ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ... Басня с продължение

12 Февруари, 2018
47 коментара

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ... Басня с продължение 

 Имало едно време една общинска гора. В нея живеели всякакви животни . Имало в тази гора езера, реки, извори и разни цветове папагали. 

На всеки четири години всички животни се събирали и кой с крило, кой с крак, кой с мучене, кой с цвърчене избирали господар за трона. 

Преди повече от две години избрали едно женско животно от групата на зелените папагали да седне на трона. Около трона имало седеменадесет животни – съветници. Те се ръководили от ХЪСКИТО. 

 Най - интересни били вълкът и делфинът, за които животните в общинската гора смятали , че давали съвети на господарката, тъй като и вълкът и делфинът преди това били господари на трона.

 Но всяко животно знаело, че най - важен в тази дружинка е калинката. Това синьо, дребно папагалче не можело да се примири, че в този горски съвет бил и големият мечок. И макар мечокът да не се закачал с калинката, то отишло в горския съд и поискало да вземат от мечока 20 хил. лв., задето стоял срещу него и това го плашило. Не успял за 20 хил., но две хиляди все пак му взело синьото папагалче.. 

 Освен тази дружинка, имало и друга дружинка, която отговаряла за избраните на постове животни. Тя се ръководила от един гербаджийски папагал.

Вътре в тая дружинка били два полицейски папагала, единият от които някога командвал полицейските папагали в цялата общинска гора. То шефът му от централната гора се случил измамник, но пък този в общинската избирателна дружинка бил добър. В нея било и розовото фламинго, което стъпвало грациозно в езерото с дългите си крака и сред животните се жужало, че не обичало къдравата катеричка. Патриотичните папагали също имали представител, който пък се хранил здравословно.

В тази горска дружинка била и хитрата маймунка. В дружинката членувала една мазничка папагалка, която преди това била сред учителските папагали. А русата яребичка - младичка и пухкавка била плътно до розовото фламинго. 

В гората една любопитна сврака изпяла, че яребичката и фламингото ходили в едно горско кафене и се срещали с червения козел. Горските животни си обяснявали този факт с това, че червеният козел бил в тази горска дружинка на важен пост, но един ден казал, че не иска повече, защото всички животни знаели, че е незаконно в тази дружинка, та на негово място сложили розовото фламинго. 

 Но най - опасна в тази дружинка била черната пантера. Вечер, когато се стъмнило, черната пантера тръгвала из градската гора. И на другата сутрин цялата гора знаела кой от коя хралупа излиза, кой в коя дупка влиза, кой папагал накъде лети, кои животни пият в горските кафенета и всеки се чудил от къде пантерата намирала сили да разузнае всичко. 

 Не се явила само медицинската папагалка. Чакалът изревал, че еленът бил отишъл две вечери преди това в хралупата и я накарал насила да се откаже от избирателната дружинка. Съветниците около трона се събирали всеки месец да съветват господарката на общинската гора. 

Но русата гълъбица летяла някъде по нивите и не се усетила как шест пъти не хвръкнала на събирането около трона. И ХЪСКИТО я дало на горската дружинка. Да умуват, да викат, да крещят, но да решат какво да я правят.

 Събрала се горската избирателна дружинка и започнало надговарянето. Русата галъбица дала извинителна бележка, та заради нея изригнали хиляди звуци. Като викнала оная ми ти къдрава катеричка, като отворила уста, като зацитирала членчета и закончета, всичко наоколо кънтяло. 

Розовото фламинго не било съгласно с доводите на катеричката, не искало русата гълъбица да си отиде от съветническата дружинка. На страната на фламингото застанала русата яребичка, гербаджийския папагал, хитрата маймунка, която извадила от девет баира вода, и учителската папагалка. 

Против оставането на русата гълъбица при съветниците около трона били къдравата катеричка, двата полицейски папагала, черната пантера и патриотичния папагал. Като научили всичко това, животните започнали да пишат в горския сайт. И кой знае защо всички в градската гора мислили, че розовото фламинго ще е за отстраняването на русата гълъбица. 

Но... като се разчула истината из гората, започнали да пишат против фламингото. Ама писали цяла нощ. Фламингото се разсърдило на птичето, което преди това пеело по горското радио, и кълвало вестника на общинската гора. Така се разсърдило, че го обвинило в лъжа. Птичето, което било два пъти със счупен крак и знаело какво е страдание, което в живота си нямало забележка по написаното, много се натъжило. 

 Спомнило си как по времето, когато майката на розовото фламинго била заместничка на трона, написало първата част на „Имало едно време”. И десетки станали частите през тия двадесетина години. 

Затова с крилцето си изтрило сълзите и написало и тази част на баснята. За поука на розовото фламинго, че устите на животните в общинската гора не можеш да ги затвориш. Затова е по - добре да замълчиш, за да останеш достойно в избирателната дружинка на общинската гора. 

И следващият път да разучиш животинското горско мнение, та да можеш спокойно да цопаш в езерото с дългите си крака, без да забравяш, че в общинската гора има и вълци, и чакали, и пантери, които могат да скокнат и хам...........

                                                                  Тракийски Cвят                     Ирина Кирилова

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Хаааахахаха!
12 Февруари, 2018 | 19:52
Напиши отговор
Оценка: -11  +1
Г-жо Кирилова, ще лепнете прякори и на тези, които още си нямат.
Анонимен
#2 от Ама то Раховото Минче бая черничко за розово фламинго.бе
12 Февруари, 2018 | 20:17
Напиши отговор
Оценка: -13  +5
..
Анонимен
#3 от черната пантера
12 Февруари, 2018 | 20:32
Напиши отговор
Оценка: +12
Кирилова,голямата черна котка много неща знае,но няма да ги научите от нея...
Анонимен
#4 от чиновничка
12 Февруари, 2018 | 22:08
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Видях Минка, с розова коса е.
Анонимен
#5 от Крилов
13 Февруари, 2018 | 08:56
Напиши отговор
Оценка: -7  +9
Боже, колко мъка има по земята, Боже!
Анонимен
#6 от двубой
13 Февруари, 2018 | 09:14
Напиши отговор
Оценка: +17
В информационната гора с гръм и трясък влезе една мецана, която се мъчи да засенчи нашето славейче. Ха, да видиме сега, това нежно гласовито славейче дали ще надпее рева ѝ.
Анонимен
#7 от Имало едно време едно общинско блато
13 Февруари, 2018 | 11:41
Напиши отговор
Оценка: -11  +10
Нерде Гатьо, нерде хъски! Много високо в кучешката йерархия! Хъскитата не са горски животни, пък и в нашата ако ги има са само помияри, най-много някой проскубан пилешар. Папагалите от дълга употреба са заприличали на гарги, особено тези с червена окраска. Делфина и той все повече прилича на замразена скумрия и с пенсионирания вълк отдавна трябваше да преминат в епопеята на забравените,заедно с червените дърти лисугери, но явно в тази опоскана гора все още има по някое плодче за изяждане.Време е за смяна на персонажа! Появил се мечок да се бори с някакво синьо папагалче.Какъв мечок и какво папагалче? Може ли сега цял мечок за едно папагалче.Можеше да са мъничко глиганче и невестулка, например. Едното рови, а другото краде яйца!И какво е това сега женско животно от групата на зелените папагали? Уж вълк и делфин, пък папагали, и женско животно? Добре поне, че не е от третия пол. Това женско животно се опитва да се прави на царица, но нещо не и се получава още от началото, когато си назначаваше шутовете. Набутаха и една хитра лисана и един търтей-агент и работата замря. В горсаката администрация е вечна зима, всички животни са в летаргичен сън, а гората тъне ли тъне. Следващата приказка може да не е за общинската гора, а за общинското блато, а в блатата е страшно. Пълно е с пиявици, духове, вампири и всякаква вредна гад. Пролетта не се вижда! На хоризонта само една мъгла!
Анонимен
#8 от НОВИНА Още 1 тухла Падна от Стената
13 Февруари, 2018 | 13:10
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
Още една калинка-в лицето на Тодор Гребенаров падна .Той беше един от хората който ядеше и спеше в хотел Централ. Той заедно с Ангел Антонов си пиеха кафето с хвърчащият метър и шейсет великан.Приемаха поръчките на копелето и си играеха със съдбите на хората.В историята са вече асеновградския мангал,Никито п,А.Антонов и Т.Гребенаров.
Анонимен
#9 от Новина Още една метла за яхане е свободна.
13 Февруари, 2018 | 15:40
Напиши отговор
Оценка: +13
Чистачката в Министерски съвет се е пенсионирала. И тя беше човек на калинката. Още една метла падна. Кой ли ще я яхне? Продължавате с личните си драми. Храните злобата със злоба!
Анонимен
#10 от ss
13 Февруари, 2018 | 17:09
Напиши отговор
Оценка: -7  +8
Глиганът да мълчи, че и той беше изигран от червените папагали, та сложиха розовото фламинго за секретар на дружинката. Проскубани , не проскубани, червените ще живеят. А глиганът все пак може някой да го гръмне. Ловци в тази гора колкото искаш. Стрелят и извън общинската гора.
Анонимен
#11 от ???
13 Февруари, 2018 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: -7  +1
Това заплаха ли e?
Анонимен
#12 от Общинската гора - 210 000 лв издръжка - приход няма!
13 Февруари, 2018 | 21:52
Напиши отговор
Оценка: -5  +4
За истинската общинска гора пишете, а не глупави псевдобасни.
Анонимен
#13 от sos
14 Февруари, 2018 | 09:09
Напиши отговор
Оценка: -13  +4
Това птиченце много отмъстително, брей! И заплашва! Гнусотия страшна!За да отмъсти на майката, напада дъщерята!Сгазихте лука,май!
Анонимен
#14 от твой другар
14 Февруари, 2018 | 09:25
Напиши отговор
Оценка: -6  +12
Слушай, другарю, това е литературен жанр. Според твойте мисли, всички писатели до сега да са отишли на кино. "Сгазихте лука май е заплаха." И номерът ти фатален и думите ти грозни...Както и оня с въпросителните. БАСНЯ, отговорите като на басня. И как се припознахте вътре? Та майки, та щерки, ами авторът може да имал нещо съвсем друго предвид. Как се припознахте?
Анонимен
#15 от администрация
14 Февруари, 2018 | 09:30
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
Няма приходи, дайте идеи от къде да дойдат. Данъците не си плащате навреме, програми няма отворени, инвеститорите ги няма, хайде, разработете една стратегия и я внесете в Общински съвет № 12!
Анонимен
#16 от ловец
14 Февруари, 2018 | 11:19
Напиши отговор
Оценка: -11  +12
Тази тъпня е толкова прозрачна, колкото ни е малко градчето. Коя ли е тази дето е била заместничка, а дъщеричката и е в някаква горска комисия. Брех, да му се не види! В този милионен град от 20 години има 6-7 жени, които са били и са на тази позиция. От тях само две имат дъщери и само една от тези дъщери е във въпросната приказна комисия. Голяма приказка, голямо нещо. Голям творец, чудно славейче. Пък и ранено. Това, че заменяш имена на хора с имена на животни и други разни наименования няма да те направи нито Ангел Каралийчев, нито Андерсен, нито братя Грим, нито, Езоп, нито Лафонтен, нито Стоян Михайловски. "А глиганът все пак може някой да го гръмне. Ловци в тази гора колкото искаш. Стрелят и извън общинската гора." е галене по главичката. Не се знае кой с кого и как се е припознал,защото всичко е повече от прозрачно. Трябва да си доста наивен, за да не се сещаш кой кой е и ако замениш имената, местата и събитията всичко си идва на мястото. Смешното е, че всеки който се опитва да каже нещо по-различно веднага бива оплют или изтрит. Когато казваш на някой, че е сгазил лука е заплаха, а когато плашиш едно животно, че може да го отстрелят е любовно обяснение, още повече пък автор "ss".Това да не е препратка към някаква организация от миналото или напомняне за нещо си? Ади холан, много сте чувствителни към лука! Последното, погледнато от веселата му страна, може да се възприеме и като успокоение, защото сезона за отстрел на глигани мина, но пък от друга страна има и бракониери.Иначе в тази медия се пише свободно, отразяват се различни мнения и цари дух на демократичност, нали другарю мой. Ха, другар! Това другар не може да го напише.Сред тях има доста интелигентни и мислещи хора, колкото и на се вижда чудно на някои. Сега отитам да се страхувам, пардон, да празнувам!
Анонимен
#17 от Наполеон Бонапарт
14 Февруари, 2018 | 13:34
Напиши отговор
Оценка: +16
Армия от овни, оглавявани от лъв, винаги ще удържи победа над войска от лъвове, оглавявани от овен.
Анонимен
#18 от Честит празник!
14 Февруари, 2018 | 13:39
Напиши отговор
Оценка: +12
Честит Трифин Зарезан! На всички лозари да е плодоносна годината, да са здрави, да има хубаво вино! Наздраве! Весел празник! Дано не вали като при нас! Играйте, пейте и се веселете!
Анонимен
#19 от Стратегии
14 Февруари, 2018 | 14:10
Напиши отговор
Оценка: +11
отговор на #15 »
Питайте Цаньо Лазаров и Иван Виришапков, как се правят приходи от общинска гора. Тя и зам. кметицата знае. Знаят и половината от общинските съветници. Само че никой от тях не би се напъвал, да събира пари за Общината, ако няма келепир и за него.
Анонимен
#20 от Демократ
14 Февруари, 2018 | 18:54
Напиши отговор
Оценка: +15
Какво става в тази държава? Как може БСП да прави декларация, в която да пише, че Народният съд в 1945 година, проведен след преврата на 9 септември 1944 година бил " необходимо и неизбежно правосъдие". Може ли такова безочие? Вуйчо ми го пребиха в общината и той умря и това е правосъдие? Авторът не бил съгласувал текста с Изпълнителното бюро на БСП? Хайде , де! Ще влезе нещо в интернет без да знае Нинова Корнелия. Кого лъжат? Тия хора май не мислят какво може да се случи. Помислете си какво става , а не за една забавна басня да се изливат толкова злъчни думи. Питайте на сесията за горите, за откраднатите пари от фермери, за залесените гори, за които има стотици хиляди левове през миналата година...а залесени ли са? Питайте може ли член на БСП да напише текст против демокрацията например и да го пусне в интернет като декларация, без да знае Пенчо? Нямало пари в общината. Ами като в този сайт излязоха публикации за финансови нарушения, Дойкова какво направи?Баснята, та баснята. Проблемът не е в това, че има твърде много глупаци, а че светкавиците не се разпиляват както трябва. Казал го е Марк Твен.
Анонимен
#21 от Да, Демократе!3
15 Февруари, 2018 | 09:39
Напиши отговор
Оценка: -3  +7
Такъв съд не е имало само в България, а във всички страни в Европа. И те са създадени с решение на Съюзническата комисия. Много зорко се е следяло за действието на тези съдилища, особено в страните, които са били съюзници на Хитлер. Що се отнася за избитите без съд, това е престъпление, което днес се оправдава със смутните времена. Обаче си е престъпление! Друг е въпроса, че във всички държави в Европа има такива изстъпления, като България определено не е на първо място по брой на избитите без съд и присъда. Въпросът е, че винаги трябва да има баланс при представянето на тази срамна част от историята и да се обясни защо се е стигнало до там. Лагерите са създадени не от комунистите, а са съществували от доста време преди да дойдат на власт. А Закона за защита на държавата, който е разрешавал да се екзекутират малолетни не е приет от комунистите, а преди датата девети септември. И да се обясни, че се е плащала награда за глава на нелегален. Все още се съхраняват ведомостите за изплатените суми. Невинни са избивани и преди и след девети. Това трябва да се знае и да се учи. И в моето семейство има пострадали Преди и След. Няма как да се примири човек, особено като вижда, че някои от най-усърдните другари днес са на постове в Десни Партии. Моментът е доста натоварен политически, за да се пише нова история. В Испания убитите и убийците от времето на Франко са погребани в един Пантеон, но хората помнят и едните и другите. В някакъв момент помирение трябва да настъпи, иначе държавата ще върви в грешна посока и разни платени глашатаи на "истината" ще се хранят с мъката и да едните и на другите. Винаги е правило лошо впечатление, че най-усърдно плачат тези, които имат какво да скрият от миналото си. Факт! Имаме подобни примери къде ли не. Стипендиантите на Държавна сигурност в Московския университет днес са най-усърдните пропагандатори на антикомунизма. Жалко, но е вярно. А Корнелия Нинова съвсем съзнателно си прави пиар акции от тези неща, но с времето хората ще го разберат. И тя е яхнала метлата и си мисли, че ще е вечно, но едва ли!И нея я помним като зам.-министър по времето на Иван Костов. Не е минало много време оттогава, да не си мисли, че сме я забравили. За всичко останало си прав, Демократе! Похвърлят ни една историйка, за да ни отклоняват вниманието от истинските проблеми!
Анонимен
#22 от селянин
16 Февруари, 2018 | 08:10
Напиши отговор
Оценка: +2
Б,Б убива хора и без народен съд=случая Чакъра.
Анонимен
#23 от ХИСАР
16 Февруари, 2018 | 09:37
Напиши отговор
Оценка: +3
А в нашия град блъскат хора с коли и на другия ден човекът умря. А правосъдието???????????
Анонимен
#24 от ОИК
16 Февруари, 2018 | 11:07
Напиши отговор
Оценка: -4  
Пенка Ганева остава съветник от ГЕРБ в Община Хисар.Никой не посмя да подаде жалба срещу решението на ОИК.Оказа се че Минка Рахова си е научила най-добре урока.Г-н Костов, зелените,промяна и всички техни мишоци стояха и се надяваха някои друг да им свърши работа,пускайки жалба.Освен че Ганева и Рахова,които показаха едно нагло поведение пред Обшеството, и страхливци като Бай Неч,Макавеев,Пирянков,Султанов също нямат място в Общината.За пореден показаха , колко са жалки.Гласувайте народе.
Анонимен
#25 от Партиите да отговорят, защо?
16 Февруари, 2018 | 11:34
Напиши отговор
Оценка: -5  +1
Стига сте плюли по Минка Рахова! Момичето е гласувало така, както е прочело закона. Щом никой не е подал жалба, значи е била права. Да му мислят тези, които са имало право на жалба, а не са го упражнили! Не само описаните! Бай Неч има ли право на жалба въобще? Той има ли пълномощно да представлява партия? Какво казва по въпроса господин Коста Стаменов, той е упълномощеното лице! Бай Неч поне в този случай не го намесвайте без причина. Ами БСП, защо не го споменавате? Те са главната опозиция срещу ГЕРБ в момента или за Хисаря това не се отнася?! Какво казва местното ръководство на БСП, лично Пенчо Шапков има ли мнение по въпроса? Как ще реагират на начина на гласуване на Минка Рахова и на Николай Марковски? Преди гласуването БСП взела ли е решение как да се гласува? Съгласувано ли е по някакъв начин това с Областния съвет на БСП или с националното ръководство? Мълчанието е злато, но може да се окаже звучен шамар за всичките ни местни герои и борци срещу неправдите, които се оказват чисто и просто едни страхливци или прикрити представители на статуквото? Нищо против Пенка Ганева лично, но скандала си е скандал. Няма защо повече да се спряга името ѝ. Сега са на ход да дават обяснения партиите, които са имали право да обжалват решението на ОИК, но не са го сторили. Ако не дадат адекватен отговор, показват, че избирателите им, членовете им, симпатизантите им не струват за тях пет пари! Авторите НУЛА! Точка
Анонимен
#26 от лъжи,спекулации,интриги...
16 Февруари, 2018 | 13:02
Напиши отговор
Оценка: -4  +5
отговор на #25 »
Имам ,въпрос към сайта -Вие ли лъжите,вас ли ви лъжат и кой създаде интригата за отсъствията ,та изляхте толкова помия?Колко отсъствия имат съветниците -списък ? Нено Костов за 2017година -има две или три?Представил ли е някой общински съветник писмено уведомление до председателя на ОБС, освен Ганева.Ако не ме лъжите ,Теменужка беше адвокат на ОБС и за 2017 година е получавала заплащане.Тя наясно ли е ,че никой не е представил обяснения за отсъствията си в писмен вид ,освен болнични,ако изобщо са ги подавали .Освен ,че закона не поставя срок ,в правилника на нашия ОБС , също няма нищо записано до кога и какви уведомления да се подават ,смях .Ако бях на мястото на Гатю и Теменужка на-малкото щеше да ми е неудобно за поредния гаф. Председателят и адвоката под натиск ли направиха скандала ?Сега партиите са виновни ,че не обжалват ,а извинете -виновно е БСП Пенчо ,Минка Марковски .Защо четат закона ,защо признават "уведомлението"извинителната бележка на Ганева , а не я гонят ? Това ли е най-важния въпрос ,а не е ли това е поредния скандал, за който пак е виновно БСП !!!!
Анонимен
#27 от Ненко Костов Стига вече Пенке
16 Февруари, 2018 | 14:08
Напиши отговор
Оценка: -3  +8
Като не са представили уведомления, не са получили възнаграждения!!!Освен това не са направили повече от 5 бр,отсъствия за 1 година и не са нарушили закона, което е доста различно в случая при Ганева с 6 отсъствия, където може да се приложи закона за ЗМСМА. Всички разбрахме за Твоята Мина, как чете и тълкува закона.При мен го тълкуваше иначе, но това няма значение.Съжалявам че нямам пълномощно иначе щях да обжалвам това решение.А сега да попитам твоята Мина направи ли проверка дали П. Ганева е искала от шефа на ОДЗ-Пловдив да отсъства от служебните си ангажименти, поради наличието на сесии на Общинския съвет за тези три дати и къде е отказа на нейната шефка?????? Айде да спрем да бъркаме лайната,че току виж някои отиде до ОДЗ-Пловдив да търси отговорност на Богойска за издадената служебна бележка?????Освен това Ганева трябва сама да реши как да постъпи -дали ще служи на избирателите си или ще обслужва ОСЗ-Карлово.??????
Анонимен
#28 от j078
16 Февруари, 2018 | 16:16
Напиши отговор
Оценка: +9
Инж.Костов е прав. Той няма пълномощно. Освен това е от НФСБ, а Ганева от ГЕРБ. Кой е алтернативата на ГЕРБ? БСП - ушите ни спука с тази дума Корнелия Нинова. БСП - единствената алтернатива на ГЕРБ. Кой в местния съвет гласува с ГЕРБ? БСП. Защо искате всички мръсотии в този Общински съвет да ги припишете на Костов? Къде си Пенчо? Къде си Гатьо? Къде си инж. Макавеев? Къде си Куковски - все лидери на партии, които имат представители в Общинския съвет. Къде сте поне да изразите позиция? Хайде, бе Наско! Кажи, че Ганева вие сте я подкрепили и не искате да я изпуснете! Хайде, бе Пенчо! Кажи, че я харесвате и тя е права...Корнелия Нинова знае ли какво става във вашата дясна БСП? А Ганева ...и да се усмихва, най- добре е да прочете правилника на Общинския съвет. Там пише, че заседанията са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. От тия две години и четири месеца власт, едно се разбра:БСП винаги чете законите обратно на това, което казват компетентните. И за друго е прав Костов. Тая извинителна бележка трябваше да бъде проверена и Областната дирекция "Земеделие" да даде отговор как се дава документ за минало време. И оня, който е написал 26 - ти коментар , да се извини на адвокат Николай Марковски, защото в статията пишеше, че той не е гласувал Ганева да остане в Общинския съвет, което значи различно от Мина Рахова е гласувал човекът. Достойнството е едно от най- добрите качества на човека. Нали инж. Ганева?
Анонимен
#29 от хаха
16 Февруари, 2018 | 17:03
Напиши отговор
Оценка: -7  +4
Ганева си е спазила закона и е дала бележка, ами другите, защо не са представили, ами защото правилника и закона ме сочи срок и начин за подаване на такава извинителна нележка!!
Анонимен
#30 от дознател
16 Февруари, 2018 | 17:10
Напиши отговор
Оценка: -6  +3
Комисията не е Прокуратура, за да проверява дали даден документ е истински!Ако смятате че е документ с невярно съдържание се обърнете към компетентните органи и не обвинявайте ОИК, за това, че спазват закона!
Анонимен
#31 от сечко
16 Февруари, 2018 | 17:23
Напиши отговор
Оценка: -4  +4
До п-ля на Общинския съвет, млад си още, но ще се научиш, че когато дневния ред на едно заседание се отлижи за следващия ден е пак същото заседание, провело се два дена!!! Така че Ганева има общо 5, а не 6, защото заседанието проведено на 19 е отложено за 20 при същия дневен ред!!
Анонимен
#32 от Дознател=на Бачо Пено
16 Февруари, 2018 | 18:13
Напиши отговор
Оценка: +3
Председателя на Общинският съвет по времето на Ганева-Пено Бойновски ми отговаряше по същия начин, като "дознателя" от горния пост."- аз да не съм прокуратура да проверявам дали докладната отговаря на истината" ,така ми отговаряше председателя,когато го питах за някое нередно решение, това не била неговата работа, а получаваше заплата 1500 лв. и имаше зам. председател.И дознател и бачо Пено все едно един ....ги е правил а може да са от една партия, Възможно ли е " дознателя "да е някоя млада яребичка или младо фламинго, които се срещали с един дърт червен козел.
Анонимен
#33 от до дознателя
16 Февруари, 2018 | 19:06
Напиши отговор
Оценка: -2  +2
Не разбрах кои от комисията спазиха закона? Тук пише, че пет животни са гласували ЗА, а пет други - НЕ. Я ми обясни, кои пет животни са прави, че аз не съм учен човек.
Анонимен
#34 от Пак гласувайте за тях !!!
17 Февруари, 2018 | 12:53
Напиши отговор
Оценка: -2  +6
Що за спор - кой колко отсъствия имал?! Жив/а, умрял/а - щом има сесия, трябва да пристваш ! Нали са НАРОДНИ ИЗБРАНИЦИ, които работят за хората?! Ако някой си позволява, да пренебрегва работата, от която зависи цялата община, то той/ тя би трябвало, да се откаже от съветничвския пост. То не са оправдания, то не са извинителни бележки, то не са заседания на някаква си комисия - пълна пародия ! Ганева била отсъствала пет пъти, а Костов - три пъти! И ДВАМАТА НЯМАТ МЯСТО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ! Защото не им пука, какво се случва в общината. Както не им пука и на останалите.
Анонимен
#35 от Отговор от Ос
17 Февруари, 2018 | 19:27
Напиши отговор
Оценка: -5  +5
Костов има болничен лист за едното отсъствие, а за другите две е предупредил предварително председателя. И не са последователни.
Анонимен
#36 от писмено
17 Февруари, 2018 | 22:00
Напиши отговор
Оценка: -4  +5
Писмено, уведомлението трябва да е писмено. И Бойко е уведомил Султанов, съгласни правилника, че Ганева отсъства, но тя си е спазила закона и е представила бележка, така че престанете да ровите, защото като съветник Костов не прави нищо за града ни освен да се опитва да си разчиства смеките с хира, които са на светлинни години от него!
Анонимен
#37 от Тано Тинтиков
18 Февруари, 2018 | 03:06
Напиши отговор
Оценка: -2  +3
Вчера калинките охранявани от мутри завзеха старо железаре бай теч беше изхвърлен от мутрите поредна победа на гей мафията
Анонимен
#38 от котарак
18 Февруари, 2018 | 09:31
Напиши отговор
Оценка: -4  +12
Какво ги обсъждате тези боклуци! Само си хабите нервите. Басни, приказки, дрън-дрън!Всеки се натиска да влезе пак в общинския съвет. Всички до един са боклуци! Няма БСП, няма ГЕРБ, няма Коалиция за Хисаря, НФСБ,Зелени,Промени и всякакви други измислици.Всички са БОКЛУЦИ!Мислят само за задниците си и как да си подредят живота по-добре. Някъде да чухте нещо за себе си? НЕ! Всеки срещу всеки само за личните си интереси.Поименно искате ли? Един си оправи ПУП-вете още в първите сесии, друг си оправи любимата сина и ченгето на работа,трети стана председател взе заплатата и заспа,четвърти се опитва да измести пети от земеделските земи, но не успява (засега),петия продължава да владее земеделските земи и мачка наред,шести вкарват дъщерички на синекурни длъжности,и явно гласуват с джоба си, а не според закона и се борят за кметски мандат, но се продават за разни местни платени комисиики. Няма само мисъл за нас. Е,това е! Нали всички са много смели,нали са борци.Няма нечовци, стаменовци, пенчовци, раховци, гатьовци,пирянковци,макавеевци, има мишки. И всяка мишка си е гризнала сиренцето, което са и дали и си трайка. А в това време НИЕ гризкаме дръвцето. Ади сега помислете, анализирайте и чакайте следващите избори. Тогава пак напълнете общинския съвет със същите мишки. Новата приказна басня трябва да е за мишките и общинското сиренце и за баламите,които ги избират.
Анонимен
#39 от !?!?
18 Февруари, 2018 | 12:05
Напиши отговор
Оценка: -3  +13
Г-жо Кирилова, в тоя заспал град нещо друго освен кавгите на Бай Неч и останалите, не се ли случва? Зимата си отива, времето си върви, само Хисаря спи вечен сън. Или не е така?
Анонимен
#40 от nenko kostow
18 Февруари, 2018 | 15:48
Напиши отговор
Оценка: -7  +6
Има в калинкиния саит-ПН НОВИНА: Ни един шофьор-нарушител не откриха полицаите днес в Хисаря: Полицейски проверки имаше днес на входно-изходните артерии на Хисар. Ченгетата спираха автомобилите и проверяваха документите на водачите. Следеше се за нарушване на Закона за движение по пътищата. От полицията коментираха за медията ни, че днес нарушители не са открити и призоваха в лошото време водачите да бъдат внимателни и да управляват колите си със скорост, съобразена с пътните условия. В следващите дни проверките по пътищата продължват. Със снимка на 2 полицая.
Анонимен
#41 от читател
19 Февруари, 2018 | 08:53
Напиши отговор
Оценка: -2  +11
Четете, четете и триете! Браво! Вместо да триете и да правите реклама, вземете се размърдайте из общината и пишете! Хората искат информация, а не злобно плюене. Триенето е по-лесно от писането!
Анонимен
#42 от анонимус
19 Февруари, 2018 | 09:02
Напиши отговор
Оценка: -10  
Последно, Читател или Писател или една огромна долна слугиня на "калинките"!!!!
Анонимен
#43 от писател
19 Февруари, 2018 | 09:32
Напиши отговор
Оценка: -4  +15
Много злоба, брей! Нали искахте да има различни гледни точки! Ето ви ги! Какво излезе, че всеки който не отразява вашето мнение е приятел на калинките. Не е така, но щом ви харесва, продължавайте. Дори и плюенето е реклама.
Анонимен
#44 от Оракула от Делфи
20 Февруари, 2018 | 17:18
Напиши отговор
Оценка: -2  +1
Коментар, относно така наречените народни съдилища, които ги имало и във Европа. Запомнете ,че тук в България тези съдилища се ръководят от Комунистическа Диктатура. От там и разликата в действието,на този наш, съд на диктатурата и това зло, което причини на Българския народ.
Анонимен
#45 от какъв оракул, пък и от Делфи. От Мътеница
21 Февруари, 2018 | 11:21
Напиши отговор
Оценка: -1  +2
Ти, оракуле, какво очакваш? След като е имало награда от 50000 лева за отрязана партизанска глава и са избивани хора, и са горени къщи и са изселвани, какво трялва да чакаш? Лагерите са създадени от царския режим, не от комунистите. Конкретния любимец БЕЛЕНЕ е отворен още през 1939 година, а не 45 или там коя беше. Стига демагогия.Истината за народния съд е, че във всички страни в Европа по искане на съюзниците и най-вече на Чърчил са действали такива съдилища и има много повече избити без съд и присъда, особено в окурипаните държави, а за сателитите като България тези съдилища са били задължителни.Стига демагогия!А конкретните български лагери са създадени от правителство, в което само четирима са комунистите, ако трябва да бъдем точни. Николапетковистите, които са едни от потърпевшите от по-късния режим са основните идеолози на тези съдилища. Да не се спотайват сега като мишки! Това са уроците на историята и всички трябва да ги четем, но и да ги помним.Сега какво да търсим сметка на внуци и правнуци ли? Че то и доста комунисти изгоряха след девети от вътрешните си борби.
Анонимен
#46 от Последен валс
21 Февруари, 2018 | 11:51
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Изтанцува го Жаблянов от БСП. Отиде си от заместник- председателското място на Народното събрание. И то затова, че не почете загиналите при комунизма и определи Народния съд като неизбежна необходимост. Да, има необходимост и тя беше казана от Гърневски днес в Парламента - нито един комунист в Народното събрание. А на "Позитано" вече знаят какви ги вършат в БСП - Хисаря.
Анонимен
#47 от Деси
21 Февруари, 2018 | 13:14
Напиши отговор
Оценка: -2  +8
Жаблянов е отмъщение заради Главчев. Ами то, в ГЕРБ колко комунисти има? Повече от БСП, ами в Дефлорирания блок, колко са? И там деца и роднини на активни борци. Последния валс ще го танцуват всички партии заедно в скоро време както върви работата. Само БСП ви са в очите, а останалите комунисти в парламента, де ги? А пък Хисарското БСП е с абсолютно вредно и корумпирано ръководство и незабавно трябва да си ходи. Поне 10 години напред в новите ръководства не трябва да се допускат хора с фамилии Бойновски, Шапкови, Рахови, Мустакови, Кощилакови, Мутовски, Кацарски, Вълчеви и други, за да има пречистване на организацията. За съжаление на Позитано 20 нищо не знаят и историята ще си продължава по същия начин.Бабите ще гласуват на партийните събрания с последни сили,за да могат описаните по-горе лица да си развяват байрака, както има отърва и това е! Тя БСП ще си отиде по чисто биологически път и поради това, че много комунисти се скриха в други партии, предимно десни и ултра десни.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.