Буря в чашата, наречена Хисаря!

02 Декември, 2016
19 коментара

                           СЛЕД ПРЕДАВАНЕТО „ОТКРИТО”

       Ах, какъв защитник се намери на г-жа Ганева! Много трябва да  му е симпатична. Или не е чел редовно фактите в този сайт.

    Г-не, или г-жо, тази така добра кметица видяхме в предаването „Открито” на БНТ каква канализация е направила.

      А  това, че не харесвате  инж. Георги Пирянков, си е за ваша сметка. Той остави за населението на града пречиствателна станция,  която е с най- модерна технология.  През неговия мандат се направи банята в парк Момина баня. Даде на пенсионерите да се къпят почти без пари. Купи земята под новата баня и с  тези пари плати Момина баня да стане общинска, направи площада пред читалището, направи проекта за канализацията и той беше одобрен, по натист на общината се асфалтира пътя Панагюрище – Красново и Красново – Черничево, обновиха се изцяло парковете в града, асфалтираха се цялостно и частично единадесет  улици в Хисаря, направи се проектът за туризма с велоалеята и термите...

Без да изреждам всичко,  трябва да отворя очите ви и да ви кажа, че през всичкото време , докато това се правеше, инж. Пенка Ганева – заместник - кмет  след шест месеца беше сърдита вече и мълчеше, без да му помага и без да го подкрепя в Общинския съвет.

Просто тихо и кротко си мина към калинките, защото ГЕРБ набираше сила. А на нея и трябваше силно рамо, за да захлупи Пирянков.

И пак не можа да направи като Радев - генерала, а спечели със стотина гласа над  Пирянков.

Комунист ли е, офицер ли е Пирянков, не е важно. Ако той беше в миналия мандат кмет, едно е сигурно: че подизпълнителят на канализацията нямаше да е тази фирма за чушки и ябълки.

    А за кметският мандат на инж. Макавеев ще  припомня само, че и до днес нямаше да имаме така добре реконструирана и модернизирана, отоплена гимназия, която е гордостта на града. Щяхте да  пропадате в дупките на пътя до Старо Железаре и до Михилци, но ще спра до тук, че той не обича хвалбите.

    А сега – другите факти. Отворете решение 332  на Общинския съвет от 2013 година! Кой беше кмет тогава? Кой даде 900 дка общинска земя без търг и конкурс на фирмата на Куковски „Агрокомерс 98”? Инж. Ганева стори това.

    Тя даде 350 хил. лв. без решение на Общинския съвет на Паничери за канализацията. И кой трябваше да ги  връща?

Инж. Дойкова.

     Съдът отмени заповедта на Ганева от 11 февруари 2013 година, поправена на 27 март 2014, с която е отказано да бъде извършено попълване на действащия кадастрален план на стопанския двор в Черничево и да бъде нанесена двуетажна, стоманено - бетонна сграда на Коста Стаменов.

Кой беше кмет тогава? – инж. Ганева.

И знаете ли, че сестрата на Стаменов е дала 600 лв. адвокатски хонорар, а в обжалването на общината пише, че адвокатските разноски са 3 453 лв.

    Кой беше три пъти осъден за нарушаване на Закона за околната среда в селата Старосел, Красново и Кръстевич и трябваше да плати девет хиляди лева? Инж. Ганева.

    Кой издаде заповед  на 9 февруари 2015 година, с която е одобрен проект за изменение на Подробния устойствен план  и ПУР на Бутилираща компания Хисар? Отмени ли я съдът? Отмени я, а общината трябваше да плати само  390 лв. адвокатски разноски на фабриката.  

       По времето на инж. Ганева ли беше ремонтиран пътят Старо Железаре – Ново Железаре от Пътинженеринг, която фирма ремонтира и пътя Калояново - Житница- до табелата на община Калояново? Да, по нейно време. И тогава излезе, че 5 километра и половина според сайта на община Хисаря са на стойност 6 883 546 лв., а община Калояново плаща за 6 километра и половина 4 354 990 лв. Как така община Хисаря е платила почти два милиона повече? И на двете отсечки, освен асфалт, бяха сменени тръбите и направени тротоарите.

   По времето на кой кмет без търг беше даден паркинга пред хотел „Аугуста” за 50 хил. лв.? Че то ако имаше търг участниците биха дали и 300 хил. лв. за това апетитно и стратегическо място в Хисаря!

Кой изгуби? – Община Хисаря.

    Да изреждам ли още? Или предаването „Открито” е фалшиво? Кое не беше вярно? Има ли канализация? Има. По времето на кого се направи? По времето на инж. Ганева. Кой е Васил Тотев, има ли такова лице? Има. Има ли такава фирма за продажба на чушки и ябълки? Има. Колко пари е канализацията ? Над 30 милиона.

 Не видяхме документите  за плащане и тук е грешката на Ахчиева – че не намери главната финансистка. Или поне да беше попитала главния одитор, да видим един документ за платена сума.

    Така че г-не, или г-жо, продължавайте да поддържате г-жа Ганева! Всеки има право да обича когото си иска. И инж. Ганева има право на любов. Защото животът си отива безвъзвратно. Но може би в някое друго предаване някой ще попита има ли конфликт на интереси, когато тя беше кмет.

                                                        

           

                                                                                                                  Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от rkje,eikf
04 Декември, 2016 | 14:33
Напиши отговор
Оценка: -8  +5
Чувствам се лично поласканА, че един мой коментар предизвика такъв отзвук от страна на Вашата сериозна медия. Благодаря Ви, че информирахте гражданите, за всичко сторено през последните три мандата, разбира се независимо, че в последния мандат споменахте само негативни неща, те пак са повече от предните взети заедно, от което само си вадя изводи - за себе си разбира се, че Вие харесвате всички предишни управници с изключение на Ганева. От което следва, че при тях сте били на др. уважение, а по нейно време сте били наранени с нещо, я не Ви се е свършила някоя лична работа, я нещо др. и за това личната Ви злоба лъха от всяка написана дума. Жалко, ако бяхте по-широко скроен човек, щяхте да превъзмогнете егото си и да работите за доброто на града, а не единствената Ви цел да е да съсипвате хората.
Анонимен
#2 от интересно
04 Декември, 2016 | 14:45
Напиши отговор
Оценка: -8  +11
защо за сегашната кметица нищо не се казва, до кога ще живеете в миналото? събудете се, избирате само боклуци, а после вместо да вземете отношение до като е време, седите и плюете по предишните, защото е по-лесно
Анонимен
#3 от Такава картина не се забравя.
04 Декември, 2016 | 18:32
Напиши отговор
Оценка: -14  +9
Тук фактите говорят ясно, а Пенка Ганева не помня да е обидила някой. Тя имаше твърде много работа. Но между многото работа е допуснала грешки, които авторът е описал. Той цитира решения на съда. Каква връзка има тук между Пенка Ганева и наранените души? Най- наранена е тя, защото не е лесно да видиш мъжа си мъртъв и да го преживееш. За това цял живот не стига.
Анонимен
#4 от всичко се забравя
05 Декември, 2016 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: -11  +8
Гочо Пирянков го изкарахте като втори Бойко Борисов! Той ни оправи отвсякъде, той ни асфалтира,той ни пречисти,той,той, но не можа да докара втори мандат. Защо ли? Същото се случи с Ганева, същото ще е с Дойкова, която проспа първата година от мандата. Някой пита ли се защо водата в Хисаря е най-скъпа, ами заради добрия Пирянков,май.Всички са от един дол дренки. Всички правеха мили очи на Калинката докато ги направи кметове, а после забравяха този дребен факт. Всички сте от едно котило и е крайно време да се изхвърли боклука.Боклука, а не дребните хорица, които като хиени обират остатъците.Огледайте се и ще видите къде е истинския боклук за изхвърляне.Иначе всички са светци по време на избори.
Анонимен
#5 от ne sum suglasen
05 Декември, 2016 | 21:12
Напиши отговор
Оценка: -7  +27
Какъв го направихте този селски крадец калинката.Вие го направихте шефа на мафията,тази жалка крадлива калинка.Този престъпник в началото крадеше от роднините си, след това се преквалифицира по еврофондовете.Калинката ги правил кметове ,хи хи хи.Не забравяйте ,че алчността на бедното дете му създаде много врагове и хора, които му помагаха във всички начинания с пари с подкрепа на избори , сега са застанали срещу него.Останало му е тук там някои "приятел" назначен на работа по време на кадруването на Асеновградския мангал и бившето депутатче Петков ,но според мен с последните си простъпки,визирам присъдата с нагласената закана за убийство на Костов и присъдата на Стаменов , с нагласения опит за кражба на евросубсидий ще го закарат към загуба на доверие и подкрепа на голяма част от мъдрите хора,изключвам икономически зависимите слуги,които бързо ще обърнат резбата.За калинките тепърва предстоят тежките дни,спокойствието, че до тях са силните на деня все по-често ще им бяга.Техните избранници все по-трудно ще стават кметове и т.н
Анонимен
#6 от Тракийски свят" ли си, Ирина ли си...?
06 Декември, 2016 | 10:32
Напиши отговор
Оценка: -10  +11
Като пишеш за любовни афери в общината - пиши за Гошето и Димито ! Че тяхната любов роди два милиона задължения, които ще плащате още 20 години. Не можем да знаем, какви щяха да ги свършат, ако Гошето беше останал още един мандат кмет. Но те така си бяха повярвали, че са много велики ръководители, че още ги болят задниците от падането ! Идете сега в общината и вижте "новото Дими" - който я е познавал преди, ще рече, че това е друга жена. Също може да изброиш номерата на решенията на общински съвет, с които Макавеев и Мая разписаха продажбата на стотици декари общински земи, УПИ-та и др. имоти - такива разпродажби никой друг не си е позволявал. Повтарям -Продажби ! А вие с едни 900 дка под аренда на калинките се плюнчите цяла година ! Тези работи все още се помнят, нищо, че сега Пенка от Паничери е под прожекторите.
Анонимен
#7 от вътре в кухнята
07 Декември, 2016 | 08:53
Напиши отговор
Оценка: -3  +5
Цените, на които продаваше Макавеев и Мая ЧАСТНИТЕ Общински имоти, дори и след десет години напредък на нашата Община не могат да бъдат достигнати. Пена русота се отрепа да продава ПУБЛИЧНИ Общински земи и имоти на цени близки до цените от ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА КОСТОВ хи-хи.
Анонимен
#8 от Пенка ли си Пена ли си...?
07 Декември, 2016 | 13:48
Напиши отговор
Оценка: -3  +12
Не знам Гошето и Димито каква любов въртяха, но никои не ги чу и видя.Обаче Пена, като селска парцалеса се прочу по цяла България с нейния палячо с пардесюто.Стигна до там ,че се чукаше в съседната стая на мъжа си.Не мога да разбера кой нормален човек ще защитава и иска за кмет, жена с такова поведение и манталитет,освен ако не се е облажил обилно по времето на нейния мандат. Макавеев и Пирянков винаги са правили продажби по законния ред, с търгове и конкурси, а Пена вършеше престъпления, като ПРИДАВАШЕ и отдаваше без търг и конкурси имоти на калинките и други удобни за нея хора.Никога жена с такъв манталитет и минало не бива да допускаме за кмет да бъде пример за нашите деца.
Анонимен
#9 от 898 -номера на геодезическото заснемане на частна общинска собственост от 15 декември 1998 г.в резер
07 Декември, 2016 | 18:25
Напиши отговор
Оценка: -3  +8
Ако е истина, че общината била задлъжняла с два милиона, други пък откраднаха шест пъти повече. Време е съветниците да поискат пълен отчет по проекта за канализацията. И защо не коментираме колко дела е изгубила Пена, а се въртим около предишните два кмета.
Анонимен
#10 от запознат
07 Декември, 2016 | 23:13
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
отговор на #8 »
Напълно съм съгласен с горе написаното!Точно така е!!!!!!
Анонимен
#12 от Смешник
08 Декември, 2016 | 07:34
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
За #11 Явно не само в главата но и между краката ти е празно.
Анонимен
#13 от Обвиниха съветник от ГЕРБ, убил човек на зебра вестник Марица
08 Декември, 2016 | 14:33
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на Стоян Найденов от Хисаря за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Инцидентът стана на 22 октомври 2015 година на пешеходна пътека на улица "Христо Ботев" близо до пресечката с ул. "Йордан Йовков". Там, на около двеста метра от дома му, бе блъснат 87-годишният Кръстьо Дюлгярски. Два дни след злополуката дядо Кръстьо почина в пловдивска болница. Инцидентът стана между двата тура на местните избори миналата есен. В тях Стоян Найденов, хотелиер от Хисаря, е избран за общински съветник от ПП ГЕРБ. За смъртта на стареца плъзват различни слухове. В курортното градче упорито се говори, че именно Найденов е блъснал възрастния човек. Като отговорен за трагедията в Хисаря сочат и личния лекар д-р Славчо Иванов, който изписал на дядо Кръстьо само мехлем за натъртено и болкоуспокояващи, без да изпрати пенсионера на рентген и да потърси квалифицирана помощ. От МБАЛ "Пловдив" обаче, където мъжът е откаран на следващия ден, още тогава обясниха за "Марица", че човекът е получил тежки травми, причинени от много силен удар, вероятно от кола. В същото време д-р Иванов, който също е активист на ГЕРБ в Хисаря, обяснявал, че Дюлгярски е получил лека травма при падане. Версията му бе доразвита от Стоян Найденов, който твърдеше, че намерил възрастния мъж на зебрата и дори помогнал, като го откарал до дома му. Смъртта на възрастния мъж остава мистерия близо година. В хода на разследването са направени две съдебни експертизи. Автотехническата доказва, че ударът е бил от автомобила, управляван от Стоян Найденов. Медицинската - че травмите, довели до смъртта на дядо Кръстьо, са причинени от пътнотранспортното произшествие. Очаква се до края на декември обвинението срещу Стоян Найденов да влезе в съда. Въпреки заключенията на съдебномедицинска експертиза за смъртта на Кръстьо Дюлгярски засега няма обвинение към д-р Славчо Иванов, който изпратил тежко ранения човек да си върви вкъщи с един мехлем и болкоуспокояващи хапчета. Днес домът на Кръстьо и Пенка Дюлгярски е пуст. На бетонна колонка до заключената пътна врата са залетени два некролога - неговият и на баба Пенка. Съсипана от загубата на мъжа, с когото 60 години са делили залъка си, тя не можа преживее загубата и си отиде от този свят.
Анонимен
#14 от ПОДАРЪК
08 Декември, 2016 | 17:14
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
„Към злобата, завистта и оскърбленията трябва да се отнасяме като към подарък, който не бива да приемаме. Ако ти не приемеш подарък, то тогава той кому принадлежи?“ „Принадлежи на този, който го носи“
Анонимен
#15 от Гражданин
08 Декември, 2016 | 18:56
Напиши отговор
Оценка: +7
Това какво отношение има към горното? Това, че някой е решил, че е недосегаем, а друг, че може да лъже, означава ли, че останалите са злобни?
Анонимен
#16 от IDE
08 Декември, 2016 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: +9
И какво стана сега ? Когато в този сайт написаха интервю със сина на дядото, никой не вярваше,, че някой ще обърне внимание на тази "случка" с общинския съветник. А сега - окръжна прокуратура повдигнала обвинение. Наистина ли винаги идва видов ден? Тогава тези, които вършат нередности, трябва да сънуват кошмари.
Анонимен
#17 от До Вълко
08 Декември, 2016 | 20:04
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
Кой ти дава право да се бъркаш в живота на сем. Костови, какво те засяга къде чука жена си и кога, ако иска може да я чука и на ябълките, не само при шараните. Спрете с тези Хисарски простотии. Помислете кое и какво е хубаво да се направи за града.
Анонимен
#18 от до Вълко
09 Декември, 2016 | 10:55
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
отговор на #11 »
Вълко ли си мекито ли си не знам? Коста Стаменов го познавам добре,яде яко,пие яко и е..е жените яко... ,за разлика от тебе неосъзнато г....е, защото на тебе ти трябвя първо да ти мине пръсчето през а...а,после двата,накрая цялата ръка за да вдигнеш самолета и да оправиш жена ти п....л нещастен,затова напусна Хисара п...л умрял.За пореден път те предупреждавам,че ще напиша и трите ти имена.
Анонимен
#19 от обективен
09 Декември, 2016 | 12:57
Напиши отговор
Оценка: -2  +18
Алчността,арогантността,лицемерието и високомерието си намериха пристан в душата на Пена.Ако беше направила нещо за общината със свои лични пари тогава я хвалете колкото си искате.А че герберските калинки са параван за партийната номенклатура в това няма никакво съмнение.Да не мислите,че само Пена и пардесюто намазаха от обществените поръчки?
Анонимен
#20 от Ами доктора
13 Декември, 2016 | 16:06
Напиши отговор
Оценка: +7
А доктора, какво да го правим?Той е по-виновен и от Найденката!Доктор Славчо Иванов,голям доктор!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.