Разрушаването на Европа...

17 Юли, 2016
0 коментара

Чужди специални служби използват неправителствени организации за формиране на влияние и въздействие у нас, казват от ДАНС. Плахо, но все е нещо!

Срутване - това е ключовото определение за синхроничните събития, случващите се около времевия отрязък, в който живеят европейците!

Политическите и психологическите събития по света и у нас, в средата на Годината на огнената маймуна, са преизпълнени с коварство, бурни емоции, тревожно непостоянство с резки смени на настроенията и решенията, напрегнато очакване за неясно като вид и очертания, но във всеки случай катастрофално бъдеще. Във Франция имаме кървава, но очаквана драма.

С войната срещу тероризма, патриотичния закон и всеобщото следене вече сме почти оруеловска държава, твърди Валентин Хаджийски, отдавна живеещ в САЩ бивш дипломат. 

Хилари Клинтън нарече конкурента си за президентския пост Доналд Тръмп „свиня с червило“. Преди това той я посочи като „най-корумпираната“, изрече по неин адрес и други хулни думи.

За оруеловската действителност в ЕС сме писали многократно. Ярки доказателства са най-масовото в САЩ убийство в Орландо от уж интегриран афганистанец, както и разстрела на петима бели полицаи от бивш чернокож американски войник. Самият чернокож президент Обама призна горчивата за щатските елити истина - касае се за расов сблъсък. След повече от 30 години и над трилион долари за налагането на т. нар. позитивна дискриминация на цветнокожите!

Значи интеграция така не става, но моделът е натрапван с всички сили в Европа и света. Не подценяваме по никакъв начин 45-те жертви на терористи в Истанбул или онези 250 в Багдад, както и други по света. Чрез тези атентати ислямистите всъщност привличат вниманието на Запада, неслучайно атакуват чужденци от ЕС по улици, хотели и летища и така получават широко медийно осветляване за диващината си.

Сара Вагенкнехт, ръководителката на Лявата фракция в Бундестага, заяви: „След президентските избори в Белия дом може да дойде или полулуд, или марионетката на оръжейното лоби. Фрау Меркел, американското ядрено оръжие в Европа не се демонтира, а модернизира!“ Срещу Татяна Фестерлинг, доскорошна лидерка на движението „Пегида”, се води разследване заради призива й към "мъжете в Европа" да се вдигнат срещу „нашествениците, тръгнали да грабят и изнасилват в името на исляма”.

У нас прокурор иска проверка на известния журналист Кеворкян за някакви „думи на омразата“, както кривозащитници опитват да представят казани от него истини. Отказващите да се интегрират цигани врещят за преследване на напълно интегрирания арменец. Колкото повече циганите се придържат към „дарувания им от Банго Васил“ поминък безнаказано да крадат, просят и скитосват, толкова по-силно кривозащитници реват обвинително срещу българите и искат привилегии.

Френският държавен секретар по европейските въпроси Арлем Дезир отправи "тържествен призив" към бившия председател на Европейската комисия Жозе Барозу "да се откаже" от назначение в американската банка "Голдман Сакс". Изобличаващо назначение, но Барозу ще вземе обещаното за вредите, които донесе на ЕС. Дезир препоръчва на Брюксел да промени правилата си за поведение на бившите комисари. Ще си направят оглушки.

На наследника му Юнкер през 2015 г. евродепутати поискаха оставката, тъй като в Люксембург уредил тайни споразумения на над 300 международни корпорации, с което редица страни били лишени от данъчни постъпления за милиарди евро. Юнкер си призна, макар и да не отговаряло на моралните и етичните норми, че в херцогството било законно. Такива са лидерите в ЕС.

Едва новият премиер в Лондон Тереза Мей обяви състава на кабинета си, шефът на Европарламента Мартин Шулц остро се нахвърли върху него, отговарял на тесните интереси на Консервативната партия, но не и на бъдещето на Великобритания. Бесен е, сили се да им набива обръчите. След злодейството в Ница германците и другите европейци още по-ясно ще видят от какво се измъкват британците, а те засега не могат.

В Москва се случи срамен за тайните служби автопоход на випускници на Академията на федералната служба за сигурност, преминали шумно центъра на града с черни джипове и куп нарушения на пътните правила, с открити за снимки лица. КГБ-исти и ФСБ-шници са се хванали за главите - това ли е младото попълнение контраразузнавачи! Последваха тежки наказания, но случаят е симптоматичен за степента на следперестроечната разруха в системите за сигурност.

Журналистът Давид Сулейман в Израел, маскиран като чистач, успя да минира с фалшиви взривни устройства 12 самолета на летище „Бен Гурион“. Използвал фалшиви документи, за да започне работа на летището, и внесъл 12 пъти “бомби”, скрити в кенчета за газирани напитки. Имал достъп до всички зони на летището и нито веднъж не бил спрян. Да им е драго да заплачат на тамошните граждани, чиито ръководители в мнозинството си идват от войската и тайните служби и страшно се фукат с успехите си по проблемите на сигурността.

Какво да кажем за страни, в които тайните служби са натикани по периферията на обществото, агентурата им е осветена, а на власт са случайни и некадърни хорица, безхаберни за сигурността на страната и гражданите? Или за страни, в които не само в медиите, но около и във властта широко присъстват непеошници от соросоиден и друг неприятелски характер?

Случилото се с Ахмед Чатаев, атентаторът от летище „Ататюрк“, е красноречив пример до какво води загрижеността на „правозащитниците“ в Европа за правата и свободите на доказани терористи. Чужди специални служби използват неправителствени организации за формиране на влияние и въздействие у нас, четем в годишния доклад на ДАНС. Плахо, но все е нещо.

Два дена преди терористичния акт в Ница премиерът на Унгария Виктор Орбан сподели с народа си, но за да го чуят и в целия Евросъюз: „Днес Европа не е свободна... забранено е да се говори истината... принуждават срутването на хилядолетната структура на Европа... скритите, безлични световни сили ще елиминират всичко, което е уникално, автономно, вековно и национално... Първо им позволяваме да ни кажат кого да приемем, после ни принуждават да служим на чужденците в нашата страна.“

Срутване - това е ключовото определение за синхроничните събития, случващите се около времевия отрязък, в който живеят европейците. „Въпросът е: „Да бъдем ли роби или свободни хора“ - това е патосът в речта на Орбан. Когато проблемите се премълчават, не може да бъдат решени. Отдавна твърдим, че основна задача, поставена на барозувци, юнкеровци и кристалини е унищожаването на националните държави с последващото им включване към някакъв вид Съединени европейски щати или Европейски съветски съюз.

Още през 1946 г. френският публицист Жорж Бернанос предупреждава: „Модерната държава е принизена от долните и всекидневни прояви на мошеничество, изнудване, измами и злоупотреба... гражданите вече не уважават държавата, тя не е достойна за уважение и с палячовщините, които върши, за да запълни вечно празната си кесия... Европа се разлага и системите, които обгражда с хвалебствия, са системи на разложението... Защо тогава да противопоставяме либерализма на марксизма, след като това са два аспекта на абдикирането на човека пред неговата участ?“

Все едно е писано вчера. Американският социолог и философ Имануел Валерщайн определи западната „метрополия“, групирана около Вашингтон и Брюксел като „световна система“, опитваща да наложи волята си на световната „периферия“. Всъщност като такава англо-американците имат предвид своите няколко страни и евентуално още няколко в западната част на Европа. САЩ помръкват като глобална сила от 70-те години, писа Валерщайн по-късно. Ще се научат ли да се снишват американските консерватори или ще продължат да се съпротивляват и превръщат растящия упадък в бързо и опасно сгромолясване? Няма, заплашват преди това да сгромолясат целия свят.

А у нас политиците ще спрат ли да се снишават под Меркел, Юнкер и началниците от Вашингтон? Май няма. Слънчев бряг е държава в държавата, беше откровен главният прокурор Цацаров. Потвърдиха го и резултатите от масираното присъствие на данъчните органи там, само за няколко дена са установени укрити обороти за стотици хиляди левове, следователно за целия сезон са укривани от бюджета десетки милиони.

Далеч не само в този курортен център държавността е подронена до крайности. Унгарските политици успешно се противопоставят на външните бури, отказват да бъдат роби и се борят, твърдо подкрепяни от абсолютното мнозинство от населението. Тук политиците и партиите им са откъснати от българите, успешно създадоха само впечатлението, че са на чужда служба и във вреда на България. 

                           Крайно време е да се проумее, че борбата е на живот и смърт.

                                                                        Д-р Илия Илиев

                                             http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5652823

ЕТИКЕТИ: Европа.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.