Хората днес питат - какво се случва в Хисаря?

06 Януари, 2017
27 коментара

Анонименгласност ама друг път

06 Януари, 2017 | 13:45 

 Сайта, вземете напишете, че е имало обществено обсъждане на общинския бюджет, който е най-важния инструмент за управление на общината. Обявата била публикувана във в. Марица, но кой да чете. Някой въобще разбра ли нещо или пак миналогодишните селски номера. Пък после разправят, че някои съветници били против развитието. Тя кметицата не ги бръсне за слива, пък после чака да я подкрепят. Кой съветник е бил уведомен, като най-големите поддръжници на госпожицата ги нямаше на обсъждането. Ако използват този сайт за информиране, поне от гражданите можеше да има по-голямо присъствие. Пък може и целта да е такава, по-малко хора, по-малко ядове. Ако е така, все ще измислим как да и отговорим на госпожица Пенка подобаващо. На неуважението с неуважение.


АнонименДокога общината ще мълчи

06 Януари, 2017 | 14:19  

 Снощи видях, че в сайта на общината със ситни букви е написано, че ще има публично обсъждане на бюджета. И аз се почудих, че никъде няма разгласа, пък в. Марица го четат само клюкарите. Но горният коментар е верен - колкото по - малко хора, толкова по - добре. А Мая била виновна за много работи. Тя какви публични обсъждания правеше - на национално ниво. Сега от къде ще разберем какво става, няма ли да сложат протокола в общинския сайт?

Дайте информация!  Ще я публикуваме!     Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕ НАТУТКА
09 Януари, 2017 | 12:03
Напиши отговор
Оценка: -3  +17
ХОРАТА ПИТАТ КАКВО СЕ СЛУЧВА В ОБЩИНАТА, НО ТАМ ИМА СТЕНА НА МЪЛЧАНИЕТО. АКТУАЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЛИПСВА, ХОРАТА СЕ ОБЪРКВАТ. ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР С УДЪЛЖАВАНЕТО НА ВАКАНЦИЯТА.ВСИЧКИ КМЕТОВЕ УСПЯХА ДА ПУСНАТ ЗАПОВЕДИТЕ ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НАВРЕМЕ, САМО ПРИ НАС В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ.ЗА ПЛОВДИВ ЗАПОВЕДТА Е ОТ НЕДЕЛЯ.ЗНАЧИ ХОРАТА РАБОТЯТ.ТУКА Е ЕДНО ТУТКАНЕ,ЧАКАНЕ,БАЕНЕ И ЗАЩО!ПРОСВЕТНИТЕ ЧИНОВНИЦИ КЪДЕ БЛЯХА?ДА РАЗКАРВАМЕ ДЕЦА И УЧИТЕЛИ,МОЖЕ,ТЕ ДА СИ МРЪДНАТ ЗАДНИЦИТЕ НЕМОЖЕ.АМИ ТЕЗИ ДЕЦА, КОИТО ПЪТУВАТ ОТ СЕЛАТА ДО УЧИЛИЩАТА?НА ВСИЧКИ Е ЯСНО,ЧЕ В ПОЧТИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВАКАНЦИЯТА СЕ УДЪЛЖИ И ТО ПРЕЗ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ В ПОЧИВНИТЕ.ХОРАТА СЪБИРАТ ЩАБОВЕ,ПРЕЦЕНЯВАТ,РЕШАВАТ, А ТУКА ДЕН ДА МИНЕ САМУН ДА ЗАМИНЕ.СЕРСЕМИТЕ ДА ЧАКАТ! АКО НЯМА ДА СЕ УДЪЛЖАВА КОСТОВА ДА ЗВЪННЕ ПО ЕДИН ТЕЛЕФОН НА ДИРЕКТОРИТЕ И КРАЙ! АКО СЕ УДЪЛЖАВА СЪЩО.ПОБЪРКАХТЕ НИ ДЕЦАТА С ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ!
Анонимен
#2 от подозрителен М
09 Януари, 2017 | 17:43
Напиши отговор
Оценка: +10
Като става дума за общината и общинските служители, искам да попитам: в тази община има ли служители, които да следят за екологията, има ли служители от здравната инспекция?? Тези дни, комините на блокове и къщи изхвърлят всякаква смрад, къде от дърва, къде от въглища... Но от един блок излиза нещо страшно! Това е последния блок (най-северния) по улица "Генерал Гурко". В един от комините на блока е включено локалното парно на г-н Христо Топалов. Ако този господин чете тук, бих искал да каже, какво гори в това котле - гуми ли, пластмаса ли, найлон ли.... Целия район наоколо е буквално "Обгазен", не се диша от тежкия задушлив пушек, който се е стеле ниско над земята!!! Но той не е единствения - бърза обиколка на квартала на север от улица "В. Левски" показва, че има доста хора, за които дървата са неоправдан (или непосилен) разход на средства, и по тази причина горят в "кюмбетата" какво им попадне, без да се замислят, че тровят всички останали жители! Просто е ужас навън!!! Има ли хора в тази общинска администрация, които да следят за подобни проблеми, или е по-лесно да си клатят мъдурите (който ги има) из отоплените офиси??? Станете бе, дами и господа, станете от кожените кресла и се раздвижете малко, ще получите разширени вени на анусите!!! И свършете малко работа, все пак, заплати вземате!!!
Анонимен
#3 от Скрежко
09 Януари, 2017 | 17:44
Напиши отговор
Оценка: -4  +11
Кога е било да не се осерат,разни Костовици и пищни кметици ??????
Анонимен
#4 от Скрежко
09 Януари, 2017 | 17:53
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Цяла България не учи,нащи не могат да се натуткат,та разкарват децата за нищо! Нали сме богата община!
Анонимен
#5 от модерно
09 Януари, 2017 | 20:11
Напиши отговор
Оценка: +8
Време е да се говори за газификация на най-зеления град. Да се потърси сметка, защо толкова години след лиценза, не се газифицира града и се тровят всички (най-вече децата)
Анонимен
#6 от подозрителен М
10 Януари, 2017 | 09:58
Напиши отговор
Оценка: +7
отговор на #5 »
Приятелю/ко, ти ще се включиш ли към газопреносната мрежа? Защото аз - не! Имам доста познати от различни градове, които от години са свързани, и да ти кажа, към момента не ползват тази "екстра"! Някои от тях даже парно си монтираха по къщите в началото, за да се топлят "евтино"... Скъпо, скъпо, скъпо гориво! Обаче има и нещо друго - ползваш, не ползваш, таксата си я плащаш! Ежемесечно! Нужен ли ти е още един паразит, с който да сключиш заробващ договор, и който да смуче от банковата ти сметка? Малко ли са ти енергото, ВиК, телефонните компании, телевизионните, интернет... ?? Виж какво се случва със "крепостните селяни" в големите градове, абонати на топлофикациите - умиране има, отърване от такси няма! Същото е и с газификацията, повярвай ми. Замисли се, защо отпускат безвъзмездна финансова помощ за газифициране на частни домове? Това е като червейчето на кукичката ....
Анонимен
#7 от питайте
10 Януари, 2017 | 10:30
Напиши отговор
Оценка: +10
Точно така, питайте и то не само чрез този сайт! Питайте по всички възможни начини и дано най-после след едногодишно мълчание някой от общината проговори. Нито отчет за едногодишно управление видяхме, нито едно изпълнено обещание не видяхме, нито нов морал видяхме. То какво ли се случи? Едно голямо НИЩО! Да знаете, че от общината четат сайта. Личи си по минусите!Добре поне, че го има и него, иначе отново ще потънем в пълна информационна тъмнина. А тъмнината е най-удобна за властта! Задавайте въпросите и знайте, че те четат, но се правят на гръмнати. Да видим до кога!
Анонимен
#8 от И какво, като четат ?
10 Януари, 2017 | 14:56
Напиши отговор
Оценка: +9
Подозрителния пита, има ли еколози в общината, а не казва, кой е и на какво гориво се отоплява ! В същото време цитира имена и "топи" Христо Топалов ! Типичен анонимен доносник-нарушител ! В общината еколози вече няма - имало един и той на Нова година напуснал владенията на Илиева. Но дори и да има еколози, какво очаквате от тях ? Да не би като ги имаше, да махнаха кравите на Балтоните от Миромир ? В общината работи само портиера, щото нищо не прави !
Анонимен
#9 от Potanahme
10 Януари, 2017 | 15:28
Напиши отговор
Оценка: +11
V snejna bezdna, sabudete kmeticataaa
Анонимен
#10 от Наблюдател от ООН
10 Януари, 2017 | 18:08
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
Събудиха се най - сетне хисарчани, дано и в общината се събудят от сладкия зимен сън...
Анонимен
#11 от Слънцето
10 Януари, 2017 | 20:34
Напиши отговор
Оценка: -8  +1
отговор на #3 »
Скрежко, ти си много на ясно с нещата, вземи се кандидатирай за кмет, да оправиш нещата!
Анонимен
#12 от подозрителен М
10 Януари, 2017 | 22:58
Напиши отговор
Оценка: +4
отговор на #8 »
Топалов го дадох само като пример, но като него са десетки, ако не и стотици... Не зная той какво гориво ползва, но черния дим от комина показва че не е дървесина. Нямам нищо против отоплението на дърва и въглища, топлината от тях е "жива", както казват старите хора. Но когато в печката се горят всевъзможни полимери, е страшно...
Анонимен
#13 от отговорете
11 Януари, 2017 | 10:15
Напиши отговор
Оценка: +10
Г-жо Дойкова, отговорете най- после на въпросите в сайта? На какво прилича това мълчание? Хората питат, вие мълчите. Такова не е било.
Анонимен
#14 от модерно
11 Януари, 2017 | 17:19
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Уважаеми господин/госпожо подозрителен М :) ... признавам, че няма яснота по въпроса с газовата мрежа и ползите /вредите/ от нея и хората се страхуват. Време е някой да се погрижи за образоването на хората. Изоставаме в модернизацията и улесняването на живота си. Правя уточнение, че месечна такса за газ, няма. Няма и цепена на дърва, носене, запрашване, чистене на сгур. А и голямата разлика с топлофикацията, е че плащаш това, което си потребил. При топлофикация не знаеш какво плащаш - каквото ти каже топлинния счетоводител. Вярвай ми, че въздухът в града ще е годен за дишане. Четейки статистики и практики, правя извода, че отоплението зависи от изолацията на сградата ( но не тези псевдо изолации на правителството). Пък когато стане, тогава ... остава ни да чакаме :)
Анонимен
#15 от Ама надали
12 Януари, 2017 | 09:08
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
От общината произвеждат достатъчно газове за целия град. А това с газифицирането е много добра идея, но пак някой общинар с високи позиции трябва да си мръдне газоотделителя! А,дано!
Анонимен
#16 от Гражданин
12 Януари, 2017 | 14:29
Напиши отговор
Оценка: +3
https://hisar.bg/hisar/обява-за-свободно-работно-място-в-общи/ Освободило се е място за работа, но от тези с малките заплати.
Анонимен
#17 от нов морал
13 Януари, 2017 | 12:19
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Нищо, че е нископлатено новия морал не подбира позиции. Девиза е за всяко място наш човек и за всеки наш човек място. Честито на спечелилия конкурса!
Анонимен
#18 от Свободно
13 Януари, 2017 | 13:20
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
По скоростта на назначаване ще се разбере дали мястото е "за наш човек" или за случаен. Най-вероятно ще стои свободно поне още два-три месеца. Между другото еколозите не трябваше ли да се занимават с балтоните ?
Анонимен
#19 от Miromir
13 Януари, 2017 | 18:06
Напиши отговор
Оценка: +3
Dano da naznachat nqkoi koito naistina ste se zaeme seriozno sas Kamburski i nai nakraq da gi mahnat tezi kravi che ne se izdarza vece. Tolkova godini im gazim lainata i im dishame mirizmata a nikoi nisto ne napravi. Samo obestaniq ot kmetove i drugi sluzhbi. Az poseshtavam kvartala prez pochivnite dni i e netarpimo, a horata koito postoqnno zhiveqt tam ne znam kak izdarzat.
Анонимен
#20 от подозрителен М
13 Януари, 2017 | 20:30
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
отговор на #14 »
Уважаема госпожо/господине :) както вече писах по-горе, имам няколко познати в различни градове, които са свързани с газопреносната мрежа. Някои от тях, повтарям, имат парно, предназначено за работа с въпросното гориво. Към момента обаче се отопляват на ток, но не защото няма газ -газ има - а поради други причини ... :) :) :)
Анонимен
#21 от модерно
16 Януари, 2017 | 16:01
Напиши отговор
Оценка: +4
Уважаема госпожо/господине :) както поясних, отоплението е въпрос най-вече на качествена изолация. Газа е от съществено значение за повишаване качеството на живот на хората. Неговата основна цел е отопление. Цената му е най-ниска в сравнение с всички държави от интелигентна Европа. А токът се използва при нас в разхищение :) Смятам, че гимназията ще бъде много по-екологчна, ако се отоплява на газ, вместо на нафта.Всички обекти на общината, ако са газ, ще се усети подобрение на въздуха в града. При Аугуста и ГУСВ ... класици (нарушители - тровители), виж ГУСВ хотела ... голяма разлика. Време е ...
Анонимен
#22 от Модерна
16 Януари, 2017 | 21:35
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
"Аугуста" от 20 години е на ток!
Анонимен
#23 от глас народен
17 Януари, 2017 | 13:36
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
алоооо, Общината събудихте ли се от зимен сън, че сняг вали навън, а снегорини няма
Анонимен
#24 от подозрителен М
18 Януари, 2017 | 18:08
Напиши отговор
Оценка: +3
отговор на #21 »
Малко ни в клин, ни в ръкав сте писали за изолация, но все пак ще Ви отговоря кратко: нали не си мислите, че човек, броил 10-15 хиляди за парно, не си е сменил дограмата, или пък не си е направил изолация? :) Както казах по-горе, отоплението на газ идва по-скъпо, за това не го ползват и се отопляват НА ТОК! Климатици, ако трябва да бъда по-точен. Не мога да не се съглася с вас, че общинските обекти трябва да минат на друг вид гориво - ток или газ - в сравнение с дизела и в двата случая е по-евтино и по-екологично. За хотел "Сана" - не зная с какво се отопляват там, но "Аугуста", както вече са ви отговорили, са на ток някъде от 2002 или 2003 година. Основния замърсител на въздуха беше новия дом, по-известен като 3-то нефро, или СБР - Хисар, защото парното им бе на въглища. Сега, вече втора зима, са на газ :) Така че, връщаме се в начална позиция - в града дишаме праха и саждите, изхвърляни от частните кюмбета/котлета!!! :)))
Анонимен
#25 от Танас
19 Януари, 2017 | 13:32
Напиши отговор
Оценка: -4  +4
Абе вие всичките от центъра на Париж ли идвате бе да ви е.. Какво искате от хората да се отопляват на дърва и въглища. Ще се отопляват на каквото имат и както им е добре. Дайте сега да забраним дървата щото на някоя кокона и нарувашава дискомфорта когато завижда на някой че има парно а тя няма. Или пък другия умник дето предлага газ. Инженерино на великата мисъл нали се досещаш или си малко тъп че газифицирането трябва да се разкопае целия град и след това нали се сещаш какво ще остане след разкопаването. А и знаеш ли колко мангизи трябват за това или ти като велик мислител си намерил вече милионите и си готов да почваш да копаеш да слагаш тръби за газ. Има къде къде по важни проблеми и вместо да се съсредоточим там ние се занимаваме кой какво гори в печката.
Анонимен
#26 от модерно
20 Януари, 2017 | 13:36
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
ДрУгарЮ ТаНас ... спокойно можете да си живеете и в най-калната мизерия и да не виждате по-далеч от носа си...нееее това е далече ... може би не виждате по-далеч от черните точки по носа ви ... копането ... тръбите ... ей ... висш пилотаж
Анонимен
#27 от газзззззззззззззз
23 Януари, 2017 | 13:19
Напиши отговор
Оценка: -4  +2
Много чуства на темата газ.От утре кметицата да направи едно разпределение на пръдльовците от администрацията да ни газифицират котлите за парното. Там като ги вземеш Марковски,Тинтикова,Матеева,Ахмакова и още десетки знайни и незнайни, всички газификатори.Администрацията да грабват лопатите и да си изчистят улиците, че се изпотрепахме.Последния сняг показа,че са пълни некадърници и мързеливци.Международен курорт със селска администрация.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.