му правени през това време -  спиране на водата, запушване на канализацията за обратна води и т. н.

„Агрокомерс 98” тържествува. Да, ама не – както казва прочутият журналист Петко Бочаров.

     При обжалването в Окръжния съд излиза решение № 207, разгледано от четвърти състав на 27 октомври 2015 година по дело 2239 и решението е в полза на Мария Светлева – сестрата на Стаменов.

 И на 25 февруари 2016 година, след  2 години и 3 месеца обсада, под непрекъснат психически тормоз на Стаменов, в двора му отново пристигат работници.

Този път те свалят всички ламарини, освобождават мястото и това е доказателство, че Куковски и хората му няма да обжалват по - нататък решението на съда.

   Има хора, които се мислят за всесилни. Имат покровители от горе, имат връзки в съд и прокуратура и смятат, че ще живеят вечно на земята. „Агрокомерс 98”, „НОВА БИО ЕНЕРДЖИ”, къде сте сега?

Разбрахте ли, че с непочтени средства не може да се печели винаги?  Усетихте ли, че в тази страна има и справедливост?Image title


Помните ли, че инж. Ненко Костов ви каза отдавна, че истината ще възтържествува?

Дано сте разбрали най - важното – че не можете да уплашите всички.

Има хора с морал и достойнство, които искат прадвата  да е над неправдата. И така стана. Вие пропаднахте.

И знаете ли какво следва? Просто хората вече няма да се плашат от вас. Хора, вдигнете глави и знайте, че истината винаги излиза наяве и има и съдии, които не могат да бъдат купени!

 Жалко само, че в  „НОВА БИО ЕНЕРДЖИ”  и  в „Агрокомерс 98” няма да разберете най - главното, или просто не сте чели достатъчно.

 Има една малка книжка с 500 български пословици и поговорки. Ще ви цитираме две:

„Който нож вади, от нож умира.”

„Който гроб копае на друг, пада в него.”

                                                                                                                                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от тт
25 Февруари, 2016 | 22:38
Напиши отговор
Оценка: +13
Най - после някой да ги спре. Дано сега си наведат главите и се замислят какво да правят по - нататък.
Анонимен
#2 от възход и падение на КУРтизанките
26 Февруари, 2016 | 08:17
Напиши отговор
Оценка: +10
Започна се.......преди два месеца се каза,че пилето и шейретчето са защитени прокурорски свидетели!!!! В момента пеят така,както дори Лили Иванова не е пяла на „Мелодия на годината“. Само ако знаете какви вихри се задават...Отсвирването на пено бойновски от ОИК-Хисар е „малка нощна музика„ в сравнение с това,което вече се показва от „завоя„...
Анонимен
#3 от спомен
26 Февруари, 2016 | 09:34
Напиши отговор
Оценка: +9
Доколкото си спомням общината беше осъдена заради Пена, която беше променила Подробния устройствен план на стопанския двор в Черничево и нейните заповеди бяха отменени. Сега Стаменов няма ли да си потърси правата?
Анонимен
#4 от Оракула от Делфи
27 Февруари, 2016 | 00:03
Напиши отговор
Оценка: +5
Правата сигурно ще си ги иска Г-жа Мария Стаменова , но с търсенето на правата си ще се потърси и обезщетение за две години и три месеца , психически тормоз , и невъзможност да ползваш собствения си дом, като европейски гражданин , а да бъдеш принуден да се подчиниш на измислени , местни феодали и тяхното желание да те накажат. Причина - не се подчиняваш на техните искания ! Не искаш да бъде изградена" Биоцентрала" в собствения ти дом!
Анонимен
#5 от Коста Стаменов
27 Февруари, 2016 | 00:50
Напиши отговор
Оценка: +9
Оградата с ламарините е премахната поради причината, че Пловдивски Окръжен съд е осъдил фирма " Нова Био Енерджи Еоод ,със собственик и председател на ПП ГЕРБ собственик ,Бойко Цветанов Гавраилов и съсобственик Атанас Куковски, като съсобственик в" Нова Био Енерджи " по чието нареждане, беше изградена оградата , за тормоз на собствениците на , на обектите около имота , който беше отреден за Биоцентрала , и тя на този етап не се изгради, но няма гаранция че няма да се изгради , на по -късен етап ако пари от Евро субсидиите бъдат отредени за такъв проект. Граждани на Община Хисаря опасността не е преминала , не позволявайте да бъдете приспани от тези наглеци.. Не позволявайте болните бизнес амбиции да на тези хора да затрият нашия красив античен град...
Анонимен
#6 от Коста Стаменов
27 Февруари, 2016 | 01:08
Напиши отговор
Оценка: +7
Като се върна назад във времето, преди 23.11.2013год. тогава , когато , нещата не ми бяха ясни , защо сме подложени на този , не- човешки тормоз, по отношение на болни бизнес амбиции от някои общински съветници, , от Община Хисаря, днес със облекчение , мога да кажа едно , благодаря ти друже, че дойде да ми кажеш какво си чул... "Силни има, само тогава, когато обединението е вменено в силата на истината". Коста Стаменов
Анонимен
#7 от До г-н Стаменов
04 Март, 2016 | 10:22
Напиши отговор
Оценка: +5
Не се плаши г-н Стаменов! Инж. Дойкова никога няма да даде документ точно на тия хора. Пък има и вече и гражданско мислене. Хората се окопитиха. Те разбраха кой е прав, видяха какво правят във фуражния завод и няма да им е толкова лесно сега да си построят биоцентрала.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.