ИДВА ДЕЛО

07 Ноември, 2017
58 коментара

Както знаете,преди два месеца , на 5 септември 2017 година се проведе сесия на Общинския съвет, на която кметът на община Хисаря – инж. Пенка Дойкова  внесе докладна за разсрочване на дългове на фирмата на дъщерята на г-н Данчо Кощелаков. Вместо това, Пенчо Шапков – съветник от БСП оформи едно решение, което възмути  жителите на общината – да се опростят около 75 хил. лв. на фирмата за такси към общината.

   Решението влезе в сила, благодарение на юристите от Областната администрация. Затова председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов насрочи извънредна сесия на 12 октомври 2017 година, в която  да представи аргументите на кмета на общината, който не приема подобно решение. Султанов щеше да поиска решението да бъде отменено. Но Пенчо Шапков от БСП и Атанас Куковски от Коалиция за Хисаря се въздържаха от гласуване и сесията се отложи, защото нямаше мнозинство при гласуването на дневния ред. Така решението остана в сила, а на инж. Дойкова не и остана нищо друго, освен да се обърне към съда.

    Такова нещо не беше ставало – кметът да съди Общинския съвет. Но документите са в Административен съд – Пловдив и делото е насрочено. То ще бъде на 5 декември 2017 година.

     Че ще има общински съветници в залата на съда, още от сега е известно. Общинският  съвет ще има адвокат и това се знае, само  че председателят ще реши по- късно кой ще представлява местния орган за самоуправление.

     Пита се кой ще защитава инж. Дойкова?  Защо аргументите и, така точно и ясно формулирани за извънредната сесия, не бяха внесени още на първата? Тогава тя  нямаше ли да се избегне стигането до съд? Изглежда  Дойкова твърде много е разчитала  на  почтеността на съветниците, и е смятала, че няма да предадат интересите на общината. Но се оказа, че  почтеността в политиката липсва. С какво не угоди на Куковски и на Шапков инж. Дойкова? Или може би бизнес отношенията надделяха над клетвата пред гражданите?

И още нещо – кои ще бъдат свидетелите на двете страни?

    Колкото и да се питаме, отговор ще получим на 5 декември. Освен ако в една  тъмна нощ преди заседанието на съдебните заседатели, не се измисли нова стратегия, с която още веднъж да се подчертае, че истината идва, само че не тогава, когато искаме.

                                                                                                       Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Bulgaria;

Коментари

Анонимен
#1 от jjgg
08 Ноември, 2017 | 09:00
Напиши отговор
Оценка: -1  +17
А бе това да не е политическа поръчка на "Позитано" 20? Като не намериха роднини, да създават прецеденти като служат на стари другари?
Анонимен
#2 от автогол
08 Ноември, 2017 | 09:55
Напиши отговор
Оценка: +21
Точно обратното е, уважаеми jjgg! Тази простотия, сътворена от небезизвестната хисарска дясно-лява коалиция е изцяло заслуга на шефа на лявата част Шапков. Другите са подкрепящи. Това чудо трябваше да получи национална известност и тогава какво щеше да отговаря другарката КУрнелия, не е много ясно. В момент, в който тя търси роднини навсякъде се оказва, че нейните хора опрощават неплатени данъци на свой човек. Това е автогол, при това вкаран от капитана на местния червен отбор.
Анонимен
#3 от интересен двубой
08 Ноември, 2017 | 12:58
Напиши отговор
Оценка: +18
Курнелия и Боко трябва да дойдат и да видят как минералната вода в Хисаря променя мисленето, как се прави политика, как се обединяват управляващи и опозиция в името на Бизнеса. Отдавна слушам за силата на слънцето, но сега открих силата и възможностите от терапията с минералната вода. Б......... д.. го .....д....ат!!!!
Анонимен
#4 от 5 декември - ден необикновен
08 Ноември, 2017 | 14:08
Напиши отговор
Оценка: +17
Най- интересната част на това дело ще са свидетелите. А Султанов, ако след това интервю в сайта се отметне, ще спретнат една червено- синя - гербаджийска коалиция и ще седне до д-р Недевски. И тогава на Пенчо душа да му е яка.
Анонимен
#5 от Али Реза
08 Ноември, 2017 | 15:37
Напиши отговор
Оценка: +18
Заседанията по делото ще са интересни, не само защото исковата молба е от кмета на общината против решение на общинския съвет. Адвоката на кмета, ще атакува решението, а адвоката на съвета, като представител на ответника се оказва, че също е против това решение! Тогава какво правим? Гатьо казва, че имало и други добри адвокати. Ами ако някой друг добър адвокат защитава общинския съвет и той вземе та спечели делото, какво излиза, че Гатьо, който на сесията е гласувал не ПРОТИВ, а ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ е помогнал на Кощилака. Работата е като в турски сериал, всеки против всеки, бития бит, е..ния, е..н, а накрая всички се обичат. Кой какъв е и за какво се бори ще стане ясно накрая, ако въобще някой разбере.
Анонимен
#6 от Ферхонде
08 Ноември, 2017 | 18:39
Напиши отговор
Оценка: +17
Не знам как Пенчо и калинката спят спокойно. Предизвикаха тази объркана работа и сега - съд. Резил за общината. Али Реза е прав - ни така, ни онака. Още един месец ще кроят планове кого да изкарат виновен. А най- важното е 75 хил. лв. да влязат в касата на общината. Работата е сериозна и ще видите, че след това дело ще има размествания.
Анонимен
#7 от Да си ходят
08 Ноември, 2017 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: -1  +20
Факт е че само този сайт писа по скандала! А това е далавера, която трябваше да стигне и до национални медии. Уж има и други мастити журналисти, а нещо си затраяха, защо ли?Местните ни набедени политици забъркаха хубава каша,за да помогнат на ортака си Данчо Бедния и сега дано съда се произнесе със справедливо решение,за да им покаже,че те са обикновени тъпаци. Вижте го Пенчо,баш лидера как ходи из града като ни лук ял, ни лук мирисал, а и останалите мижитурки. Ами лицето Пирянков?Той уж от кметската коалиция, а изведнъж завъртя задник и стана баш защитник на бившия си съпартиец и приближен.Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Кои сте вие и за какви се мислите? Хора, наистина е време да го изринем този буклук, защото той ще ни зарине.
Анонимен
#8 от сота
09 Ноември, 2017 | 08:20
Напиши отговор
Оценка: +17
Ами да си дойдем на думата... Целта на така наречените бизнесменчета (по български чорбаджии) е с това гласуване, да се създаде прецедент , чрез който да се избегне плащане на данък смет за личните им фирми.... Пуснаха по пързалката Кощилака , като мюре в гьол ... за проба , дали ще им мине номера . Да , ама не . Дерзай како Пепи . Следващия път пак гласувайте за местните дерибеи , те са там за собственото си благополучие , а не за обществения интерес или ползу роду. Мили съграждани ... гламари... пак ги издигнете и изберете , а после оплаквайте горчивата си участ , Заслужавате си съдбата...Работете им на минималната заплата .... и им се радвайте с овче умиление , а те ще Ви гледат пак с презрение ... през затъмнените стъкла на автомобилите си . Дадохте на Нанев парцелче , на Кощилака опростете задълженията , на Калинката хиляди дикари общинска земя ... ииииии чакайте общината да се откъсне от дъното и да просперира .....Те затова са дам да Ви ограбват
Анонимен
#9 от Вълко Сакутов
09 Ноември, 2017 | 08:37
Напиши отговор
Оценка: +16
Когато бях пазач на портала на хотел Хисар картинките пияни нагли нахални за тях закона няма ще мачкат до край робите на общината
Анонимен
#10 от професор
09 Ноември, 2017 | 10:20
Напиши отговор
Оценка: +15
Пишете, пишете! Те вече знаят кой кой е!А като гледам реакцията на населението на милата ни община, май оня професор Иво Христов не е прав! Дебилите сме повече от 80%, май. Колко години едни и същи дирибеи грабят общината, правят каквото си поискат на наш гръб, напоследък и данъци взеха да си опрощават, а ние какво, на всички избори гласуваме пак за тях. Вие забелязахте ли, че когато става въпрос за пари цари партийно единодушие на 99.9%! Само представител на НФСБ не е гласувал ЗА. Ето от БСП - ЗА, ГЕРБ - 1 ЗА, Коалиция за Хисаря - ЗА, Зелените - 1 ЗА, Промяна - 1 ЗА. Само бай Неч не е гласувал, мръсника му с мръсник. После, защо го мразели! Ще го мразят я, щом не ще да подкрепи Данчо Бедния, нека му!
Анонимен
#11 от Хисаря днес
09 Ноември, 2017 | 10:22
Напиши отговор
Оценка: +17
Да научат национални медии? Ами това може да направи Пенчо Шапков, той ходи при Корнелия Нинова. Да вземе един вестник "Хисаря днес", да и го занесе, там всичко е написано. Да прибави и това за делото и хоп... имат пресцентър в БСП, от там викат медиите и работата е готова. Само че нали видяхте какво стана с Йончева ... Какво ли говоря като се иска смелост да го направиш, а смелостта е даденост. А за мастите журналисти, да , те са на двойни килограми от Кирилова.
Анонимен
#12 от изпратете
09 Ноември, 2017 | 10:54
Напиши отговор
Оценка: +18
Как Пенчо Шапков ще занесе вестник "Хисаря днес" на Корни? Тя нали най-малко веднага ще му го завре някъде.Нали той е формалния идеолог на шашмата с Данчо.Може бай Пено да стои зад всичко, но формално той няма участие.Ако се разчуе, Пенчо ще изяде дебелия.Пенчо се прави на хитър, но всучая може да се окаже единствения прее...н, ако нещата стигнат до Курнелия. Ами, редакцията да вземе да изпрати няколко броя на Позитано 20 и да видим какво ще се случи. А може и на ГЕРБ да прати някоя бройка. Да видят как се защитават интересите на обществото, което е сведено до един човек-Данчо.
Анонимен
#13 от Обяснение
09 Ноември, 2017 | 15:35
Напиши отговор
Оценка: +15
Когато Ирина Кирилова беше радиожурналистка в Хисаря и правеше общинския вестник "Славей", беше акредитирана в Парламента и имаше пропуск за влизане по всяко време. Като излезеше "Славей", тя отиваше в Народното събрание и носеше куп вестници. И народните представители четяха не само за това, че имаше интервюта с тях, а и за да знаят какво става в тази община. Дори имаше и питания в парламентарен контрол във връзка с отпечатани материали. Сега нищо няма. Но има водачи на партии, представени в Общинския съвет. Те са хората, които трябва да тичат към Парламента, да си търсят лидерите и да си оправят общината. Не я предизвиквайте да се развърти, че разноцветните папагали ще трябва да си търсят нова гора.
Анонимен
#14 от Време е
09 Ноември, 2017 | 17:16
Напиши отговор
Оценка: +14
Ами изпрати им го Кирилова, какво само се каниш и ти! На когото не му харесва да хваща гората! Нека да разберат, че журналистиката не е умряла работа. Бой по чутурите. А папагалите е време да ги пооскубем, щото много им се напери перушината. Я Пено как си вдигна гаража! Развъртай се и не ги мисли!
Анонимен
#15 от Да, време е!
09 Ноември, 2017 | 19:15
Напиши отговор
Оценка: +9
Благодаря за доверието.
Анонимен
#16 от 10 ноември - ден на демокрацията
10 Ноември, 2017 | 09:36
Напиши отговор
Оценка: +13
Десети ноември 1989 година - ден, в който комунистите бяха толкова изплашени, че мислиха, че ще започнат като на преврата на 9 септември 1944 година да ги стрелят без съд и присъда. Но животът показа, че демокрацията донесе свобода на словото, свобода на вероизповеданията, свобода на пътуванията, свобода на организиране на митинги и събрания и още свободи. Но показа още, че който си е бил гадняр, си остана такъв, който се е приспособил успешно към новото време, може да стане гадняр. Честито на честните хора, които останаха човеци и върнете децата си от чужбина, за да им се услажда хляба, защото само на родната земя той е вкусен, споделен с близки и приятели!
Анонимен
#17 от А в Хисаря ?
10 Ноември, 2017 | 11:38
Напиши отговор
Оценка: +23
10 ноември 2017 г. -две години от началото на мандата на най-слабия и некадърен кмет в историята на град Хисаря. Две години в Община Хисаря- пълен хаос,безхаберие,грешни решения,некомпетентност,нагласени конкурси за държавни служители и пълно информационно затъмнение,липса на каквато и да била стратегия за развитието на града,липса на инвестиции . "Дела трябват,не думи!"- нито дела нито думи! Явно това е новия морал!
Анонимен
#18 от 10 ноември - ден на баламите
10 Ноември, 2017 | 16:04
Напиши отговор
Оценка: +10
10 ноември 1989 година - ден, в който комунистите приеха оставката на другаря Тодор Живков, а баламите си помислиха,че започнат както след преврата на 9 септември 1944 година да ги стрелят без съд и присъда или поне да ги уволнят, или поне в затвора да ги вкарат. Но животът показа, че демокрацията донесе свобода на словото, свобода на вероизповеданията, свобода на рътуванията, свобода на организиране на митинги и събрания и още свободи. Но какви свободи само? Първите митинги ги организираха комунистите, те издадоха първите свободни вестници, те първи влязоха в църквите, те и без това си пътуваха в чужбина, но се връщаха за да командват и до днес, а баламите си отидоха и не се върнаха.Но показа още, че който си е бил гадняр, си остана такъв, който се е приспособил успешно към новото време, може да стане гадняр. Това беше известно и преди 10 ноември 1989 година. Ченгетата и гадовете пак са във властта на всички нива.А честните хора, които останаха човеци не могат да върнат децата си от чужбина, за да им се услажда хляба, защото само на родната земя той е вкусен, споделен с близки и приятели! Защото за честните хляба може да е сладък, само когато го имат. Тези, които викаха, че здравеопазването ще е платено си откриха частни болници. Тези които викаха, че образованието ще е платено, си откриха частни учебни заведения и т.н. и т.н. 10 ноември нито уплаши комунистите, нито гаднярите, страдат само вярващите балами. Така че, честито!
Анонимен
#19 от j./
10 Ноември, 2017 | 18:52
Напиши отговор
Оценка: +9
Колко си прав № 18! Ама как да ги изринем като са навсякъде? И все пак...Да не забравяме, че се задава дело, но преди това има сесия. Какво ли ще стане на нея?
Анонимен
#20 от 80%
11 Ноември, 2017 | 14:38
Напиши отговор
Оценка: +6
Тези никакви младоци, които управляват общината, едвам са прохождали, когато ние викахме ентусиазирано " "Ура!"преди 28 год., очаквайки промяна.Обединени от меркантилни интереси, те успяха да угасят и последната искрица надежда у хисарчани за някаква промяна . Явно сме от онези 80% българи, след като още ги търпим!
Анонимен
#21 от след десети, както преди десети
12 Ноември, 2017 | 14:57
Напиши отговор
Оценка: +6
Да не забравяме, че първия митинг в Хисаря се състоя пред читалището и беше организиран от комунисти, за да се оплюват едни други. Така наречените демократи, повечето бивши комунисти, комсомолци и ченгета организираха митинга си зад Новата баня, защото ги беше страх да не ги видят кои са. Днешните калинки, Пенки и други ги нямаше на тези митинги. После бившите комунисти пак си заеха местата, но или чрез подставени лица или самите те но с нови партии. Единствения, който беше кмет от името на истинската си партия е Злати Гаръбски. За справка: Макавея Денков - Бог да го прости. По-късно Гаръбски - БКП, но кмет - независим с подкрепата на СДС, Вълко Макавеев - 2 мандата кмет през социализма и един като подкрепен от групата на калинките, Георги Пирянков - първи секрета на Общинския комитет на БКП и доживотна номенклатура на същата партия, кмет с подкрепата на калинките, Пенка Ганева - възпитаничка и храненик на БКП. Изпратена да учи по линия на РАБФАК от партийната организация на цеховете и Пенка Дойкова - бивш член на БКП, а сега каква е и тя не знае.
Анонимен
#22 от поправка
12 Ноември, 2017 | 15:00
Напиши отговор
Оценка: +5
Извинявам се малка грешка със Златьо. Той си беше кмет от БСП, при това единствения спечелил още на първи тур. Извинявай, другарю Гаръбски.
Анонимен
#23 от Два кмета на СДС - Денков и
12 Ноември, 2017 | 17:24
Напиши отговор
Оценка: +7
Пропуснал си Илия Жилов - кмет на СДС.
Анонимен
#24 от kmet
12 Ноември, 2017 | 18:57
Напиши отговор
Оценка: -5  
ura ura a sega na niakomu k.ra
Анонимен
#25 от Жилов
12 Ноември, 2017 | 19:33
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
отговор на #23 »
Да, Илия Жилов - член на БКП, кмет от СДС. Жилов е типичния кадър на партията. Заместник директор на Почивно дело, шеф на Балкантурист. Човек с кариера. Между другото е кадърен ръководител. Като всички добре подготвени кадри на БКП. Погледнете, днес има ли един подготвен кадър от новото поколение. Ако има и той ще е свързан с партията майка по някакъв начин.
Анонимен
#26 от е да
12 Ноември, 2017 | 20:27
Напиши отговор
Оценка: +6
За сега няма кои да поведе раята.
Анонимен
#27 от Ще се намери кой
13 Ноември, 2017 | 08:53
Напиши отговор
Оценка: -33  +2
Гатьо! Той се надява този път да го изберем!
Анонимен
#28 от Хаха
13 Ноември, 2017 | 11:49
Напиши отговор
Оценка: -2  +35
Гатьо може да стане кмет само на Михилци или Мътеница...
Анонимен
#29 от Искаме Пен(ч)о
13 Ноември, 2017 | 13:29
Напиши отговор
Оценка: -5  +7
Що бе, може и Пенчо Шапков да се кандидатира. Момчето, ако не друго е височко и се вижда отдалече!
Анонимен
#30 от Галъп
13 Ноември, 2017 | 13:47
Напиши отговор
Оценка: -3  +3
И Коцето става и без Велко за къде сме,Иван Иванов от сега работи и той- все силни карикатури (кандидатури)!
Анонимен
#31 от Калъп
13 Ноември, 2017 | 15:15
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
Някоя женска кандидатура няма ли? Тази коч-компания е ясна, хвани единия, блъсни другия и горните двама с тях!
Анонимен
#32 от Евдокия Пенкова
13 Ноември, 2017 | 17:47
Напиши отговор
Оценка: -1  +25
Шеговито се подхвърлят някакви имена за кмет, но ако трябва да съм честна - смятам, че позицията Кмет на общ. Хисаря не стои добре на жена, все пак имаме вече доста насъбран горчив опит... Нямам нищо против младите кандидатури - все пак бъдещето е в тях, но мисля че е редно поне да бъде семеен и да е дал хляб ако не на своите работници, то поне на едно дете (своето). Семейството е грижа и отговорност. Отговорност, която е изключително нужно качество на новия ни кмет. Нека младите се престрашат да се покажат... Най-младият кмет в България: 23 годишен. Най-младият народен представител: 25 годишна дама. Можем много да извлечем от един млад, неопетнен, нахъсан и амбициозен млад човек, но за да има свободата да работи е нужно да има подкрепа от адекватен Общински Съвет, а не като сегашния - пълен със соц. икони, не пускащи кокала, жадни за власт феодали и прочие... Нека бъдем разумни! Поздрави от "далечното" на община Хисаря землище Миромир!
Анонимен
#33 от На калъп
13 Ноември, 2017 | 18:15
Напиши отговор
Оценка: -5  +5
Е как без женска кандидатура? Спрягат се доста женски имена - сегашната заместничка, в левицата доста женски имена се спрягат също - ИВ, ММ, НК, ПР.....
Анонимен
#34 от jjj
13 Ноември, 2017 | 18:52
Напиши отговор
Оценка: +10
Вие гледайте Ганева да не се върне, че калинките хоро ще играят на автогарата. Г-жа Пенкова е права. Я вижте президентът Радев що стори като го привика Корнелийка за кандидат, той хоп - ожени се...така де, за къде без първа дама с дантелени рокли. Така че бъдещи кметове , женете се и правете деца!
Анонимен
#35 от куку и пипе
13 Ноември, 2017 | 20:14
Напиши отговор
Оценка: -13  +14
Госпожа Пенкова не е права. Няма значение мъж или жена, семеен или не. Важното е да има пипе и дупе.Човек или се ражда лидер, или не. Образованието му дава знанията и уменията. С времето всичко или се усъвършенства, или загива. И нека не се надяваме много на млад кмет. Ако го набутат на високата позиция без необходимите знания, опит,рутина може така да се сгромоляса, че повече да не става за нищо. Примери колкото щеш. Пък и съблазните и изкушенията са доста. А тези инициали на Ива Вълчева,Мария Мустакова,Нели Кацарска и Пенка Рахова да ме прощават,но не стават.Заместник кметицата пък, съвсем. Има още две години да изборите и сигурно ще се появят една сюрия от кандидати, но който не става, не става, който ще да го предложи.
Анонимен
#36 от Кметове
14 Ноември, 2017 | 09:26
Напиши отговор
Оценка: +12
Голяма е вероятността на следващите избори да има балотаж между Тони Илиева и Ганева. Пенчо не ще да е кмет, а депутат. Гатю иска, ама не може да събере и 10%. Да не се лъжем - читав човек не би се хванал, да става мекере на калинки, бойковци и разни дърти комунисти. Виждате Дойкова до къде стигна. Кметът е г-н/г-жа никой, без благословията на местните дерибеи. Единственият шанс за промяна е преференциалният вот за общински съветници. По-малко бойковци,пенчовци и калинки в общинския съвет - по-малко мръсотии и повече защита на правата на обикновените граждани.
Анонимен
#37 от Кметици
14 Ноември, 2017 | 10:11
Напиши отговор
Оценка: +18
Ама моля ви се, какъв кмет може да е Илиева?! Тя няма никаква представителност, не че е виновна за това, но субтитри ли ще пускат, когато трябва да говори публично пред хора?
Анонимен
#38 от Фалит
14 Ноември, 2017 | 13:08
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Говори се,че общината е пред фалит.До там я докара тази женица.Нямало никакви приходи.Общинските язовири не били отдадени под наем,защото забравила да пусне търговете.За общинските дърва също-жалко,че хората ще останат на студено тази зима заради нея.От синята зона и стадиона и от там нищо-важното е че намерихме работа,на който трябва.Затворила се била в кабинета,пушила си и викала неволята на помощ.
Анонимен
#39 от Какво, като се говори ?
14 Ноември, 2017 | 13:52
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
отговор на #38 »
На кметицата никой не и е слагал чатал на врата, да става маша на Макавеев и Пирянков. Това беше най-мръсната предизборна кампания и най-грозното реваншистко противопоставяне на двете маши с марка "Пенка". Видяхте, че калинките, бойковците и пенчовците продължават да правят любов публично - в залата за сесии на общинския съвет ! В Хисар няма политика - има само бизнес. Всичко е бизнес. Питайте Кощилака и Пенчо...
Анонимен
#40 от независим
14 Ноември, 2017 | 16:55
Напиши отговор
Оценка: +11
Вие говорител за телевизията ли ще избирате или кмет? Да можел да говори, да бил хубав, да, да.......... Да може да удари с юмрук по масата и да ги разгони всички търтеи и пиявици. Ако това може и другото ще може. Дамите да не слагат минуси под коментара, в който пише, че не стават, защото наистина не стават. Ако си мислят, че е достатъчно да гледат умилително бай Пено и Пенчо в очите и да попиват мъдри мисли не е достатъчно за кмет. А Пенчо ако стане депутат,значи и Гатьо ще стане кмет. Те са на един кантар. Единия се мисли за Наполеон, другия за Де Гол, но се далече от истината. Тонито и Пенето ако отидат на балотаж е по-добре да закрием общината.В интерес на истината и в БСП и в ГЕРБ, а и в други партии сигурно има достойни за кметове хора, но явно те не се харесват от висшестоящите им тъпанари. Така, че на нищо хубаво от партиите не се надявайте, а се оглеждайте за независим кандидат.
Анонимен
#41 от Ало, Кирилова
14 Ноември, 2017 | 19:24
Напиши отговор
Оценка: +8
Кирилова, изпратихте ли вестник Хисаря днес на Позитано 20 и в централата на ГЕРБ? Изпрати няколко броя и в Народното събрание, не се мотай, действай!
Анонимен
#42 от КН
15 Ноември, 2017 | 10:56
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Пенчо, не съм получила вестник, бе кака! Питах и Бойко и той нищо не е получил. Спокойно, засега!
Анонимен
#43 от Кирилова
15 Ноември, 2017 | 11:59
Напиши отговор
Оценка: +5
Ще има сесия и първата точка от дневния ред ще е за отмяна на решението на Общинския съвет от 5 септември 2017 година за опрощаване на дълговете на г-жа Кощелакова. Онова решение, което формулира г-н Шапков. Ще видим как ще гласуват БСП - Пенчо Шапков, Ива Вълчева, Мария Мустакова, инж. Пенка Рахова , ГЕРБ - инж. Бойко Гавраилов, инж. Пенка Ганева, Васил Пендев, д-р Александър Александров, Стоян Найденов и Коалиция за Хисаря - инж. Атанас Куковски, Борис Витев и това ще реши действията по- нататък. Това гласуване ще изясни и политическата обстановка в общината. Разбира се ще видим и как гласуват инж. Георги Пирянков от "СПС Защита", инж. Вълко Макавеев от Партия на зелените и Митко Нейчев от същата партия, инж. Ненко Костов от НФСБ, Гатьо Султанов и д-р Недевски от Промяна. Всичко става, то не се знае вече кой на кого е лоялен.
Анонимен
#44 от Питам
15 Ноември, 2017 | 12:18
Напиши отговор
Оценка: -3  
Как като е насрочено дело докладна и решения са още в общината някой много лъже ние не сме толкова прости не ни заблуждавйте ставате за смях по начина по който пишете не вярвам съдът да гадае той иска документи или това е трик за отбиване на номера това решение ще остане внесоха го като разбраха че ще мине
Анонимен
#45 от Чети
15 Ноември, 2017 | 12:35
Напиши отговор
Оценка: +5
Излезе вестник"Хисаря днес" Горе има статия. Обяснено е, че делото е на 5 декември. Кирилова пише, че сега на сесията отново се внася въпроса за Кощелакови. Ако съветниците поумнеят и го отменят, много просто, че дело няма да има, защото кметът съди Общинския съвет за решението да се опростят дълговете. Ако го потвърдят, делото е насрочено. Какво още да ти обяснят от сайта!
Анонимен
#46 от Да!
15 Ноември, 2017 | 13:10
Напиши отговор
Оценка: +3
отговор на #45 »
Вие не разбрахте ли, че Кирилова винаги е права! Делото е насрочено, което не изключва възможността Общинския съвет междувременно сам да отмени решението си. Тогава е ясно, че ищцовата страна може да си оттегли иска. Какво толкова се е случило. Дойкова обжалва решението в сроковете. Тя не може да седи и да чака кога ще има сесия, пък ще гласуват ли, няма ли и дрън-дрън. Това е положението, на когото не му харесва да хваща гората. Нали, Кирилова?
Анонимен
#47 от До 46
15 Ноември, 2017 | 14:04
Напиши отговор
Оценка: +5
А какво правим ако съдът потвърди опрощаването значи ли че решението на сесията няма смисъл замислете се при всички случаи ще има дело плюс това щом е насрочено дело преди началото на делото нищо не може да се прави това е по административен закон още нещо никой освен президента няма право да опрощава дългове и кметицата защо го е внесла защото е обещано това е истината
Анонимен
#48 от История
15 Ноември, 2017 | 14:28
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
Кметицата внесе за разсрочено плащане а Пирянков и Шапков го направиха за опрощаване ТОВА Е важно е да си извадим поука
Анонимен
#49 от А?
15 Ноември, 2017 | 17:02
Напиши отговор
Оценка: +2
Няма административен закон има Административнопроцесуален кодекс. И ако общинския съвет си отмени сам решението, може ли съда да потвърди отмененото решение. Или пък да реши, че решението за отмяна е недействително, защото против отмененото решение е подадена жалба, по която е образувано и насрочено дело. В този случай ако общинския съвет по собствена инициатива отмени обжалваното пред Административен съд-Пловдив решение и същия съд отмени решението за отмяна, това означава ли, че е потвърдил първото решение на Общинския съвет, или че ще се разглежда жалбата по същество?
Анонимен
#50 от Юристите?????
15 Ноември, 2017 | 19:25
Напиши отговор
Оценка: +4
В тая община колко юристи има? Трима са май. Една, която идва четири пъти в месеца, една, която ще е в комисията за директор на Медицинския център, една на Общинския съвет, а може да има и още. Да вземе някоя отношение и да каже как ще се разреши заплетената от Пенчо история. Такива ги надробиха, че сега са като пате в калчища.
Анонимен
#51 от ГГ
15 Ноември, 2017 | 19:41
Напиши отговор
Оценка: +3
Мале, пак се отваря работа за писане на коментари. Ама и ние - от главата , за краката. Още не сме видяли кой как ще гласува, ще се отмени ли решението, отидохме в съда, пък и вече чакаме какво ще стане на 5 декември. Нека дойде денят на християнското семейство, да видим какво семейство са избраниците на народа.
Анонимен
#52 от история
16 Ноември, 2017 | 07:00
Напиши отговор
Оценка: +3
Е, аз си мислих, че само в Хисаря ГЕРБ И БСП гласуват и крадат заедно, но след като гледах журналистическото разследване, какво се случва в Балчик и Каварна ми стана ясно, че явно се работи по отработена схема. По късно се сетих, че калинката и Бойко организираха екскурзия до този регион с на Бачо Пено бусчето. Натовариха подбрани съветници и младите съветнички от Партия на Зелените, да разгледат една не работеща Биоцентрала и да направят заключение дали ще има зловонна миризма или не. След дългото пътуване и кратките емоции екскурзиантите изготвиха положително заключение за изграждането на прословутата централа. Добре, че спяха субсидията за тази енергия.
Анонимен
#53 от предложение
16 Ноември, 2017 | 09:47
Напиши отговор
Оценка: -1  +2
Бай Пено да ги натовари в буса и като стигне до Каварна да вземе да ги хвърли заедно с буса от Камен бряг или направо от нос Калиакра, че е по-височко и да се отървем поне от тези, но има опасност да дойдат други по-гладни. Кои са тези млади съветнички от партията на Зелените? Вълка Макавеева, Гергана Пирянкова и Митка коя беше? Да не са били от БСП?
Анонимен
#54 от До 46
16 Ноември, 2017 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: +6
Да не би г-не да ти си е дочело що става с папагалите? Тя ще е много интересна този път историята им. Червените папагали а.... да хвръкнат към централната гора, но сините им препречат пътя като измислят как да спасят червена папагалка. Гербовите пък разперят криле, стигнат до централната гора, жалват се на главния и чакат той да ги спаси. Да, той да видим как ще спасява себе си, че червените папагали са му взели мерника. Зелените папагали, оградени от сините, червените и гербовете какво да правят с един патриотичен папагал? Малко са горките. Във вторник щели да се кълвят взаимно, а да видим кой на кого ще изкълве крилото, което се вдигна грешно на 5 септември.
Анонимен
#55 от кокорнелия
17 Ноември, 2017 | 09:22
Напиши отговор
Оценка: +7
Червените мисирки ще ги духа червен вятър откъм позитанския лес, май. Във връзка с опрощаването на данъците на червеното мисирче, водача на ятото може да бъде сготвен за Коледа. Мечтите му да отиде в централния кокошарник може да приключат във фурната.
Анонимен
#56 от jjbj
17 Ноември, 2017 | 12:32
Напиши отговор
Оценка: +5
Недейте да ги печете, недейте да ги варите! Без да ги стреля никой, сами ще паднат между клоните на гората. А там в гората -всякакви животни има - и кръвожадни, и отровни.... И макар че по късни доби в червена хралупа умуват кой да окепазят в горския съвет.. май отиват там, където вълците много им се услаждат папагали.
Анонимен
#57 от закъсали биле
17 Ноември, 2017 | 15:48
Напиши отговор
Оценка: +5
До там стигна общината, говори се, че има неразплатени задължения за ток и разни други. Да видим сега с колко ще се вдигнат и данъците, снощи се събрали кметицата да ги обеждава общинския парламент. 17-18%. Ми то кой ще плаща тогава. Две години спаха за да ни докарат до тука. Честито на хисарчани, то при селата щяло да е минимално. Данаци, синя зона всичко по джоба на хисарчани, а мотива е че се вдигнала минималната заплата. Ха ха ха........
Анонимен
#58 от сота
21 Ноември, 2017 | 21:14
Напиши отговор
Оценка: +6
Предлагам , да сложим 1 празно кашонче (от сушени сливи с орехова ядка) пред Голата жена , и целия град да минава и пуска помощи за Данчо Бедния . Ще ревем , пищим изпадайки в делириум , дано Дойкова си оттегли исковата молба от съда... та ДАНЧО да миряса.... г-н Кощилаков с какви очи се движиш по града и гледаш истинските бедни в очите ... еееее това е кучешки очи на човешка глава (с извинение към кучетата) алчност , егоизим , бруталност , наглост , лична изгода .... това е общинския съвет в гр. ХИСАР и това е без ИЗКЛЮЧЕНИЕ
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.