И СЕ ПРЕГЪРНАХА ЧЕРВЕНИ И СИНИ, НО ЩЕ ПОЛЕТЯТ ЛИ?

20 Юни, 2018
24 коментара
 • Г-н Султанов, доколкото виждам главата ви е на раменете, не е  паднала. Но  вие вече не сте председател на Общинския съвет в община Хисаря.

 • Главата си е на мястото, няма и да падне, даже е високо изправена. Както си спомняте в началото на мандата, дадох едно интервю и ви казах, че целта е съвсем друга. Сега вече мога да кажа каква е целта, защото ние продължаваме да се борим, за да я постигнем. Целта е да се преборим с мафията в община Хисаря. Отворени сме към всички хора, които искат да се борят с мафията, с олигархията и който иска, е добре дошъл при нас. Смятаме, че в най - скоро време ние ще докажем правотата си, ще докажем, че имаме желание, имаме и сили да се преборим.

 • Основателно ли беше освобождаването ви ?

 • Освобождаването ми от председател на Общинския съвет беше неоснователно. Оборих всяка една точка от тяхното искане, поисках повече конкретност, но те не успяха да дадат такава. Така че коалицията БСП – ГЕРБ, която беше създадена много назад във времето, продължава да функционира. Време е да дадат обяснение пред партийните централи какво точно ги мотивира, за да са в такава коалиция, има ли нещо странично, примерно - финансов мотив.

   Смятам, че мойто отстраняване е породено от факта, че ние водихме една много тежка битка преди Нова година. Вие знаете, обществеността знае, запознахме се с желанието на една фирма за опрощаване на големи задължения. Тогава казах, че ако мине през Общинския съвет и не бъде спряно в Административния съд, поражда една практика, която води до фалит на общината. Нека хората сами да се дадат сметка дали има нещо общо с моето сваляне, или няма.

През последната година много хора започнаха да ни се доверяват, започнаха да ни припознават като политици, които действително работим. Направихме много в областта на соцалната политика – лекуване на хората, социална кухня, топъл обяд, но това изглежда не е в интерес на някой политици, което в крайно сметка доведе до това решение в Общинския съвет.

 • Смятате ли, че ако не бяхте реагирали така за фирмата на дъщерята на Кощелаков, щеше да има подбни последствия?

 • Щеше да има задължително. Няма как две политически сили, които са свикнали да бъдат във властта и да управляват коалиционно, да търпят председател на Общинския съвет, който развива една постоянна политика, работи за развитието на общината, за хората. Това явно им пречи.

 • Вие казахте в първото интервю, което дадохте като станахте председател на Общинския съвет, че това е първата ви стъпка да вървите нагоре. Сега това не е ли спирачката, за да вървите нагоре?

 • Не, напротив. Това ме мотивира още повече, защото целта е да се борим с мафията и с олигархията.  Дали пък едно решение, което беше взето преди Нова година и падна в Административния съд,  не  беше породено от икономически интерес? Нашата битка продължава.  Имаше и друго решение, което не успяха да прекарат. Дали решението  за плащане на една пета от данъците за точно определени  фирми – Натура Фит и Агрокомерс 98 нямаше друг, дълбок замисъл?

 • Те сега може би ще решат да махнат и адвоката на Общинския съвет, който беше поканен от вас.

 • Това ще е решение на председателя на Общинския съвет  кой да защитава интересите. Но и двамата адвокати, с които работих, защитаваха много добре интересите на общината. Даже в обяснението, което съм дал, за да се противопоставя на техните мотиви, съм казал, че адвокатът на Общинския съвет си е вършил много добре работата, защитава интересите на общината, всички съдебни дела, заведени от прокуратурата за стари Наредби, изменяхме в срок, нямаме осъдителни решения, делата се прекратяват.

 • Знаеше ли кметът на общината – инж. Дойкова за подаденото искане на БСП за вашата оставка?

 •  Да.

 • И как се държа тя – преди сесията и сега, когато вече не сте председател?

 • Тя няма отношение към избора на председател.

 • Но има лично отношение.

 • За това трябва за питате нея.

 • Разбирахте ли се с нея, когато трябваше да приемете докладните на администрацията и да ги вкарате в дневния ред?

 • Не сме имали проблеми от такова естество, докладните са се бавили по една или друга причина, но сме се старали да бъдат входирани в срок и изпратени при общинските съветници.

 • Няма ли да ви е мъчно като бяхте горе и сега ще стоите долу на масата и ще гледате новия председател на Общинския съвет , или това ви отваря пътя към по- откровена, по- праволнейна и по- точна позиция?

 • Изобщо не се притеснявам. Първо съм избран за общински съветник от населението на община Хисаря и след това за председател на Общинския съвет. Сега ще имам повече време, няма да имам административна работа като председател, ще имам време за реално решаване на проблемите на хората, ще имам повече време за срещи с местното население,  ще изслушвам  техните пробеми. Като председател на Общинския съвет малко или много трябваше да се въздържам тогава, когато общинските съветници не се отнасяха достатъчно професионално към работата си. Сега вече няма кой да ме спре, по- освободен съм, по – спокоен съм и ще мога да докажа правотата си.

 • Инж. Ненко Костов – общински съветник от НФСБ , оставате отново шест – трима от Партия на зелените, двама от „Промяна” и вие  – шест срещу единадесет. Как реагирате на този факт?

 • Ние сме свикнали да се борим винаги срещу по- силните, надявам се накрая истината и правото да победи. За пореден път видяхме едно нагло поведение на коалицията ГЕРБ, БСП и СДС в община Хисаря. Сега вече общинският съветник Гатьо Султанов като седне до мене да се подкрепяме , ще  успеем да постигнем това, което сме обещавали по време на изборите , пък и през тези три години на хората.

 • Какъв е отзвукът за това, което става в община Хисаря в община Калояново? Питам председателя на Национален фронт за спасение на България  в общината -  Пламен Николов.

 • С учудване разбрах какво се е случило в община Хисаря. След по- малко от половин час бях в Хисаря. Изключително съм притеснен. Аз съм дясно мислещ човек. За мен е ...да не кажа унизително, но поне неразбираемо, когато десните предоставят властта на председател на Общинския съвет в лицето на БСП. Това е абсолютно недопустимо, необосновано. Аз съм юрист. Имах възможност да се запозная с мотивите на четиримата съветници на БСП. Те са крайно несъстоятелни, лишени от юридическа аргументация. Видях и отговорите, които е направил председателят Султанов към тях. Те са подобаващи. Аз съм изключително притеснен и задавам следните важни въпроси, на които се надявам приятелите ми от Хисаря да получат отговор:

 • *Защо  ГЕРБ предостави властта на БСП?

 • *Какво ще направи ръководството на ГЕРБ – Пловдив? Ще поиска ли отговорност от своите представители на местно ниво за тази постъпка?

 • *Колко време ще им трябва, за да върнат старото положение, защото за мен това е изключителен политически гаф, защото изборите наближават, след една година са и нещата се решават в този момент. Питам ГЕРБ отказали ли са се да участват на местни избори 2019 година?

 • *Друго нещо, което ме шокира, е: защо ГЕРБ не са имали кандидат за председател на Общинския съвет? Те признават ли, че нямат достоен кандидат, те признават ли, че БСП са по- добри от тях? Това е абсолютно недопустимо. Аз помня последните четиридесет години какво представлява Хисаря, помня управлението на БСП, помня огромните очаквания на община Хисаря градът да заеме едно достойно място сред българските курортни градове, очакванията на жителите на цялата община, и тези очаквания не могат да бъдат попарвани през няколко години с вряла вода.

 • Вие имате тесни връзки с НФСБ в София. Смятате  ли да съобщите там?

 • Ще напиша веднага  за случая. ГЕРБ са наш коалиционен партньор. Те имат право на самостоятелна политика. Аз съм от старомодните политици, които искат ясно да разграничават ЛЯВО И ДЯСНО. Сега виждам една абсолютна несъвместимост между ляво и дясно на едно място, за мен това означава проблем. Искам да си изясня от къде идва пробема. Има една стара еврейска поговорка, че независимо за какво става дума, става въпрос за пари. Но се надявам в най- кратък срок, защото ГЕРБ  са управляваща партия, имат изградено име в град Хисаря и смятам, че по най- бърз начин ще върнат старото положение, защото е необяснимо да подариш на най - големия си политически опонент длъжността председател на Общинския съвет.

 • Да допълня, че Гатьо  Султанов е подкрепян от ВМРО и ГЕРБ, сваляйки Гатьо Султанов, посяга на националната коалиция.

                                                                 Разговора води Ирина Кирилова

ПОСЛЕСЛОВ:

Очаквайте  коментар за  мотивите на БСП - Хисаря за свалянето на Гатьо Султанов и отговорите на Гатьо Султанов, аргументирани с факти и данни!

                                                                   ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от ДО Султанов
20 Юни, 2018 | 18:43
Напиши отговор
Оценка: -3  +11
Сега си с развързани ръце и без зависимости.Знам,че си честен и не си се възползвал от властта и общината,нито пък аз.Дойде време да свършим онова, което сме обещали на хората.Спомням си как разчекваха един доктор преди няколко сесии за отчети приходи и разходи и се чудих защо него, когато трябваше друг да стои там, да дава отчети за проекти и милиони левове и куп не свършени работи.Дръж се друже ,всичко на тезгяха да се види от данъкоплатеца къде са му парите.
Анонимен
#2 от Сега ти е времето
20 Юни, 2018 | 20:25
Напиши отговор
Оценка: -3  +11
Гатьо, сега е времето да отвориш старите решения на червено-сините-тъмно сините , дръж се до Ненко, той знае всичко. Решения, взети с подпис, земи ,дадени без търг, скъпи пътища, подарени пари на Паничери, незаконни строителства, минаване през общински имоти без разрешение на ОбС и т. н. - всичко е поле да работиш и да трупаш точки.
Анонимен
#3 от Тано Тинтиков
21 Юни, 2018 | 06:22
Напиши отговор
Оценка: -12  +4
Гатьо Гатьо толкова си зле плешив тлъст нискостеблен най точната дума олигофрен ама и тия дето гласуваха за теб вълко гочо нено на цяло са изтрещяли
Анонимен
#4 от Минко марински
21 Юни, 2018 | 06:25
Напиши отговор
Оценка: -8  +4
До 1 и 2 не го познавате тоя ренегат и предател за личните му далавери не е мястото тук да се пише
Анонимен
#5 от 123456789
21 Юни, 2018 | 08:16
Напиши отговор
Оценка: -7  +4
УЖАС !!! :-))))))))))) а какво ли ще правят сега "НАШИТЕ КМЕТОВЕ" след като махнаха техния председател на ОбС, който им помагаше и прикриваше тъмните дела. как ли сега ще се изписва блажна боя за 1600 лева......... много интересно.............
Анонимен
#6 от jjjjjjjjjjjj
21 Юни, 2018 | 08:37
Напиши отговор
Оценка: -3  +11
Какви далавери може да е правил Султанов? Нито има право да подписва документи, нито има на разположение пари, нито е вземал общински земи, нито е правил пътища, нито е строил незаконни големи сгради. какви? Или омразата ви е заслепила и сега трябва да мачкате падналия човек?
Анонимен
#7 от Дженерал
21 Юни, 2018 | 09:54
Напиши отговор
Оценка: -8  +5
Ти султане си част от мафията. Колко ти плащаше главчев за да го подкрепяш толкова много.И продължаваш да работиш за продажбата на поликлиниката Къде ще ходят на лекар клетите хисарчани.Долен демагог.
Анонимен
#8 от Боян
21 Юни, 2018 | 10:05
Напиши отговор
Оценка: -2  +15
Жалко за момчето. Той беше като трън в очите и на едните и на другите! Политиката е мръсна работа и който се е захванал с нея, все се е изцапал. В интерес на истината Гатьо стоеше добре на мястото си. Друг един човек не се справя добре с работата си и очакванията ни от него не се оправдаха. В общината витае някаква "безтегловност" мудност, работата куца в много направления. Боли ни за градския плаж, за който общинарите 3 години бездействаха и не намериха решение за да заработи. За фонтана край крепостната стена, който също от 3 години не работи. За общинските гори, които не носят приходи от 10 години. Общинарите и общинските съветници вече трети мандат видимо не се справят със стопанисването на горите. Трудно се управлява общинската собственост, до сега общината е наляла над 700 хил. лв. общ. средства, а печалбата е едва 250хиляди. Кой общински съветник би търпял такова разхищение в собствената си фирма. Носят се слухове, че целия отдел занимаващ се с Гората си хванал чуковете и напуснал. Не се намери подходящ човек и за Културата, липсват и проекти. Та питаме се ние обикновените хора от общината на очите ли да си вярваме, на хорските приказки или на партините обещания.
Анонимен
#9 от Човек от народа
21 Юни, 2018 | 11:52
Напиши отговор
Оценка: -12  +10
Много ревеш бе сутанов, а бързо забрави как се държеше с гражданите на хисаря , кото американски каобой седнал на стола и дигнал краката на масата , а човека пред теб го гледаше, като нещо много нищожно. Ти ли си загрижен за народа , ти беше загрижен да прокарваш далаверите на макавеев и хората около него барабар с това мекотело наречено кмет на община Хисаря.
Анонимен
#10 от Боянка
21 Юни, 2018 | 12:36
Напиши отговор
Оценка: +8
отговор на #8 »
"Жалко за момчето!" Ади стига дивотии, жив си е! Стига го ожалвайте, не му помагате така!
Анонимен
#11 от /./
21 Юни, 2018 | 18:48
Напиши отговор
Оценка: +4
Ако съм на Султанов на мястото, всичко, що зная, ще го изпея на два гласа. А той знае много. И тези горе, дето пишат против негоq са вързани в сделки, за които той знае. Затова го плюят. Аз ако съмq няма да изтърпя и ще си отворя устата. Sамо така ще се спасиш Султанов.
Анонимен
#12 от Bacho
21 Юни, 2018 | 20:05
Напиши отговор
Оценка: +12
Трябва да се измени ЗМСМА и такива предатели като горните вносители от БСП на Кощилаковите опрощавания да бъдат публично линчувани от Обществото,а не да се събират с ГЕРБЕРИ и да отмъщават на Гато, че си свърши работата.Долна пасмина ни управлява .Заблуда е че управляват Дойкова ,Вълко,Гошо. Отдавна съм казал че има едни хора в момента които си играят с човешките съдби ,но иде краят.
Анонимен
#13 от Помним ние
21 Юни, 2018 | 21:58
Напиши отговор
Оценка: -2  +3
Не забравяйте,че докладната за Бедния я внесе Дойкова
Анонимен
#14 от Кажи си
21 Юни, 2018 | 22:02
Напиши отговор
Оценка: +7
Той и Ганьо не е много ясен. Не го мислете за ангелче. Интересно може да стане
Анонимен
#15 от И ние помним
22 Юни, 2018 | 00:03
Напиши отговор
Оценка: +7
Докладната на Дойкова бе за разсрочване, а не за ОПРОЩАВАНЕ, опрощаването макар и незаконно е приоритет на управляващото мнозинство в Об.С, а кои са те , резултатите от проведеният избор за Ифчето дава отговор.
Анонимен
#17 от служител
22 Юни, 2018 | 08:56
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
Гатьо Султанов, за да се спаси от нападките, единственият начин е да проговори. Сега е съветник и има право на всякаква информация от администрацията.И вярната му Тинтикова държи решенията, от които той може да изкара такива неща, защото аз ги зная.
Анонимен
#18 от Да припомним
22 Юни, 2018 | 12:24
Напиши отговор
Оценка: -3  
отговор на #15 »
В това мнозинство при гласуването беше и съветника Георги Пирянков.
Анонимен
#19 от Да говори
22 Юни, 2018 | 12:37
Напиши отговор
Оценка: -3  +2
Какво като проговори Султанов, каво ще каже? Сесиите са публични, протоколите се публикуват на сайта на общината. Тези за неприсъствените решения, взети на подпис, също. Прочетете ги и ще видите какво единодушие цари в общинския съвет. Дори и за решението по казуса на Данчо Бедния. Там са гласували съветници от всички групи. Който се интересува толкова много от сесиите, те са открити и може да ходи всеки. Нищо тайно няма. Има други едни въпроси на които трябва да се отговаря. Защо не работи плажа и защо всички мълчат като комунисти на разпит. Какви бяха тези бизнесмени, дето Гатьо ги водеше да гледат поликлиниката, Красновските бани и други интересни обекти. За зареждането на детските градини и други хранителни доставки и помощни средства. И за Кощелака ако не се беше размирисала работата щеше да мине и замине, и вкички щяха да са щастливи. Някой да е чул и една критика относно работата на администрацията, ама тя работи идеално. Как да я критикуват? Щял да говори Гатьо, сякаш другите са глухи и неми. Занимават ни с лични проблеми, сякаш затова са станали съветници.Като са много честни защо не гласуваха предложението съветниците да не вземат заплати. Много добре се знае кой е против и кой за. Иначе - честни сини очи.
Анонимен
#20 от Е, и?
22 Юни, 2018 | 13:44
Напиши отговор
Оценка: -6  +4
Тоя знаел това, оня - онова, ама някой си, разбираш ли, щял да еди какво си и т. н... Толкова ли сте прости хисарчани, бре ? Щяло да дойде видовден, на калинките им били преброени дните, едно пиленце пяло някъде си, шейретчета някакви, бай неч се бил заел да им разследва далаверите и още, и още празни приказки от празни хисарски тикви ! До следващите избори ВСИЧКО ЩЕ СИ Е ПОСТАРОМУ! И чак тогава, като започнат да обикалят, да обещават и да плащат за гласове, ДОБРЕ СИ ПОМИСЛЕТЕ, искате ли още 4 години след изборите, същите тези калинки, пенки, пенчовци, пирянковци, макавеевци и гатьовци, отново да плетат същите интриги и далавери, а вие някъде в някой сайт да си лаете ей така - вятър да става !?
Анонимен
#21 от А?
22 Юни, 2018 | 14:31
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
отговор на #20 »
Ти май си най-прав, защото Общинския съвет се превърна в извор на слухове, интриги, сплетни, уреждане на лични проблеми (от всички групи до една), ПУП чета, назначаване на роднини, приятели, любовници, синове, ченгета. Възпрепятстване на бизнеса от всякакъв характер и всичко, което ви дойде на ум. Иначе като ги слушаш всички мислят за избирателя, а най-общо мисленето се свежда до: ЕЙ,ТЕЗИ ИДИОТИ ГЛАСУВАХА ЗА МЕНЕ! БРАВОС! ДРУГИЯ ПЪТ ПАК!
Анонимен
#22 от копi пейст на коментар
23 Юни, 2018 | 08:23
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
2018 | 10:34 Напиши отговор Оценка: -3 +10 Тази Ива Вълчева нали работи като счетоводителка в хотел Хисар....На пълен работен ден !?..Ами кога ще й остава време да е грижи за хисарските неволи ??...През Уйкиндите ли?????...Прост народ„слаба държава„тъпи селяни.....След като е такъв местен „патриот„ и се нагърбва с тежката задача на шеф на общинския съвет„да напусне хотела и да се отдаде изцяло на богоугодното дело !?.Заплатата на председател на общ съвет е почти 1000 лв....Достатъчни са за сапун„ако се вярва на разни коментари....!?!?
Анонимен
#23 от хххх
23 Юни, 2018 | 15:38
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
Животът е толкова кратък! Започна лятото, но защо народът е толкова злобен, та чак ти горчи като четеш! Злоба, ненавист, омраза, а отстрани гледат виновните и не им пука от грешките, които правят. Спрете, огледайте се, Хисаря е красив, а ние защо не сме? Спомнете си, че на днешния ден започва една война срещу СССР, която погуби повече от 50 милиона души! Радвайте се, че живеем в мирно време! Свободни сме, нека бъдем добри и щастливи!
Анонимен
#24 от Хисарчанин
28 Юни, 2018 | 16:03
Напиши отговор
Оценка: +7
Ей много плюмки , много нещо. За поликлиниката - първо са били доведени пенсионерите, защото си търсили помещение, но не ги устроила избата и втория етаж - има стълби, възрастни хора са. После е имало желание да се отвори социална кухня - в избата, но не отговаряло помещението на условията. А докторите реват толкова, защото именно те искат да убият медицинския център и Султанов е единствения, който до момента се е опитвал да защити общинската собственост. Не може да плащаш по 0,80 ст. на квадрат наем - 24 лв. за 30 кв. на месец ! Къде го има това???А в същото време да декларираш печалба 40 хиляди лева. А някой пациент да е получавал касова бележка? Неудобен е защото се опита да вкара бизнес и по селата - инвеститори на ЧАСТНИ ИМОТИ, не общински! Общинските отдавна Калинката ги е взел.
Анонимен
#25 от княз
28 Юни, 2018 | 21:28
Напиши отговор
Оценка: +3
не помня мой личен лекар да ме е изикал на контролен преглед ....без да се хваля не боледувам ....а си плащам здравните .....колко ли пари гушка джипито , без да ходя на профилактичен преглед .... как ги отчита и изписва
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.