КРАЙ НА ТОРМОЗА ЗА КОСТА СТАМЕНОВ!

Автор: Няма коментари Сподели:

 Image title

Всеки, който пътува от Хисаря към Пловдив знае, че в края на селото, в дясно е фуражният завод на „Агрокомерс 98”.

Кооперацията, ръководена от Атанас Куковски имаше велики намерения – да построи в ляво биоцентрала и за това създаде специална фирма „НОВА  БИО  ЕНЕРДЖИ”.

Куковски и хората около него бяха толкова сигурни в решението си, защото имаха приближени в общината.

Припомням,  че на 11 февруари 2013 година, поправена със заповед от 27 март 2014, е отказано да бъде извършено попълване на действащия кадастрален план – кадастрална основа на стопанския двор в село Черничево, община Хисаря, като бъде нанесена двуетажна масивна жилищна сграда.

Кметът дори издава заповед за промяна на Подробния устройствен план на 17 декември  2013 година. Същият ден е одобрен и инвестиционният проект и разрешението за строеж.

   ЕТ Ненко Видолов – 7Н и Мария Стаменова Светлева не са съгласни с построяването на биоцентрала  на това място и започват дело.

  Използвайки възможността, която им дава закона, НОВА БИО ЕНЕРДЖИ обжалват  в Окръжния съд.

  Целта им е  къщата, в която живее  Коста Стаменов, да се обяви за незаконна.

Image title

Още през септември миналата година Коста Стаменов заяви, че не може една къща, която има 23 законни документи да бъде незаконна. Но къщата пречи за осъществяване на намеренията за строежа на биоцентралата. 

Сигурни в действията си, хората на Куковски искат да се вземе мястото, където е построена тя. Една сутрин, много рано, преди Коста Стаменов да е станал от сън, пристигат работници  под ръководството на господина – строител на колонадата в Хисаря.

Те свалят десетки метри ламарина и заграждат мястото. Оставят пътче, по което може да стигне каруца или кола, но без да се размине с друго превозно средство.

Така Коста Стаменов започва да живее с усещането, че наоколо има наблюдателни кули, от които да следят действията му.

Една седмица пред къщата му стои кола на „Трафик сот” и  го пази да не би да избяга.

Много пакости са му правени през това време –  спиране на водата, запушване на канализацията за обратна води и т. н.

„Агрокомерс 98” тържествува. Да, ама не – както казва прочутият журналист Петко Бочаров.

     При обжалването в Окръжния съд излиза решение № 207, разгледано от четвърти състав на 27 октомври 2015 година по дело 2239 и решението е в полза на Мария Светлева – сестрата на Стаменов.

 И на 25 февруари 2016 година, след  2 години и 3 месеца обсада, под непрекъснат психически тормоз на Стаменов, в двора му отново пристигат работници.

Този път те свалят всички ламарини, освобождават мястото и това е доказателство, че Куковски и хората му няма да обжалват по – нататък решението на съда.

   Има хора, които се мислят за всесилни. Имат покровители от горе, имат връзки в съд и прокуратура и смятат, че ще живеят вечно на земята. „Агрокомерс 98”, „НОВА БИО ЕНЕРДЖИ”, къде сте сега?

Разбрахте ли, че с непочтени средства не може да се печели винаги?  Усетихте ли, че в тази страна има и справедливост?Image title

Помните ли, че инж. Ненко Костов ви каза отдавна, че истината ще възтържествува?

Дано сте разбрали най – важното – че не можете да уплашите всички.

Има хора с морал и достойнство, които искат прадвата  да е над неправдата. И така стана. Вие пропаднахте.

И знаете ли какво следва? Просто хората вече няма да се плашат от вас. Хора, вдигнете глави и знайте, че истината винаги излиза наяве и има и съдии, които не могат да бъдат купени!

 Жалко само, че в  „НОВА БИО ЕНЕРДЖИ”  и  в „Агрокомерс 98” няма да разберете най – главното, или просто не сте чели достатъчно.

 Има една малка книжка с 500 български пословици и поговорки. Ще ви цитираме две:

„Който нож вади, от нож умира.”

„Който гроб копае на друг, пада в него.”

                                                                                                                                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Кой как краде в България?

Следваща статия

Коментар от наш читател!”Община Хисаря днес.”

Други интересни