"ВиК-Еднолично ООД"Пловдив И ТАКА ДО БЕЗКРАЙ! Дупка до дупка!

14 Октомври, 2015
4 коментара

                 "ВиК-Еднолично ООД"Пловдив И ТАКА ДО БЕЗКРАЙ

   Image title


 Години наред по  улицата, по която  вървя всеки  ден  с име напомнящо  за  свободата на България - бул."Генерал Гурко",  мине се не мине и  току "цъфне"  червен байряк на някоя  оградена  дупка - я  в  средата, я  в  края  до тротоара, където е ровил багера на "ВиК-ЕООД Пловдив". 

Image titleТой, багера си е на  хисарското  подразделение  на  дружеството и  щом  шурне  водата, работниците пристигат и копането почва.
   Тече  кална  вода, та  пръска и  тротоари, и преминаващи по  тях. Ама  не само аз прескачам калищата, всеки  ден  по няколко  пъти по  тази  улица  върви и досегашната и  бъдеща  кандидат-кметица Пенка Ганева и секретарят Нено Жутев ,и зам-кмета  Сурчев. 

Целият  управленски екип гордо крачи и  прескача  дупките, които  след всяка авария и  зариване правят улицата сякаш  със снаряди е бомбардирана.
   

Image title Следващият етап е полагането на  малко асфалт, да  се  поогладят  дупките като за  пред избори. Да, ама остарелите интернитови тръби, разбират  ли ти от избори? Баш когато най-не трябва като гейзер изригва водата  от напуканите и нацепени   от  старост тръби.

На едно място  запушиш  дупка, от  другаде изригне, край  няма  кърпеджилъка. Ама ней си, казва Ганьо -Ганева-Балканска!
     

По-важно е  скатните води да се  събират, щото от там излиза  далаверата, там са милионите по проектите с европейски средства...

   Живущите  по тази  улица много да не знаят, ще изтърпят   да се не къпят при аварии, но пък за малките пациенти на педиатричния кабинет на  улицата има безплатно забавление-газене в локвите за голям ужас на майките им.
       После идва следващото изпитание, което направо бърка дълбоко в джобовете на живущите тук, клиенти на ВиК. 

Като се запушат тръбите с кал  и  пясък, при пускането на водата като се надуе онзи въздух, върти стрелките на  водомерите, та  пушек се вдига и докато изтече калната вода, навърташ някой кубик  вода, без  да  я ползваш. 

НЕ пито, но платено!
        

После излиза  въпроса -  кой ще  плаща водата дето изтича по  време на авариите?  

Каца без дъно!  

Не се тревожете-пак клиентите на ВиК - на тази кооперация ще  сложат някой  кубик повече обща  вода, на  друга  още и  така до  безкрай...
                                      

                                                                          Росица Стефанова

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от ненко костов
15 Октомври, 2015 | 06:48
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
Какво им пука на тримата споменати от сегашната управа-Те нали са от новия железен водопровод.Сутрин като станат оправят тоалетчето.А аз чакам да спре да бучи багера на ВиК и знам ,че след 2 часа ще дойде водата.Тази седмица за трети път се случва.Само да напомня че за 6 години са похарчени 100 милиона по ОПРР.76
Анонимен
#2 от ПРАВОПИС
15 Октомври, 2015 | 13:10
Напиши отговор
Оценка: -3  +1
"Да, ама остарелите интернитови тръби, разбират ли ти от избори?" ЕТЕРНИТОВИ тръби!!! ...Уважаема!
Анонимен
#3 от до ПРАВОПИС
03 Ноември, 2015 | 18:03
Напиши отговор
Оценка: 0
Алооо, Коментаторчетоооо! Ти не четеш статията да вникнеш в проблеми а правописни грешки търсиш?! Спрете бе, подкрепете се! Хора ли сте, какво сте?
Анонимен
#4 от спартак
10 Ноември, 2015 | 13:03
Напиши отговор
Оценка: +1
Сега общинските съветници "специалисти",които управляват ВиКПЛОВДИВ,ще оправят нещата!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.