Йордан Бакалов! Таско Ерменков получил подкрепата на всички с пагони в парламента.

03 Октомври, 2015
0 коментара


Image titleНяма договорки между мен и ГЕРБ. Аз само внесох предложението шефът на разузнаването да е от кариерата и веднага получих подкрепата на всички генерали и военни в парламента, заяви пред БЛИЦ депутатът от левицата Таско Ерменков. 

Именно заради неговите предложения шефът на разведките от Реформаторския блок Йордан Бакалов ще се прости с поста си. 

Според гласуваните в късния следобед промени в закон, предложени от Ерменков, на този пост могат да застават само военни с военно образование и военна кариера. 

Макар да беше член и дори председател на комисията по национална сигурност в парламента и да защити дисертация в тази област, Бакалов е инженер по образование и няма нито ден стаж като военен.

Още щом внесъл предложението си, Ерменков моментално получил устната подкрепа на генералите Валентин Радев и Пламен Манушев и полковника от запаса Владимир Тошев. По твърдо убеждение Патриотичният фронт също подкрепи идеята на Ерменков, установи БЛИЦ.

Пред БЛИЦ той опроверга твърденията на ген. Атанас Атанасов от РБ, че на тези условия в момента в България отговарят само военни, завършили в СССР. 

Социалистът цитира колегата си от ГЕРБ ген. Манушев, според когото последният такъв генерал у нас се е пенсионирал миналата година.

Веднага след като стана ясно, че Бакалов ще се прости с поста си, из парламента плъзнаха слухове, че не е изключено, ако Борисов реши да отстрани сегашния военен министър Николай Ненчев, да компенсира Бакалов и реформаторите с този пост.

http://www.blitz.bg

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.