И СЕГА АКО НЕ СТЕ ДОВОЛНИ....

01 Юни, 2018
3 коментара

Ако живеете в Хисаря или в общината, или просто сте гости на града, значи сте попаднали на най - подходящото място, в най - подходящото време. Защото цял месец има събития, които ще ви карат да изпитвате естетическа наслада и да се обогатявате духовно.

   Още в първия ден на месец юни децата ще се съберат в читалище „Иван Вазов”, за да пеят, танцуват, да се веселят. Това ще стане в 9 часа и 30 минути. По – големите им каки и батковци от Средното училище „Христо Смирненски” ще бъдат в големия салон на читалището вечерта, за да изнесат концерт, който е посветен на 50 години от откриването на сегашната училищна сграда.

   Както вече ви информирахме, вторият ден на месеца е ден на староселци. Ако искате да видите фолклорния им състав, танцьорите им, да се насладите на оркестъра за народна муззика „Родопи” и да гледате зарята, бъдете там! Староселци са гостоприемни.

    Десетина художници от Хисаря ще наредят свои картини в Туристическия информационен център в своята обща художествена изложба на 3 юни в 11 часа. На следващия ден ще се съберат автори от Хисаря, Карлово и Панагюрище в малката зала на читалището, за да участват в литературния салон от 17.15 часа.

     Откриването на празниците на града ще стане на 6 юни в летния театър от 20 часа, когато талантливите деца на Хисарпя ще изнесат концерт  под наслов „Златните песни от Златния Орфей.”

Три дни ще продължи Балканският шампионат по фолклор „Жива вода”, който ще събере от 7 юни стотици изпълнители от цялата страна и чужбина.

    Колонадата е мястото, където децата всяка година по време на празниците на града рисуват. Този път това ще стане на 9 юни в 10 часа, а вечерта в 18 часа ще бъде истинска красота, защото през града ще дефилират участниците в „Жива вода”.

Велосъстезания от 10 часа на фонтан „Момина сълза” на 10 юни, парад на домашни любимци на 17 юни от 10. 30 часа на същото място допълват богатството на месечната програма.

    Но това не е всичко, защото не бива да пропускате две големи събития – театралните празници, на които ще се представят театрални състави от цялата страна в дните от 10 до 20 юни и българския събор „Хайдут Генчо” от 22 до 24 юни. Не забравяйте, че вашето присътвие е осигурено само, ако сте в национална носия. Останалото е възстановки и едно усещане, че България е жива, че патриотизмът не е празна дума, че родолюбието съществува.

    Ако сте любители на песни от шестдесетте, седемдесетте, осемдесетте години на миналия век, на 26 юни в 19. 30 в летния театър ще има бутиков концерт „Спомени за бъдеще” с „Щекерова лайф бенд”. Ще участвате във викторини с награди.

    Гост на Хисаря ще бъде и Драматичен театър –Шумен. Артистите ще представят „На другата сутрин” с участието на Красимир Ранков от 19.30 в читалище „Иван Вазов”.

   И още концерти, в които ще слушате не само български песни, а и гръцки и сръбски, защото от 28 до 30 юни са „Дни на приятелството” с побратимените с Хисаря градове от Гърция и Сърбия. Ще ги аплодирате на летния театър.

    Ето това ви предлага месец юни в един град на зеленината, минералната вода и любовта. Радвайте се и бъдете на всяко събитие!

                                                                                                                        ТРАКИЙСКИ СВЯТ

      
Image titleImage titleImage titleImage titleImage titleImage title

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от няма нищо ново
01 Юни, 2018 | 09:38
Напиши отговор
Оценка: -2  +6
хайде, стига вече с тази "Жива вода"
Анонимен
#2 от Зрелища и позорища
01 Юни, 2018 | 10:31
Напиши отговор
Оценка: +5
Не е лошо, че идва тази Жива вода, за да живне и града, но самите хисарчани малко, по малко се отчуждихме от този празник, или по-скоро ни отчуждиха. Хубаво е да има външни мероприятия, но в миналото жителите участваха масово и се чувстваше празничното настроение. Сега сме само зрители, което не е много добре. Добре, че са децата, но само те. То и отдел Култура няма, музея и той едно и също. Бамнаха вход и на термите. Добре, че беше генерал Марков да основе музей,че къде щеше да работи фамилията. Само едни читалища дето работят. Заглавието е точно! И сега ако не сте доволни... И многоточието е на място. Зрелищата поне са осигурени....
Анонимен
#3 от 2 юни
02 Юни, 2018 | 13:31
Напиши отговор
Оценка: +4
Националното знаме се вее на барбекюто ни, станахме прави като засвириха сирените и някак странно се почувствахме по- леко, сякаш Ботев и останалите загинали ни дадоха сила за бъдещето. А вие?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.