ИДВА ДЕЛО

Автор: Няма коментари Сподели:

Както знаете,преди два месеца , на 5 септември 2017 година се проведе сесия на Общинския съвет, на която кметът на община Хисаря – инж. Пенка Дойкова  внесе докладна за разсрочване на дългове на фирмата на дъщерята на г-н Данчо Кощелаков. Вместо това, Пенчо Шапков – съветник от БСП оформи едно решение, което възмути  жителите на общината – да се опростят около 75 хил. лв. на фирмата за такси към общината.

   Решението влезе в сила, благодарение на юристите от Областната администрация. Затова председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов насрочи извънредна сесия на 12 октомври 2017 година, в която  да представи аргументите на кмета на общината, който не приема подобно решение. Султанов щеше да поиска решението да бъде отменено. Но Пенчо Шапков от БСП и Атанас Куковски от Коалиция за Хисаря се въздържаха от гласуване и сесията се отложи, защото нямаше мнозинство при гласуването на дневния ред. Така решението остана в сила, а на инж. Дойкова не и остана нищо друго, освен да се обърне към съда.

    Такова нещо не беше ставало – кметът да съди Общинския съвет. Но документите са в Административен съд – Пловдив и делото е насрочено. То ще бъде на 5 декември 2017 година.

     Че ще има общински съветници в залата на съда, още от сега е известно. Общинският  съвет ще има адвокат и това се знае, само  че председателят ще реши по- късно кой ще представлява местния орган за самоуправление.

     Пита се кой ще защитава инж. Дойкова?  Защо аргументите и, така точно и ясно формулирани за извънредната сесия, не бяха внесени още на първата? Тогава тя  нямаше ли да се избегне стигането до съд? Изглежда  Дойкова твърде много е разчитала  на  почтеността на съветниците, и е смятала, че няма да предадат интересите на общината. Но се оказа, че  почтеността в политиката липсва. С какво не угоди на Куковски и на Шапков инж. Дойкова? Или може би бизнес отношенията надделяха над клетвата пред гражданите?

И още нещо – кои ще бъдат свидетелите на двете страни?

    Колкото и да се питаме, отговор ще получим на 5 декември. Освен ако в една  тъмна нощ преди заседанието на съдебните заседатели, не се измисли нова стратегия, с която още веднъж да се подчертае, че истината идва, само че не тогава, когато искаме.

                                                                                                       Тракийски Cвят

Предишна статия

Люба Кулезич за тежкото морално зацикляне и диагнозата „ценностна катастрофа“

Следваща статия

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА ВИДИТЕ В МУЗЕЯ!

Други интересни