Промените в климата стават все по-драматични...

13 Декември, 2017
0 коментара

Президентът Румен Радев

„Предизвикателствата пред промените на климата са огромни и аз поздравявам президента Макрон за организацията на това знаково събитие. Промените в климата стават все по-драматични. Всяка година се засяга икономиката на всички държави. Много хора губят живота си. Не може повече да се преструваме, че това не е проблем”.

Това заяви президентът Румен Радев в Париж, където участва в среща на върха по въпросите за климата и климатичните промени. Според държавния глава този проблем не може да бъде решен само с ограничаване и забрана на традиционното производство на енергия.

 „Тук става въпрос за процес на дълбока трансформация - на начина, по който произвеждаме енергия, стоки и услуги, по който ги дистрибутираме и най-вече консумираме. Необходима ни е нова култура на производство на енергия и на нейната консумация. Необходими са промени в образователната система, за да може да се дават повече пари в иновативни проекти и нови технологии, така че да имаме смели технологични решения за бъдещето. Тази война не може да я спечелим само с ограничение на парниковите емисии”, заяви Румен Радев.

 „Бангладеш е много силно засегната от климатичните промени. Ако след години в процеса на глобалното затопляне се повиши нивото на Световния океан, какво ще стане с тази държава? Тя просто изчезва. Ако не вземем мерки навреме, ни чака огромна мигрантска криза. Тази ще ни се види като детска играчка”, каза още българският президент.

https://frognews.bg/novini/radev-promenite-klimata-stavat-vse-dramatichni-moje-poveche-prestruvame-che-tova-problem.html

ЕТИКЕТИ: World;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.