И СЕ ПРЕГЪРНАХА ЧЕРВЕНИ И СИНИ, НО ЩЕ ПОЛЕТЯТ ЛИ?

Автор: Няма коментари Сподели:
  • Г-н Султанов, доколкото виждам главата ви е на раменете, не е  паднала. Но  вие вече не сте председател на Общинския съвет в община Хисаря.

  • Главата си е на мястото, няма и да падне, даже е високо изправена. Както си спомняте в началото на мандата, дадох едно интервю и ви казах, че целта е съвсем друга. Сега вече мога да кажа каква е целта, защото ние продължаваме да се борим, за да я постигнем. Целта е да се преборим с мафията в община Хисаря. Отворени сме към всички хора, които искат да се борят с мафията, с олигархията и който иска, е добре дошъл при нас. Смятаме, че в най – скоро време ние ще докажем правотата си, ще докажем, че имаме желание, имаме и сили да се преборим.

  • Основателно ли беше освобождаването ви ?

  • Освобождаването ми от председател на Общинския съвет беше неоснователно. Оборих всяка една точка от тяхното искане, поисках повече конкретност, но те не успяха да дадат такава. Така че коалицията БСП – ГЕРБ, която беше създадена много назад във времето, продължава да функционира. Време е да дадат обяснение пред партийните централи какво точно ги мотивира, за да са в такава коалиция, има ли нещо странично, примерно – финансов мотив.

   Смятам, че мойто отстраняване е породено от факта, че ние водихме една много тежка битка преди Нова година. Вие знаете, обществеността знае, запознахме се с желанието на една фирма за опрощаване на големи задължения. Тогава казах, че ако мине през Общинския съвет и не бъде спряно в Административния съд, поражда една практика, която води до фалит на общината. Нека хората сами да се дадат сметка дали има нещо общо с моето сваляне, или няма.

През последната година много хора започнаха да ни се доверяват, започнаха да ни припознават като политици, които действително работим. Направихме много в областта на соцалната политика – лекуване на хората, социална кухня, топъл обяд, но това изглежда не е в интерес на някой политици, което в крайно сметка доведе до това решение в Общинския съвет.

  • Смятате ли, че ако не бяхте реагирали така за фирмата на дъщерята на Кощелаков, щеше да има подбни последствия?

  • Щеше да има задължително. Няма как две политически сили, които са свикнали да бъдат във властта и да управляват коалиционно, да търпят председател на Общинския съвет, който развива една постоянна политика, работи за развитието на общината, за хората. Това явно им пречи.

  • Вие казахте в първото интервю, което дадохте като станахте председател на Общинския съвет, че това е първата ви стъпка да вървите нагоре. Сега това не е ли спирачката, за да вървите нагоре?

  • Не, напротив. Това ме мотивира още повече, защото целта е да се борим с мафията и с олигархията.  Дали пък едно решение, което беше взето преди Нова година и падна в Административния съд,  не  беше породено от икономически интерес? Нашата битка продължава.  Имаше и друго решение, което не успяха да прекарат. Дали решението  за плащане на една пета от данъците за точно определени  фирми – Натура Фит и Агрокомерс 98 нямаше друг, дълбок замисъл?

  • Те сега може би ще решат да махнат и адвоката на Общинския съвет, който беше поканен от вас.

  • Това ще е решение на председателя на Общинския съвет  кой да защитава интересите. Но и двамата адвокати, с които работих, защитаваха много добре интересите на общината. Даже в обяснението, което съм дал, за да се противопоставя на техните мотиви, съм казал, че адвокатът на Общинския съвет си е вършил много добре работата, защитава интересите на общината, всички съдебни дела, заведени от прокуратурата за стари Наредби, изменяхме в срок, нямаме осъдителни решения, делата се прекратяват.

  • Знаеше ли кметът на общината – инж. Дойкова за подаденото искане на БСП за вашата оставка?

  •  Да.

  • И как се държа тя – преди сесията и сега, когато вече не сте председател?

  • Тя няма отношение към избора на председател.

  • Но има лично отношение.

  • За това трябва за питате нея.

  • Разбирахте ли се с нея, когато трябваше да приемете докладните на администрацията и да ги вкарате в дневния ред?

  • Не сме имали проблеми от такова естество, докладните са се бавили по една или друга причина, но сме се старали да бъдат входирани в срок и изпратени при общинските съветници.

  • Няма ли да ви е мъчно като бяхте горе и сега ще стоите долу на масата и ще гледате новия председател на Общинския съвет , или това ви отваря пътя към по- откровена, по- праволнейна и по- точна позиция?

  • Изобщо не се притеснявам. Първо съм избран за общински съветник от населението на община Хисаря и след това за председател на Общинския съвет. Сега ще имам повече време, няма да имам административна работа като председател, ще имам време за реално решаване на проблемите на хората, ще имам повече време за срещи с местното население,  ще изслушвам  техните пробеми. Като председател на Общинския съвет малко или много трябваше да се въздържам тогава, когато общинските съветници не се отнасяха достатъчно професионално към работата си. Сега вече няма кой да ме спре, по- освободен съм, по – спокоен съм и ще мога да докажа правотата си.

  • Инж. Ненко Костов – общински съветник от НФСБ , оставате отново шест – трима от Партия на зелените, двама от „Промяна” и вие  – шест срещу единадесет. Как реагирате на този факт?

  • Ние сме свикнали да се борим винаги срещу по- силните, надявам се накрая истината и правото да победи. За пореден път видяхме едно нагло поведение на коалицията ГЕРБ, БСП и СДС в община Хисаря. Сега вече общинският съветник Гатьо Султанов като седне до мене да се подкрепяме , ще  успеем да постигнем това, което сме обещавали по време на изборите , пък и през тези три години на хората.

  • Какъв е отзвукът за това, което става в община Хисаря в община Калояново? Питам председателя на Национален фронт за спасение на България  в общината –  Пламен Николов.

  • С учудване разбрах какво се е случило в община Хисаря. След по- малко от половин час бях в Хисаря. Изключително съм притеснен. Аз съм дясно мислещ човек. За мен е …да не кажа унизително, но поне неразбираемо, когато десните предоставят властта на председател на Общинския съвет в лицето на БСП. Това е абсолютно недопустимо, необосновано. Аз съм юрист. Имах възможност да се запозная с мотивите на четиримата съветници на БСП. Те са крайно несъстоятелни, лишени от юридическа аргументация. Видях и отговорите, които е направил председателят Султанов към тях. Те са подобаващи. Аз съм изключително притеснен и задавам следните важни въпроси, на които се надявам приятелите ми от Хисаря да получат отговор:

  • *Защо  ГЕРБ предостави властта на БСП?

  • *Какво ще направи ръководството на ГЕРБ – Пловдив? Ще поиска ли отговорност от своите представители на местно ниво за тази постъпка?

  • *Колко време ще им трябва, за да върнат старото положение, защото за мен това е изключителен политически гаф, защото изборите наближават, след една година са и нещата се решават в този момент. Питам ГЕРБ отказали ли са се да участват на местни избори 2019 година?

  • *Друго нещо, което ме шокира, е: защо ГЕРБ не са имали кандидат за председател на Общинския съвет? Те признават ли, че нямат достоен кандидат, те признават ли, че БСП са по- добри от тях? Това е абсолютно недопустимо. Аз помня последните четиридесет години какво представлява Хисаря, помня управлението на БСП, помня огромните очаквания на община Хисаря градът да заеме едно достойно място сред българските курортни градове, очакванията на жителите на цялата община, и тези очаквания не могат да бъдат попарвани през няколко години с вряла вода.

  • Вие имате тесни връзки с НФСБ в София. Смятате  ли да съобщите там?

  • Ще напиша веднага  за случая. ГЕРБ са наш коалиционен партньор. Те имат право на самостоятелна политика. Аз съм от старомодните политици, които искат ясно да разграничават ЛЯВО И ДЯСНО. Сега виждам една абсолютна несъвместимост между ляво и дясно на едно място, за мен това означава проблем. Искам да си изясня от къде идва пробема. Има една стара еврейска поговорка, че независимо за какво става дума, става въпрос за пари. Но се надявам в най- кратък срок, защото ГЕРБ  са управляваща партия, имат изградено име в град Хисаря и смятам, че по най- бърз начин ще върнат старото положение, защото е необяснимо да подариш на най – големия си политически опонент длъжността председател на Общинския съвет.

  • Да допълня, че Гатьо  Султанов е подкрепян от ВМРО и ГЕРБ, сваляйки Гатьо Султанов, посяга на националната коалиция.

                                                                 Разговора води Ирина Кирилова

ПОСЛЕСЛОВ:

Очаквайте  коментар за  мотивите на БСП – Хисаря за свалянето на Гатьо Султанов и отговорите на Гатьо Султанов, аргументирани с факти и данни!

                                                                   ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

НАИВНОСТТА БЪЛГАРСКА

Следваща статия

ВСИЧКО Е СЛЕДСТВИЕ НА ОГРОМНИТЕ КРАЖБИ И ЛИПСА НА КОНТРОЛ!

Други интересни