ИВА ВЪЛЧЕВА Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

19 Юни, 2018
37 коментара

Днес – вторник, 19 юни 2018 година на сесия на Общинския съвет бе внесено  предложение от съветниците на Българската социалистическа партия с лидер Пенчо Шапков да бъде свален от поста председател на Общинския съвет Гатьо Султанов. 

Те внесоха специални аргументи, на които Гатьо Султанов отговори достойно, но това не му помогна при гласуването. 

Председателят на комисията по избора – инж. Пенка Рахова  съобщи след гласуването, че с единадесет на шест гласа председател става Ива Вълчева – съветник от БСП. 

За нея гласуваха съветниците от БСП – Шапков, Рахова, Мустакова, Вълчева, съветниците от ГЕРБ – Ганева, Гавраилов,  Найденов, д-р Александров,  Пендев и от Коалиция за Хисар – Куковски и Витев. 

В полза на Гатьо Султанов, който пак беше кандидат гласуваха инж. Вълко Макавеев, инж. Георги Пирянков, инж. Ненко Костов, д-р Стефан Недевски, Гатьо Султанов, Митко Нейчев.

    „Тракийски свят” ви предлага да следите нашите публикации в следващите дни, защото ще имате възможност да прочете интервю със сваления председател – Гатьо Султанов, както и мнения  на общински съветници за особената политическа обстановка в общината.

                                                                                                          Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от jjg
19 Юни, 2018 | 23:41
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
мчИ ТО С ДРУГО НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПРОЧУЕМ, ОСВЕН С ПРОСТОТИИ. нЯМА ЛИ НАЙ- ПОСЛЕ някой от София да научи какви ги вършат комунисти и тия за европейското развитие? От трън, та на глог - грешно скроена шапка
Анонимен
#2 от Ангел Данчевски
20 Юни, 2018 | 06:09
Напиши отговор
Оценка: -8  +11
Гатьо е ренегат интерисчия подредствено дори малоумно момченце нищо не става от него
Анонимен
#3 от gringo
20 Юни, 2018 | 08:24
Напиши отговор
Оценка: -6  +8
Времето ще покаже дали Ива става или не за председател, но със сигурност Гатьо И за това не ставаше. Никаква работа да не вършиш, а пък самочувствието ти да лети в облаците. Да видим сега кой ще си сложи главата в торбата и ще го издигне за кмет догодина.
Анонимен
#4 от Интересчии
20 Юни, 2018 | 08:55
Напиши отговор
Оценка: -5  +5
Че кой от съветниците не е интересчия ? Пено и Бойко оженижа герб за бсп още преди седем години ! Ако погледнете гласуваните точки в дневния ред на сесията, ще видите, че освен свалянето ма Гатьо, ще има и проекти за лапане на евра - щели да "обновяват" центровете на четири села - ще се кърти и копае, за да се редят пак турски плочки по 500 лв. квадратния метър ! И по някое полуживо борче за зеленко, за 1500 лв. Семейството ГЕРБСП се готви за УСВОЯВАНЕ !
Анонимен
#5 от Ненко Костов
20 Юни, 2018 | 09:08
Напиши отговор
Оценка: +11
Жалки хора, не можаха да превъзмогнат,че Кощилаков и калинката трябва да плащат данъците си като простосмъртните.
Анонимен
#6 от Ива е човека
20 Юни, 2018 | 09:09
Напиши отговор
Оценка: -6  +4
Нали вота е таен, може да са се омешали некак си гласовете! Председателят на Общинския съвет нищо не може да "усвоява" от плочки. Там играе кмета и неговата верна дружинка, защото те обявяват обществените поръчки. Съветниците усвояват други неща. Нека сме малко по-грамотни. Ива е диалогична и ще помага на кмета Дойкова в трудната и мисия да управлява най-зелената община в Българи (в минало време).
Анонимен
#7 от Фройдист
20 Юни, 2018 | 09:39
Напиши отговор
Оценка: -5  +6
Мдааа.....Недоразумението Гатю е в сторията...Проблемът е там„че още по-голямо Недоразумение поема поста на Председател на Общ. Съвет Хисаря....Дано сега почне да се къпе по-често...Дано !!
Анонимен
#8 от "вярна дружина"
20 Юни, 2018 | 09:41
Напиши отговор
Оценка: +9
отговор на #6 »
Другарко, ами чии фирми ще редят плочките по 500лв квадрата ? На Дойкова и на главната счетоводителка ли ? Нали всичко се прави, за да не се пречи на "правилните" фирми ? Питайте Ганева, Тотев и Бойко, как стават тези работи. 50 милиона превъртяха през Хисар гербаджийски и депесарски фирми ! Сега ще има още. С благословията на новото мнозинство в общинския съвет. Гато да ви е проблема.
Анонимен
#9 от Тъп съм....ама много..!!!!
20 Юни, 2018 | 10:34
Напиши отговор
Оценка: -4  +12
Тази Ива Вълчева нали работи като счетоводителка в хотел Хисар....На пълен работен ден !?..Ами кога ще й остава време да е грижи за хисарските неволи ??...През Уйкиндите ли?????...Прост народ„слаба държава„тъпи селяни.....След като е такъв местен „патриот„ и се нагърбва с тежката задача на шеф на общинския съвет„да напусне хотела и да се отдаде изцяло на богоугодното дело !?.Заплатата на председател на общ съвет е почти 1000 лв....Достатъчни са за сапун„ако се вярва на разни коментари....!?!?
Анонимен
#10 от А
20 Юни, 2018 | 11:04
Напиши отговор
Оценка: -6  +10
Гатьо е честен и почтен човек, който се отнася човешки с всеки. Не го мислете за изборите, той си има партия.
Анонимен
#11 от Трезво
20 Юни, 2018 | 11:05
Напиши отговор
Оценка: -2  +11
Мотивите на съда, обявени на 19 декември, -„Общинският съвет в (гр. Хисаря) е взел решение в нарушение на нормативно установената компетентност. Такса „Бтови отпадъци“представлява публични държавни вземания. Компетентен да опрощава държавни вземания е само Президентът, като опрощаването винаги е индивидуално, а не по категории лица“, е записано още в мотивите на съда. Както некъдърниците от БСП така от ГЕРБ се смятат над закона ! Пак си ги изберете !
Анонимен
#12 от Хисар - древен и млад
20 Юни, 2018 | 11:33
Напиши отговор
Оценка: +9
Решението за Данчо Бедния беше предизвестено за всички страни в казуса. Първо, че ще има мнозинство за приемането му (да не забравяме, че и Г.Пирянков гласува "ЗА"), както и че Административния съд ще го отмени като взето от орган без съответната нормативна компетентност. Адв. Кривчева отиде да се излага в зала с безсмислени пледоарии(трябва да и се признае, че това и е задължението по договор за правна защита с Общинския съвет), защото за всеки що годе грамотен беше пределно ясно, че това решение ще бъде отменено. Ако Дойкова си беше позволила да не го обжалва щеше да влезе в историята, но рано или късно щеше да и се търси отговорност. Все пак тя е вносител на печално известната докладна. Въобще не става въпрос защо са мълчали толкова години и за малко да изпуснат първия давностен срок за част от задълженията. Кой пречеше на кмета да си свърши работата и да пристъпи към принудително изпълнение на вземанията си. Има законови механизми и достатъчно органи. Гатьо им е най-малкия проблем на всички в конкретния случай.Бъдете убедени, че всички си имат наши и ваши фирми. Да цитираме точно Ахмед Доган: "Около всяка партия има обръчи от фирми." Край на цитата! Макар, че услужливите журналисти го цитират неточно, като казват "обръчите от фирми на Доган". Така е и в нашата малка и китна община и град, който май вече е Хисар - все по-дребен и застаряващ.
Анонимен
#13 от Подкрепям напълно коментар № 9
20 Юни, 2018 | 12:39
Напиши отговор
Оценка: +3
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонимен
#14 от банчЕто Миромир
20 Юни, 2018 | 12:46
Напиши отговор
Оценка: -3  +6
Обадете е на Корнелия да каже на другарката Ифка да ме посещава по-често........
Анонимен
#15 от Фройдист
20 Юни, 2018 | 14:43
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Както казва вашият любимец Яшара; Не може да се казваш Пено, Пенчо,Пенка,Ганчо,Ганка,Грудка...и да искаш да водиш бащина дружина . Името носи СЪДБАТА !
Анонимен
#16 от Любка
20 Юни, 2018 | 14:53
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
На Яшар майка му се казва Либас и работеше в Отечествения фронт. И какво от това. А самия Яшар се казва Мартин и какво води?
Анонимен
#17 от поговорка
20 Юни, 2018 | 15:00
Напиши отговор
Оценка: +5
Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет! На Ива Вълчева
Анонимен
#18 от Гатьовица
20 Юни, 2018 | 15:31
Напиши отговор
Оценка: -7  +7
Най- после да си почине и наш Гатьо от таз' работа. Изнемогваше вече- застраховки ли да прави, за общината ли да мисли или пък за предстоящите избори... Хубаво е да си остане малко у дома, па да се огледа в огледалото и да осъзнае, че вместо да ламти за далавери, требе да обърне внимание на личния си живот. Младо момче, па без булка седи. Дом не може да съгради, община се наперил да ръководи. Калпазанин с калпазаните! А Ива ще я видим- усмихната и отзивчива. Стига да не се окаже и тя фурнаджийска интересчийска лопата като Пенчо.
Анонимен
#19 от Ти пък !
20 Юни, 2018 | 16:43
Напиши отговор
Оценка: -9  +5
отговор на #18 »
Тръгнала да туря ред в житието на Гатьо ! Попредседателствува ли две-три годинки - попредседателствува ! Ама не бил свършил нищо - е, кой е виновен ? Нали това е изборна длъжност ? Нали го избраха тези, които вие избрахте на местните избори ? Ами като не ви харесват, нито съветниците, нито председателят, на следващите избори си ползвайте преференциалния вот и си изберете нови некалинковци ! Но ще трябва да търпите още година и половина, че калинките вече си имат официален председател от неофициалния коалиционен партньор. Честито, хисарчани !
Анонимен
#20 от Гатьовица
20 Юни, 2018 | 17:43
Напиши отговор
Оценка: -8  +8
отговор на #19 »
Гатьо, имаш да учиш още малко правопис. Единственото, което си постигнал за всичките години в общинския съвет, е да си оправиш правиписа покрай коментарите тук. Ама напъни се още малко, де. Момче с толкова дипломи, пък неграмотно. Ще си помислят хисарчани, че и дипломите ти са някаква далавера, както беше и управлението ти.
Анонимен
#21 от княз
20 Юни, 2018 | 22:20
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Пено и Бойко си спретнаха инцест , а Калинката им е поднесъл благовонно-еротичните масла .. На какво се надявате Хисарчани .... Пак Ви го набутаха като в приказка под розовия храст .... Цялата пасмина е като цирей , едрее , белее и мирише , пред очите ни .... изсмуква жизнените сокове на града и ние им ........ръкопляскаме ... заслужавате си съдбата роби
Анонимен
#22 от княз
20 Юни, 2018 | 22:31
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
КЪМ ЛЮБКА ...не словоблудствай с имената на хората и не рови костите на родителите им .... израстнали сме с Яшара .... и той за нас си остава ........ами Яшара
Анонимен
#23 от Любка
21 Юни, 2018 | 09:15
Напиши отговор
Оценка: -2  
отговор на #22 »
Ваше Височество, никой нищо не рови, просто едното име нищо не значи! Щото от всички страни сме засипани с Гатьо, Нено(няколко броя), Пено, Пенчо, Пена (няколко броя), Бона, Ганчо, Ганка, Ненка, Генка. Дори има и Цило, Цилка, Гато, Гочо, Въльо, Мато и т.н. Имена различни в зависимост от местната именна традиция. Самите имена ознават различни неща, но хората не бива да се отъждествяват с имената им. Та затова, поздрави на нашия приятел Яшара - Мартин (ако е той де). А досежно словоблудстването с имената питай фройдиста.
Анонимен
#24 от До БСП-ГЕРБ
21 Юни, 2018 | 09:33
Напиши отговор
Оценка: +8
Научете нормативната база, за пореден път се излагате. Председателя не управлява, а ръководи и администрира. Толкова сте зле, че за тия толкова години в управлението един закон не прочетохте. Даже и ЗМСМА. Та какво остава за Правилник, който е поднормативен законов акт. А за Гатьо - изобщо не го мислете - има си това, от което има нужда, а Вие никога няма да имате - уважението на хората. Показателно е , че го свалихте без конкретни доводи - с 4 подписа на 4-ма деградирали дребни душици и с още 7 гласа на коалиционните партньори, повечето от които доказани измамници.
Анонимен
#25 от интелект
21 Юни, 2018 | 09:47
Напиши отговор
Оценка: -3  +4
Всички там са идиоти, няма няма значение кой ще е начело.Интересува ги само хонорара и , ако могат да участват в някоя далаверка.
Анонимен
#26 от Хисарчанка
21 Юни, 2018 | 10:09
Напиши отговор
Оценка: +9
Иве, ти не ставаш за нищо.Как толкова години не можа да прецениш това.Та къде ли не те натикваха комунягите!!!Все си тая , неориентирана в нищо!!!Наяласе въшка и излезла на чело.Това си ти!!!
Анонимен
#27 от до хисарчанка
21 Юни, 2018 | 10:38
Напиши отговор
Оценка: +5
отговор на #26 »
Малка поправка не "наяла се", а "ненаяла се". Така е по - точно ми се струва, относно лицето за което става въпрос.
Анонимен
#28 от От Хисарчаката
21 Юни, 2018 | 11:28
Напиши отговор
Оценка: +4
Тя се е наяла...............................,но още иска да яде и да краде....................................
Анонимен
#29 от Ненаклюкарствали се
21 Юни, 2018 | 11:58
Напиши отговор
Оценка: -4  +2
Освен за плюнки, за друго не ставате. Добре, че тук поне грозните сурати не можете да си показвате. С тез мръсни усти да ядете на Ивчето тоалетната хартия, дано!
Анонимен
#30 от админ
21 Юни, 2018 | 14:55
Напиши отговор
Оценка: -4  +4
Високоинтелектуална среда! Достойна за "Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.", но не би! Това май се прави умишлено, за да се подклаждат долните страсти.
Анонимен
#31 от Гнусен долен сайт
21 Юни, 2018 | 15:06
Напиши отговор
Оценка: -6  +8
Защо се правите на изненадани ? Нали точно за това го направиха този сайт ! За да се псува предишната власт и сульо и пульо да дават оценки и квалификации на който трябва, и който не трябва. Мръсна трибуна създадена от мръсници. Иначе е забавано, да.
Анонимен
#32 от от кога стана любка
24 Юни, 2018 | 06:49
Напиши отговор
Оценка: -5  +1
Най- лесно да вървиш напред в този живот е да обърнеш резбата като Любка.Ех,"любке", гнусен долен сайт,та нали и калинките по подобие на този чрез дебелата и Сотиров направиха и те сайт.Да плюят по другите боклуци.Един дебел вика на друг дебел.
Анонимен
#33 от Грешиш
26 Юни, 2018 | 12:18
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
отговор на #32 »
Дали е на Калинките сайта се съмнявам. Но сайта за който говориш е новинарски, а не плюварски и липсва старческа логорея
Анонимен
#34 от Тракийски свят
27 Юни, 2018 | 11:13
Напиши отговор
Оценка: -6  +4
Знаeм кой си. Знаем как искаш да се ядосаме и да започнем да ти отговаряме. Не се мъчи! Няма да стане.
Анонимен
#35 от А?
27 Юни, 2018 | 15:07
Напиши отговор
Оценка: -3  +9
Това намирисва на злоупотреба с лични данни! Да не бъркате в IP?
Анонимен
#36 от по леко
27 Юни, 2018 | 21:52
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
любке не може всеки път да надскачаш СТЕФКА КОСТАДИНОВА спомените са живи
Анонимен
#37 от Тошко Л.
28 Юни, 2018 | 09:23
Напиши отговор
Оценка: 0
?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.