Президентските избори и националния референдум на 6 ноември 2016 година

24 Август, 2016
0 коментара

Минимум 84 лв. ще е възнаграждението за председател на секционна комисия за президентските избори и националния референдум на 6 ноември. Това реши Централната избирателна комисия. 

Председател на комисия ще получава 64 лв., зам.-председател и секретар - по 58 лв., а членовете - по 48 лв., но им се полагат по 20 лв. бонус. Също толкова ще получат допълнително всички членове на комисии, които след края на изборния ден ще носят чувалите с бюлетините в РИК-овете. 15 лв. бонус ще има пък за членовете на 500-те секции в страната, в които ще се проведе и машинно гласуване, пише "24 часа". 

Шефовете на районните избирателни комисии ще заработят по 980 лв. месечно, ако отговарят за до 400 секции, а в районите с повече ще получат по 1100 лв. Предвиденото възнаграждение за зам.- председателите и секретарите в по-малките РИК е 930 лв., а в по-големите - 1050. Редовите членове ще вземат съответно по 880 и по 1000 лв. 

Районните комисии могат да наемат специалисти и технически сътрудници да ги подпомагат. Припомняме, че на последните парламентарни избори ужасът в зала “Арена Армеец”, където десетки членове на комисии останаха под ключ две денонощия, настана заради бавната обработка на протоколите. Сега специалистите ще вземат 610 лв. месечно, а сътрудниците - 420 лв.

                                                 Прочети повече на: http://www.novini.bg/news

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.