Bulgaria who steals what!

09 Февруари, 2017
0 коментара


                                                             https://www.youtube.com/watch?v=91xLArxyboU


                                  Публикувано в 08.10.2012 СДС БСП НДСВ ДСБ TV7 Жега 

Cхемата на крадците на ток в България СДС БСП НДСВ, Румен Овчаров, Иван Костов са виновни за високата цена на електроенергията в България.. политици са Замесени и са скрили комисионните си - това е темата на разследването на Диляна Гайтанджиева в предаването "Жега" на 7 октомври по TV7.

Защо сметките за ток са непосилни за много от българите и кой печели от високата цена на електроенергията у нас? Един от отговорите е скрит на екзотичен остров в Индийския океан -- Мавриций. Там е регистрирана една от компаниите, зад която стоят български политици със солиден бизнес в енергетиката.

Офшорката на остров Мавриций държи 12% от най-скъпата като цена на произведена електроенергия частна електроцентрала в България -- ТЕЦ AES "Гълъбово" от комплекса "Марица Изток". Именно включването на тази централа в енергийната мрежа на страната ни стана причина цената на електроенергията на НЕК да скочи с 5% от общо 13-процентното шоково увеличение на тока.

Договорите за двете централи са сключени по времето на кабинета на Иван Костов. Неговата говорителка обаче заяви, че той няма нищо общо. Самият Костов каза, че не знае коя е офшорката, нито кой я притежава.

Консултант по техническата част на проектите е била скандалната фирма "Фронтиер" на бизнесмена Красимир Георгиев, чието име изплува в скандала с бившия шеф на Топлофикация - Вальо Топлото. Той беше обвинен в пране на пари от столичното парно и беше посочен като приближен до бившия енергиен министър Румен Овчаров. Заради скандала Овчаров подаде оставка като министър и се върна като депутат в Парламента. 07.10.2012
--
България, Бойко Борисов, ГЕРБ, БСП, Сергей Станишев, Румен Овчаров, TV7, Николай Бареков, Диляна Гайтанджиева, Жега, Иван Костов.

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.