След експертната среща на епидемиолози и инфекционисти е било взето решението маските да станат задължителни и на открити пространства

21 Октомври, 2020
0 коментара

проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазванетоИзточник: БГНЕС

След експертната среща на епидемиолози и инфекционисти е било взето решението маските да станат задължителни и на открити пространства. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Заповед все още не е издадена. Не е ясно и откога подобна мярка ще влезе в сила.

Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и Експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести излязоха с позиция за въвеждане на задължителни маски на открито, съобщават от подопечното на Ангелов ведомство.

 “Това е най-леката възможна мярка и с оглед експертизата на заставащите зад нея, считам, че трябва да я въведем. Щом експертите категорично подкрепят такъв тип противоепидемична мярка и тя по никакъв начин не е ограничаваща за гражданите, а очакванията са вследствие на засиления контрол и при условие, че всички ние спазваме мерките, заболяемостта от COVID-19 да намалее с до 30%, ще го направим“, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 През последните седмици се забелязва ръст на заразените. Процентът на положителните проби спрямо направените PCR тестове също се повиши. Това наложи експертите да се съберат. Според тях чрез носенето на предпазни маски на открито ще се ограничи разпространението на инфекцията у нас.

 "По време на срещите в страната колеги от всички структури изразяват притесненията си, свързани с повишаването на заболяемостта, и настояват за по-строг контрол на ситуацията и въвеждане на маски на открито“, коментира Ангелов.

https://frognews.bg/novini/resheno-maskite-stavat-zadaljitelni-otkrito.html

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.