ДА СЕ ОГЛЕДАМЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!

09 Юли, 2019
61 коментара

Колкото по- малко време остава до изборите, толкова повече са слуховете около кандидатите за кметския стол на общината. Пенчо Шапков – лидерът на БСП каза, че към края на юли ще бъде проведена конференцията, на която с демократично тайно гласуване ще се избере кандидата на БСП. Но сега се оказа, че конференцията ще се проведе след събора на социалистите на  „Бузлуджа”. До тогава по селата ще  има събрания, на които ще бъдат предложени кметове на БСП  по села и общински съветници. И на 4 август 56 човека на конференцията ще гласуват кой да бъде издигнат и за кмет на община Хисаря. За сега се спрягат имената на председателката на Общинския съвет   – Ива Вълчева и на члена на Общинската избирателна комисия от квотата на БСП – Николай Марковски. Казват, че Марковски бил поддържан от Пено Бойновски, който преди четири години го предложи да влезе в ОИК. Тогава единственият човек, за който се говореше, действаше, пишеше и събираше периодично  на заседания ОИК, беше преференциално избраният инж. Ненко Костов. Пак тогава стана известно на ЦИК, че Бойновски е незаконно секретар на ОИК, та се наложи да напусне. И каквото и да правиха, Ненко Костов остана общински съветник и изглежда е работил добре, след като сега две партии го искат в листата си, а той се колебае дали да не кандидатства като независим.

       Гатьо Султанов  от „Промяна”с 508 гласа от 2015 година  ясно заяви в интервюто, което даде в сайта и във вестник „ Хисаря днес”, че ще е кандидат и до изборите ще търси съюзници, за да може да няма разпиляни гласове.

     Иван Иванов  от тогавашния Български демократичен център заяви, че още не е решил какво ще прави на тези избори. Той присъства на всяка сесия и трупа опит, пък е и интересно да гледаш как  седемнадесет  човека решават общинските проблеми на една община. 

    През 2015 година имаше още един Иван кандидат за кмет от Единна народна партия и това беше Иван Чавов. Тази година той категорично подчерта, че няма такова намерение.  Опитът да го приобщат към една коалиция остана напразен.

     ГЕРБ с 1418 гласа на миналите избори и СДС със 675 мълчат. Заедно, или поотделно? Този въпрос за тях е изключително важен, защото тук няма да се тича за кметския стол, а за властта, която дава възможности, които  не можеш да имаш, ако  кметът не е твой човек, или ти не си общински съветник, който да да се огъва  наляво и надясно при гласуването на определени обществени проблеми. Ако СДС имат отделен кандидат, то той непременно трябва да стигне до втори тур. Защото на всички граждани  е ясно, че на първи тур няма да спечели никой. И тук идва опастността – ако кандидатът на СДС и ГЕРБ отидат на втори тур, после прегръдката желязна ли ще е , или змийска, която да задуши единият от тях. Има и друга вероятност – двете партии да имат един кандидат и той да бъде бивш кмет.  Лошото идва, ако на втори тур отидат Гатьо Султанов и човекът на ГЕРБ. Тогава кой ли ще предпочете народът?

    Безспорно всички сега гледат какво ще прави инж. Георги Пирянков. Няма съмнение, че той събира гласове, където и да е. Защото е мъдър, интелигентен, защото остави след себе си нещо голямо, защото събра съжаленията на гласувалите за него като кмет, когато беше предаден от свои хора. Но и той още нищо не е решил.

      В същото време БСП с 1037 гласа през 2015 година усилено се готви за втори тур. И тогава става още по- страшно. Представете си Султанов и кандидат на БСП  в една схатка, която е стара и скоро огънят около нея няма да изгасне. И докато разсъждаваме в тази посока, нека не пропускаме възможностите, които дава за избор един независим кандидат например. Необвързан с партия, с ясна позиция по общинските дела, мълчалив и изведнъж.... отприщва се бентът и партиите са победени, народът казва, че не харесва нито една от тях.

     Нали си спомняте как ГЕРБ, БСП и СДС / Коалиция за Хисар”/ честичко си гласуваха през този мандат заедно? Ами ако стане така, че на втори тур отидат кандидатите на  ГЕРБ и БСП и който спечели, направи другия кандидат заместник- кмет? Тогава политическата игра ще бъде  отвратителна за гласувалите и много добра за тези, които ще бъдат в Общинския съвет. Ще се объркат боите така, че ще стане пълна цапаница на сесиите.

     Четете и се чудете къде е мястото на сегашния кмет? Ами чакаме да чуем какво иска инж. Дойкова  – втори мандат, да я остави спечелелият кмет свой заместник- кмет, или да се отдаде на професията си? Хайде, време е за проговаряне!  Пък и до нея стои инж. Вълко Макавеев – човек толкова опитен в политиката, живял и преживял, бил е кмет и председател на Общинския  съвет , лидер на партии, пък и дългият му живот го е научил да слуша интуицията си и кога да не стъпва накриво.

                                               ИРИНА КИРИЛОВА                      ТРАКИЙСКИ СВЯТ   

                                                                                                      

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от МОЛЯ!!!
09 Юли, 2019 | 09:39
Напиши отговор
Оценка: -1  +29
Никога вече ГРОБ в лицето на Бойко Гаврилов и Пена Ганева!!!! Олицитворението на наглостта пошлото и низшето.
Анонимен
#2 от МОЛЯ!!
09 Юли, 2019 | 09:44
Напиши отговор
Оценка: +29
Забравих да добавя и техните слуги - чинара,пендев и онова злобарче Александров.
Анонимен
#3 от ТОТО
09 Юли, 2019 | 10:06
Напиши отговор
Оценка: +26
Страхувам се партиите да не се уговорят скришно и народът да бъде излъган.
Анонимен
#4 от КАжете ги
09 Юли, 2019 | 16:19
Напиши отговор
Оценка: +17
Интересно кои ще са в листите за общински съветници. Виждам пак известни лица, защото как в листата на СДС първи да не е Кук., а в листата на ГЕРБ - Б.Гав. А в листата на бсп- П. Шап.и Г.СУл. ще е там. и след тях - изпълнителите.
Анонимен
#5 от U=M=
10 Юли, 2019 | 08:05
Напиши отговор
Оценка: +11
И какво сега? И БСП , и СДС, и ГЕРБ и Гатьо искат втори тур. И сега почват уговорките, а ние - пременени и засмени ще идем да гласуваме.
Анонимен
#7 от очакваме поредната боза и много локуми
10 Юли, 2019 | 10:59
Напиши отговор
Оценка: -13  +30
Първо: За Дойкова никой няма да гласува! Второ: Пирянков и Макавеев се провалиха тотално през този мандат. В дописката много точно е казано "беше предаден от свои хора"! Обаче ако искаме да разберем кои точно са "неговите хора", ще се затрудним. Той беше първи секретар на Ощинския комитет на БКП. Първия човек в общината.После автоматично стана председател на БСП, но я напусна съвсем подмолно. После изведнъж се появи на бял кон, подкрепян от СДС и ГЕРБ. После някаква си Защита, Зелени,пембени. Това си е чиста политическа хамелеонщина,но хората са наивни, бабите го помнят като добрия партиец и автоматично гласуват за него.Кръгла и добре оформена нула.Почти същото се отнася и за Макавеев. Маските паднаха отдавна само ние още не го виждаме. Трето: Иванов кмет няма да стане! Четвърто: Гатьо иска, но и той няма да стане кмет!Никакъв втори тур. Д-р Недевски му донесе доста от гласовете. Никой не обича злобата.Същото се отнася и за БСП.Ако Вълчева отиде на избори има шанс, но този Марковски,особено подкрепен от Пено, просто ще помогне на Пенка Ганева да стане кмет отново. Ако целта е да хвалите инженера Ненко Костов, той по-добре да се яви независим за съветник и ще влезе със сигурност.Така ще е по-полезен.Ако отиде при тези дето го искат, а те са Гатьо,Гочо и Вълко просто ще се обезличи. Пък и Макавеев и Пирянков е време да си обърнат внимание на старините. Все пак 70 години са това, както и Пено да се кротне,че я утрепа БСП с мераците си. Другото е боза.Кой ще е тоя независим, дето никой не го познава,откъде ще се появи.Нашето население за съжаление си слуша партиите и старите муцуни.Трудно ще стане революцията и ще се отприщи каквото и да било. За изборите се отприщват плюнките,празните обещания,потичат едни реки от мед и масло.Направо рай!После едните си забравят обещанията,другите забравят да търсят обещаното,а плюнките се насочват в погрешната посока.
Анонимен
#8 от Ирина
10 Юли, 2019 | 13:08
Напиши отговор
Оценка: +31
Струва ми се, че и ти искаш да влезеш във властта, но нещо не ти се получава. В журналистиката написаното горе се нарича коментар, а не дописка. Дописката е кратко обяснение за едно събитие. А аз обичам да пия боза и да ям локум без ядки, такъв дълъг половин метър и си го режеш на парчета. Точно както политиците искат сега да разделят народа на парчета и да му завият свят от приказки. Анализът ти не е лош, но все забравяш, че старостта е неизбежна. Важното е да имаш дух и мозъкът ти да работи. А това, че може да се появи независим кандидат, не е боза, сериозно е. Ако искаме да хвалим Ненко Костов, о, страници трябва да напишем. Нали затова се боят от него от първия ден, та и до днес. Да, хората винаги си мислят, че ако пишеш добре, то е защото ги мамиш, или пък не си достатъчно демократичен, за да пишеш толкова лошо, колкото останалите.
Анонимен
#9 от Извинявай, Кирилова
10 Юли, 2019 | 15:04
Напиши отговор
Оценка: +21
отговор на #8 »
Бозата не се отнася до написаното от Кирилова, а до това което ни очаква по време на кампанията. Ако грешно е разбрала вината е моя. Хайде сега, уважаваме се, да не се заяждаме на дребно. Ако съм искал да вляза където и да било, досега да съм го направил. В това блато местната власт никога не ми се е влизало. Говорим за власт, а не за администрация, нали. Не е едно и също. За властта си има хора, които са предопределени за тази работата.Пък и ако ги изброим всичките дето и се изредиха на местната власт през годините, а ако пък вземем и да се замислим за кого точно сме гласували, ще излезе една трагикомедия.Лошото е, че не мислим.За това казвам Ненко, по-добре независим,отколкото в лоша компания. За едно е права Кирилова, старостта е неизбежна. Природа!Добре е да се осъзнае границата навреме. По-добре е човек да се оттегли като Тина Търнър, на върха на славата, отколкото .............. В крайна сметка, който плаща той поръчва музиката!
Анонимен
#10 от Нежелаещ
11 Юли, 2019 | 08:40
Напиши отговор
Оценка: -1  +15
Ама защо никой не пише в тези коментари за калинките? Кой ще им е кандидатът като не искали Ганева? да не би собственикът на сайт с информация за блъснати, убити, набити, пияни.... Ама то на една партия имало кандидат, дето с наведена глава трябва да върви, а той хоро води. Объркана работа. Само един Гатьо честен - искам да ставам кмет и това е. Ние ще четем и ще чакаме, то тук ще се разбере всичко, ма май след месец.
Анонимен
#11 от Ангел Данчевски
11 Юли, 2019 | 09:13
Напиши отговор
Оценка: -15  +12
Как може Гатьо да е кандидат кмет, момчето си има отклонения видно е за всички срам за нашият град
Анонимен
#12 от Минчо Попов
11 Юли, 2019 | 09:20
Напиши отговор
Оценка: -17  +9
Гатьо и честен ха ха ха, знаем как използваше слу жебно положение тарикат селски
Анонимен
#13 от Прогноза
11 Юли, 2019 | 09:31
Напиши отговор
Оценка: -21  +7
Упорито се говори, че инж. Куковски ще издига кандидат за кмет от СДС. От друга страна СДС и ГЕРБ заявиха, че ще се явяват с общи кандидати на местния вот. Най-вероятно при нас ще се явят както и досега. На първи тур двама кандидати и отделни листи за съветници, а на втори тур подкрепят един кандидат. Иначе със сигурност ще загубят места от обща листа. Ива Вълчева заяви официално,че ще кандидата на БСП ако събранието я подкрепи.Дали бачо Пено ще клекне пред младите лица в БСП е отделен въпрос. Дано се усети.Гатьо както и досега ще е участник в масовите сцени.Повече шум, по-малко резултати.Балотаж Ива Вълчева(?) и Пенка Ганева. Ако Вълчева не е кандидата на БСП единия със сигурност ще е Ганева, а другия няма да е от БСП, но няма да е и Султанов! БСП показва потенциал с подходящ кандидат. Вълчева има потенциала!
Анонимен
#14 от Закон на ОМ
11 Юли, 2019 | 15:52
Напиши отговор
Оценка: +11
Можеш ли да ми обясниш какво значи потенциал? В какво го измерваш? Е, по- добре според прогнозата ти да е Вълчева, отколкото Ганева.
Анонимен
#15 от какъв потенциал???
11 Юли, 2019 | 17:28
Напиши отговор
Оценка: -2  +15
Какъв потенциал има Ива Вълчева стига говорете смешки!Да раздава балони на БСП пазара! Председател на общинския съвет-пълна излагация! След този слаб мандат,в който общината е в нокаут,ме съмнява,че ще успее да се справи.Става,ама да води хорото на танцовата в Даваджово!
Анонимен
#16 от Потенциал
11 Юли, 2019 | 18:49
Напиши отговор
Оценка: +8
Понятие във физиката, чрез което се характеризира скритата енергия в определена точка на пространството: съвкупност от средствата и условията за водене, поддържане, пазене на нещо.
Анонимен
#17 от Генчо Каскетов /шеф на Общ.Партия Широки Социалсти отзаде- наследник на Пено Буйнузовски-гробокопачъ
11 Юли, 2019 | 19:33
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Мдааа....Семплата женица от Миромир наречена ива вълчева и потенциал !?!?!?.......Айде,бе.....
Анонимен
#18 от цирк
11 Юли, 2019 | 20:45
Напиши отговор
Оценка: +12
Ива Вълчева е част от сегашното статуктво в общината ,за една година аз не съм чул и видял публично да се опълчи на слабата кметица,не си спомням и работата на общинския съвет да е станала по добра и да са взети решения в интерес на гражданите.
Анонимен
#19 от рай
11 Юли, 2019 | 23:05
Напиши отговор
Оценка: -10  +13
Гатьо пък отиде чак в Крим с Дойкова и в Хисаря заваляха руски инвестиции. Дори и градския плаж работи, както и Красновските бани. Вчера дори се повозихме на зъбчатата железница. Интересно беше. Пред стадиона има опашка от чакащи отбори. Билетите не стигат за феновете. Управителя на стадиона се оплаква от много работа. И всичко това по възстановеното кабелно радио.
Анонимен
#20 от МИНКО МЕТАЛА
12 Юли, 2019 | 07:09
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
ИВА ВЬЛЧЕВА ПОСРЕДСТВЕНА ОТ ЯСНО ПО ЯСНО ХИСАР СИ ПАТИ ОТ УПРАВНИЦИ
Анонимен
#21 от Ами Ганева
12 Юли, 2019 | 09:09
Напиши отговор
Оценка: +18
Абе като Ива е посредствена, кои са непосредствените качества на Ганева? Защо Ганева не докара инвеститори, нали има много връзки, защо не отвори градския плаж, защо изобщо не работеше по концесията на Красновските бани, защо направи стадион, а той празен, затвори кабелното радио, но защо спря вестник "Славей" - общински вестник , който излизаше при Рахова, при Макавеев, при Жилов / бог да го прости/, при Пирянков. Защото правеше канализацията, а подизпълнител знаем кой беше, нали?
Анонимен
#22 от Хаха
12 Юли, 2019 | 11:09
Напиши отговор
Оценка: +12
За Ива нищо още неможе да се каже,ами тази сегашната какво направи за четири години???Защо не доведе отбори на стадиона,нали назначи управител да го менажира ? Миналия мандат плажа си работеше,защо сега искаха да направят схема с него,а тя се провали??? Защо не отвори вестника и радиото отново-защото няма какво да се пише и казва по тях! Само не знам кой ще понесе отговорността за това безхаберие през този мандат-кмет или подкрепящи???
Анонимен
#23 от До Кирилова
12 Юли, 2019 | 11:23
Напиши отговор
Оценка: -11  +9
Госпожо Кирилова имате претенции за сериозна медия, а не сте взели едно интервю от кмета,да и зададете въпросите,които интересуват населението,или усещам нейното неглежиращо отношение към Вас,въпреки,че тънко се опитвате като един Матросов да защитавате хората ,които я натресоха.А тя самата предпочита конкурентната медия.Спрете,те просто се провалиха пък и са на преклонна възраст,време да ги изпратим на заслужен отдих.
Анонимен
#24 от Кирилова
12 Юли, 2019 | 12:11
Напиши отговор
Оценка: +19
Господине, нека си говори където иска г-жа Дойкова. Аз поне двадесет пъти съм я канила за интервю, но тя упорито отказва. Защото съм прекалено запозната с общинските проблеми, натрупани от години и е опасно да се отговаря на въпросите ми. А на конкурентната медия желая здраве, защото е лесно след сесия да насочиш микрофона и да запиташ по някой въпрос как ще коментира кметът. Или след подписан договор.Трудно е да анализираш проблема и да потърсиш документите, които да ти дадат възможност за коментар - аналитичен, задълбочен.С мен г-жа Дойкова би събрала през годините много точки плюс, но така е решила, а аз гледам отстрани кой ще си отива и кой е гладен за власт.
Анонимен
#25 от До Кирилова
12 Юли, 2019 | 12:35
Напиши отговор
Оценка: +14
Дано поне следващия кмет отговори на опасните въпроси и каже какво се е случвало в този мандат и защо общината потъва.За да се кандидатираш за кмет и да искаш да управляваш град за тези кандидати трябва да е кауза, а не да отбиваш номера и само да си взимаш заплатата,като сегашната .Градът през тези 4 години изпусна куп възможности,заради слабото управление на тази жена-пълно разочорование и подкрепящите много добре го знаят,но мълчат,защото са гузни,заради провала и.
Анонимен
#26 от Мълчанието е злато!
12 Юли, 2019 | 13:48
Напиши отговор
Оценка: -4  +21
Ами, хайде предложете кмет де! Веднага ще бъде оплют! На секундата. Не е хубаво в един сайт да се коментира друг. Пък Дойкова какво ма да отговаря, тя си е научила урока и го повтаря непрекъснато. Кредити, кредити,кредити!В общината и викали Стотинкова.Какви са тези опасни въпроси?Опасни са зададените въпроси, а не незададените.Вие ги задайте, за да ги прочетем ние, а ако никой не им отговори толкова по-зле за неотговорилия.Така,аз знам проблемите, всеки може. Задавайте ги,имате трибуната.Няма време за чакане, мандата е приключил.Най-лошото е, че върна общината назад в развитието и.Цял мандат се търсеше работа на сульо и пульо,всичко се правеше на инат.И не става въпрос само за Дойкова, а и за общинския съвет.Кво каза Дойкова, аз мога да работя с всеки в интерес на хората. Можеш,дръжки!Ей така си мина времето! В безвремие!Кабелно радио!В кой век живеем бе,ало?Какви кабели,какви пет лева и какви "Славейчета"?На всички ни е мъчно за времето, когато държахме вестник от хартия,но то си отива. Общината сайта не иска да си оправи,вие какви ги говорите.За общинарите мълчанието е злато!Това е!Колкото по-малко информация, толкова по-добре!Тука няма сини,червени,зелени!Всички са единодушни.
Анонимен
#27 от Старците
12 Юли, 2019 | 14:17
Напиши отговор
Оценка: +10
Прав си, да, така е, не е за кабелно радио, не е за вестник, само за сайта на Б. В. Хайде, че е време за сън. Ние сме възрастни хора.
Анонимен
#28 от Не е само сайта на Б.В.,има го и този
12 Юли, 2019 | 16:12
Напиши отговор
Оценка: -15  +5
отговор на #27 »
Не така кардинално, де!Има го и този сайт,а какво пречи да има и други.Кой го слуша това кабелно радио?И въоще някой слушал ли го е?Сега ще се обади някой и ще каже, ама да хората се обаждаха,коментираха.Коментираха едни и същи.Питайте в града колко точки имаше и колко се плащаха в пощата. А как това радио ще иде до селата.И колко ще струва това Добро утро,драги слушатели!?И кой ще го плаща?А кой ще го осъществи?Едно време имаше държавно БТК,вече няма. Интернет уби вестниците. Гледайте истината в очите.Оня сайт поне го знаем чий е и го плюем най-редовно,а този? Много сте интересни.В информационен сайт се оплаквате, че имало само един сайт.Ще излезе, че искате единия да го няма.Кой ли пък ще да е той?
Анонимен
#29 от Хисарячанин
12 Юли, 2019 | 16:14
Напиши отговор
Оценка: -27  +20
отговор на #7 »
Явно Сотиров пак е започнал да се упражнява в непознатото му пространство, наречено политика. Даваше едни оценки преди миналите избори, но след тях стана за смях. Интересно е от чие име се изказва, от собствено или от името на неговия благодетел? Сега се е захванал с латинската сентенция - разделяй и владей/ фиксирам Ненко Костов/. Но както е казал Гьоте : "Разделяй и владей“ е мъдро правило, но „Обединявай и направлявай“ е по-добро". Нека отиде до София и да прочете надписа на Парламента : "Съединението прави силата". И пак Гьоте и няма да го обиждам повече:"Човек вижда толкова, колкото знае". Изборите са с преференциален вот, така че никой никъде не се обезличава - хората си избират личността, която са си харесали. Ако за независим кандидат ти трябват 330 гласа, с преференция в листа влизаш с 30. Явно задачата на Сотиров е да се изолират мислещите и работещи съветници. Всички си спомнят когато Макавеев стана кмет колко независими съветници беше регистрирал и нито един не влезе. А ако бяха в обща листа? Той клетия/Сотиров/ можел да бъде навсякъде , но не искал да се цапа - ми ти си се олял отдавна, затова никой не те иска. За секретар на ОИК рева, щото те изритаха, за секретар на Общината рева, щото пак те изритаха. И не Сотиров не - хич не е политика да заемаш някои от тия постове - администрация е различно от политика, колкото и ти си от Хисаря. И пак безплатен урок - законодателната/Общински съвет/ и изпълнителната власт/Общинска администрация/ олицетворяват политиката на местно ниво. Шарл Монтескьо е писал на тема разделение на властите, но кой ли да ти чете - по-лесно е да се плюе. Четете повече /както казваше един ваш депутат/ Сотиров, за да се излагате по-малко. Малко е нелепо да коментирате Ирина Кирилова. Явно не познавате силата на перото. Ми тя с пет реда може да ви срине - и това ще остане завинаги в историята. Плюете и по Макавеев и Пирянков - ми не ги ли издига и подкрепя вашата партия за кметове преди? Плюете и по Султанов, че не му ли висяхте всеки ден в офиса преди и след изборите? За Вас те всички са боклуци - ами ако вземат, че се обединят ...... какво става с вас? Ами с вашия благодетел? Ами ако вземат та го изхвърлят и него от БСП - то , щот Корнелия му е вдигнала мерника - къде отивате вие тогава? Само като минат изборите да не отидете да лижете там където сте плюли .... На кой какви са шансовете се радвам, че няма да зависи от крайно деградирали писърушки като вас, а от разумния избирател.
Анонимен
#30 от не е Стотиров
12 Юли, 2019 | 16:55
Напиши отговор
Оценка: -7  +1
отговор на #29 »
...ами ако вземат, че се обединят ...... какво става с вас? ... та те на миналите избори като се обедениха та какво стана-един голям провал-най слабия мандат ,дано разумният избирател наистина си е взел поука този път!
Анонимен
#31 от До горното лице, което не познаваме
12 Юли, 2019 | 17:07
Напиши отговор
Оценка: -1  +29
отговор на #29 »
Нейсе, запуши я! Пък после що ме изгониха от БСП? Само не въвличайте Кирилова и не набърквайте странични хора! Историята на Хисаря нито ще започне от въпросния хисарчанин, нито ще приключи с него. То кмет пак няма да стане!И пак повтарям, не въвличайте Ирина Кирилова в интригите си! Тя също не е от Хисаря, но е дала достатъчно!Много хора не са от този град, но са дали много,много повече за общината от горното лице.Не ставайте за резил,ние сме доста информиран народ. Знаем кой къде е лизал и къде плюе, а и къде до скоро правеше опити за лизане. И не бъркайте,моля Ненко,все пак се познаваме.Какво лошо има да му кажем какво мислим за него,а то не е толкова лошо. Чети! Явно политологията им е дошла в повечко на някои хисарчани.Абе, уж сме демократи пък не искаме да чуем чуждо мнение и веднага включваме интригите.Поне разговорите бяха интересни.Написаното също!Който познава близкото минало няма да намери нищо невярно. Не изкривявайте истината като използвате цитати, а и не използвайте цитатите за да изкривите истината. Я, каква мисъл! Много хляб има да ядеш,докато ги стигнеш американците с късите си крачета!По този анализ на Кирилова, толкова!Културни хора сме!За горния коментар нищо повече! В Бургас има изложба на Тутанкамон - детето фараон! Трябва да придобиваме широка обща култура!
Анонимен
#32 от Хисарячанин
12 Юли, 2019 | 17:41
Напиши отговор
Оценка: -32  +15
отговор на #31 »
Сотиров, Сотиров - затъваш все повече. Колко хубаво си беше без теб. Поне се водеха интелектуални разговори, а не през дългите фермани да си пробуташ идеологията и кандидата на началника ти. Да познаваме се - за жалост. Преди 4 години хисарчани избраха кмет и съветници и сега пак ще го направят. Теб не те виждаме никъде там-защо ли? А всички горни са там-защо ли? Всички те са направили нещо за града, а ти? Не аз ги наплюх - ти го стори! Не ти прави чест, защото някои от тях са ти помагали. Интригите ги правиш ти и ти въвличаш хората в тях, но истината боли, а думите тежат и остават. Само след няколко месеца пак ще имаш възможност да си четеш писанията и да се срамуваш от тях....ако имаш чест и достойнство да го правиш!
Анонимен
#33 от Ирина
13 Юли, 2019 | 20:38
Напиши отговор
Оценка: +16
Някои в тези избори допускат грешки. Фатални грешки. Просто не знаят кога да говорят. Има едно време, което е най- подходящо, но за това се иска да имаш изградена стратегия. Изборите са проверка на наивността, на надеждата и на нахалството. Наивността не е лошо качество - значи не можеш да направиш лошо на човека. Надеждата пък дава криле да живееш. А нахалство е да смяташ, че вече си избран. Има още едно нещо - безцеремонност - да даваш съвети, когато не ти ги искат. И тогава грешките преди изборите стават много.
Анонимен
#34 от Ангел Данчевски
14 Юли, 2019 | 11:26
Напиши отговор
Оценка: -11  +4
Не виждам разлика кой ще управлява но бих предложил, Цоката от паркинги, Митко шарана поп Димитър, Кочо Мочо, Тано Плешката, Минко метала, Колю главата, Станчо Гамена, Киро помака, Баш майстора Пьрмака, Мирослав Ланков, Митко Кисилотто, Ачето от чистотата, Червен Тошо, Пламен ижока, Дзурльо от водоналивния завод, Наско циганина, Бай цан, 17 не по зле от сегашните
Анонимен
#35 от все те
14 Юли, 2019 | 11:52
Напиши отговор
Оценка: +12
Не така, бе Ангеле! Има и свестни хора в града, но как да се вредиш пред калинките и БКП?
Анонимен
#36 от без ирония
14 Юли, 2019 | 22:49
Напиши отговор
Оценка: +7
Предлагам на Иванка Богунска да се кандидатира сега, защото "критичната маса" вече я има. ;)
Анонимен
#37 от Фори
15 Юли, 2019 | 11:39
Напиши отговор
Оценка: -3  +15
отговор на #36 »
Сакън! Стига вече с тази комбинация-стара мома в критическата!
Анонимен
#38 от Към 28 - ми
15 Юли, 2019 | 14:47
Напиши отговор
Оценка: +24
Отдавна, отдавна, още по времето на кмета Пирянков, кабелното радио стана общинско, защото БТК подари всичко на общината. Пак Пирянков даде пари, за да се направи студио и за разлика от другаде, това студио имаше отворен телефон за слушатели и всеки можеше да изказва мнението си. Пак тогава тези, които слушаха, казваха: Ирина каза тази сутрин.... и всичко се знаеше. Тази Ирина беше автор, редактор, водещ, музикален оформител и тонрежисьор - така беше монтирано всичко. Това кабелно радио имаше лиценз от Съвета за електронни медии, благодарение на научния труд с програмна концепция,програмен проект, програмна схема и т.н., които Ирина защити пред СЕМ.Имаше договор , сключен с музикална фирма, имаше лого и патент от Патентно ведомство - София, имаше начален сигнал с музика на Развигор Попов. Имаше. Сега вече няма да го има, защото хората от счетоводството най- много мразеха радиото и вестника. Те вземаха хонорари от проектите, затова , че водят счетоводството, а мразеха радиото и вестника, че за тях се дават пари. Защото по- добре без средства за информация. Откъде накъде Ирина ще разказва и ще пише във вестник "Славей"какво става в общината и на сесиите? А интернет, другарю, никога няма да убие един вестник. Защото той е огледалото на управляващите. Става въпрос за сериозен вестник, а не за простотии. И когато тази Ирина пострада, и взеха ключа от студиото от болницата, влезе вътре в студиото една завеждаща културата и до днес не се знае къде е лиценза, къде е патента и защо всичко беше обърнато наопаки. Когато Ирина дойде да си вземе багажа, от който все още има неща в студиото, я гледаха толкова накриво, че тя разбра лицемерието на хора, които още са на работа в общината. Затова намерете лиценза и патента, за да отидат в Държавен архив, там, където са записите на Ирина с най- прочутите българи - политици, държавници, поети, артисти, писатели, професори и там, където е вестника на община Хисаря. Ако Дойкова не ги намери, ще действам по друг начин. Да, другарю, такива работи стават по време на демокрацията, когато кметът нямаше понятие от култура, идеология и пропаганда, защото не можеше да се отърси от селския си манталитет.Бъди спокоен! Бойновски обичаше да говори по кабелното радио и да дава интервюта по вестника. Той ще остане във времето, нали той те изяде....
Анонимен
#39 от жителка
15 Юли, 2019 | 16:18
Напиши отговор
Оценка: +13
отговор на #38 »
Хубави години бяха, и аз съм слушала радиоточката.Може да не съм съгласна много с гледните точки в момента на госпожа Кирилова,защото все пак сайта е собственост на хора с определена политическа ориентация,които не подкрепям и не харесвам,но през 90-те и през първите години на 21 век,ако тя направи много за информирането на хората в града,чрез вестника и радиото.Но все пак новите технологии навлезнаха и краят на тези радиоточки беше предизвестен-ще си спомняме само с носталгия.
Анонимен
#40 от Слушателка
15 Юли, 2019 | 19:01
Напиши отговор
Оценка: +7
Така е, но г-жа Кирилова не иска да има радиоточки, а търси онова, което е оставила и трябва да се съхрани. точките спряха в 2013 година.
Анонимен
#41 от малко история
17 Юли, 2019 | 11:37
Напиши отговор
Оценка: +25
Отдавна, отдавна по времето на кмета инж. Вълко Макавеев 1985 г. помещението, в което се помещаваше тогавашния радиовъзел трябваше да бъде освободено. На практика се слагаше край на това нещо,защото пощите се разделиха с телефона и телеграфа и в старата позната сграда се монтира новата телефонна централа. Тогава след много нервни преписки и преговори се отстъпи една помещение в т.нар.бараки,тогава бяха нови, но без апаратна. Дрругия вариант беше да се мести в читалището, но от телефоните категорично отказаха да местят всички кабели.Това беше компромисен вариант. Преди това едно лице, оплювано по-горе, но с позиции в Окръжния съвет за култура издейства цяла щатна бройка за радиоводещ. При това бройката си дойде с отделен щат, фонд работна заплата и малко бюджетче. П онова време това беше почти невъзможна кауза, но стана. Благодарение на инат, връзки и непречене от страна на общинските ръководства. Дотогава имаше хонорар и се водеше от библиотекарката Таня Костова. Бройката беше издействана поради простата причина, че в Хисаря се провеждаше несъществуващия вече Фестивал на червенокръстките радиопредавания и любителски филми. Май така се казваше. Радиопредаванията бяха професионални и участваха всички тогавашни окръжни клонове на Националното радио. Беше си престижно да участваш на Хисарски фестивал. Закриха си го софиянци, а защо, си знаят те! Голяма драма беше оборудването на студиото, предвид оскъдицата по онова време. Дори шумоизолацията по стените от велтър беше в два цвята, защото в магазините нямаше такова количество едноцветен. Секции, столове, бюро, от читалището и техника,осигурена на приятелски начала от окръга. Смесителния пулт за времето си беше много модерен, немски от ГДР и микрофон със златна пластина. Тогава това беше върха. Щатна бройка радиоводещ нямаше почти никъде из страната в малка община като нашата, дори и в големи общини. Тогава беше назначена и Кирилова, да е жива и здрава. И там нерви, но не и скандали. После се започна с първия открит телефон, директна връзка със слушатели при това с много нерви и кавги с телефонните техници, да са живи и здрави. Нямаше абсолютно никаква цензура.Пък имаше и конкуренция в лицето на вестник "Хисарска заря" с главен редактор, покойния Наско Кънчев-изключителен човек и две Росици,които са живи и здрави. В зората на демокрацията всичко това буквално трябваше да се спасява от съкращенията. Вестникът беше закрит безславно и гадно. Радиовъзела се спаси. После се писаха едни правила за участието на партиите с късане на нерви. От там идваха и мераците за съкращения. Но кмета Денков Бог да го прости, изигра положителна роля тогава. Дори длъжността лично по негово настояване стана главен редактор. После изведнъж на всички им стана ясно, че радиото е хубаво нещо и започнаха да се натискат. Какво стана по-късно само Кирилова знае. Част създателите не бяха вече в Хисаря, други бяха елиминирани, изолирани или буквално изхвърлени на произвола. Въпреки всичко сега си спомняме само хубавите моменти. А БТК като е подарила техниката и системата сигурно се е отървала от една тежест, която по-късно е довела и до закриването. Жалко!
Анонимен
#42 от Ирина Кирилова
17 Юли, 2019 | 19:23
Напиши отговор
Оценка: +23
Eй, то имало и хора, които да помнят историята на радиото, за което дадох 28 години от живота си. Благодаря! Аз живях, аз работих, аз творях, аз имах свободното слово, мене ме обичаха, защото аз обичах моите слушатели!
Анонимен
#43 от От време на време и ние поработвахме: )
17 Юли, 2019 | 20:49
Напиши отговор
Оценка: +19
Помнят, защото го създадоха. Виж, тебе наистина те обичаха повечето слушатели!
Анонимен
#44 от IGRA
19 Юли, 2019 | 13:36
Напиши отговор
Оценка: +14
Абе какво става тук? Кметицата си прави пълен отчет в сайта на калинките, председателката на Общинския съвет говори нахакано в сайта на калинките. Ама калинките изяждат листните въшки и винаги отлитат там, където няма да ги хванат.А листните въшки....хоп... няма ги. Но се появяват бели, мънинки мушици. Дали тях ще глътнат калинките, или няма да са им вкусни? "Калинке, малинке, накъде ще ме ожениш?" - игра от миналото. "Калинке, малинке, на чий гръб ще печелиш?" - игра от настоящето.
Анонимен
#45 от слух?
19 Юли, 2019 | 14:12
Напиши отговор
Оценка: +6
отговор на #44 »
Из града усилено се говори,че горните лица щели да издигат за кмет Тони Илиева!Колко е вярно,никой не знае.Това ли е последната клюка?
Анонимен
#46 от О, не!
19 Юли, 2019 | 16:18
Напиши отговор
Оценка: +11
Това е стара клюка. По- новата е, че техен парламентьор вечеря с един бивш заместник- кмет съвсем наскоро.
Анонимен
#47 от дфз
19 Юли, 2019 | 19:54
Напиши отговор
Оценка: +4
Калинките без Пена Ганева немогат,кскто и тя без тях.
Анонимен
#48 от Това е кмета
19 Юли, 2019 | 22:17
Напиши отговор
Оценка: +8
Абе всички, които не харесват Гатьо са мръсници!
Анонимен
#49 от истина
19 Юли, 2019 | 22:47
Напиши отговор
Оценка: -6  +12
Пена Дойкова и тя е убедена,че ще завтори. Всички ще застанат зад нея,като миналия път и ще се кълнат ,че тя е човека,няма друг.Гатето вкарва 9 съветника-има абсолютно мнозинство.Повтарят мандата-Хисаря тръгва нагоре!
Анонимен
#50 от убеден
20 Юли, 2019 | 00:19
Напиши отговор
Оценка: -11  +11
Само Гатето може да се опъне на тази ОПГ между калинки БСП и ГРОБ и да разбие мафиотските им намерения.Ако Обществото му гласува доверие и вкарат плануваните съветници,наистина ще има разместване на пластове и дай боже вкарани в затвора политици"изедници наридни" ще излязат много кирливи ризи на всички досегашни управници.
Анонимен
#51 от Пепеляшка
20 Юли, 2019 | 13:19
Напиши отговор
Оценка: +15
Защо пък трябва да е Пена? Кой е казал, че Пена заслужава втори мандат? Народът ли? Защо пък да не е Гатьо? Той променял ли е ПУП, ходил ли е на съд, осъждан ли е от ПАС, идвала ли е за него обществена телевизия, продавал ли е улица, давал ли е 350 хил. лв. без решение на Общинския съвет на едно село,давал ли е на калинките 900 дка общинска земя без търг и конкурс....спирам, че ще стане много дълго. А опомнете се, де, срам ме е, че не мислите.
Анонимен
#52 от не става!
20 Юли, 2019 | 15:06
Напиши отговор
Оценка: -10  +15
отговор на #50 »
Да е станал полицай,следовател или прокурор като иска да ги вкарва в затвора.За кмет не става,защото няма харизмата,няма визия и по голяма част от хората не го харесват,заради озлобената му същност,сиреч разделя,а не обединява.Това ще му е трети път,максимума му е третото место.
Анонимен
#53 от ...
20 Юли, 2019 | 16:59
Напиши отговор
Оценка: -10  +13
Гатьо и кмет, хуморески.
Анонимен
#54 от К.д.
20 Юли, 2019 | 21:41
Напиши отговор
Оценка: +12
Като гледам досегашните кметове все са с визия и харизма. Боже, добре , че Пирянков малко красеше администрацията, защото тя е застаряваща и със затихващи функции.
Анонимен
#55 от Жител
21 Юли, 2019 | 00:02
Напиши отговор
Оценка: +17
След Пена Дойкова се видя,че и куче да вържат в общината за кмет ще е по добре...
Анонимен
#56 от ???
21 Юли, 2019 | 12:08
Напиши отговор
Оценка: -2  +13
отговор на #54 »
Най-добре да ни обединят с Калояново. Така или иначе Хисаря се топи като община. Само, че има опасност да съсипе и Калояново.
Анонимен
#57 от не става пич!
22 Юли, 2019 | 16:00
Напиши отговор
Оценка: -4  +20
Не можеш да бъдеш 100 пъти кандидат за кмет и на 101 да ти повярват хората – визирам Гатю Султанов,но той си знае,поне сеир ще гледаме ;)
Анонимен
#58 от Точно
22 Юли, 2019 | 16:49
Напиши отговор
Оценка: -3  +15
отговор на #57 »
Така си е!
Анонимен
#59 от Злоба
23 Юли, 2019 | 08:33
Напиши отговор
Оценка: -14  +6
Що като беше Султанов председател на Общинския съвет, никой не го критикуваше? Мълчахте си и го приемахте. А сега като е кандидат, ще го изядете. Стига с тая злоба!
Анонимен
#60 от въй
23 Юли, 2019 | 10:42
Напиши отговор
Оценка: -5  +13
И какво точно работеше като председател? Нищо!Той за трети път е кандидат,трябва да е свикнал!
Анонимен
#61 от Наблюдател
23 Юли, 2019 | 13:05
Напиши отговор
Оценка: -11  +5
отговор на #60 »
Аз не харесвам Гатьо Султанов,но пък и миромирката Ива,няма с какво да я запомним,абсолютна фигурантки е и тя.
Анонимен
#62 от Марчето
23 Юли, 2019 | 19:45
Напиши отговор
Оценка: -10  +3
Ми за трети път му е, но става съветник, а ти къде си, отвън. От неговия глас и изказване все пак се чува нещо, а от теб - нищо.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.