Поискали сме спешно ток от Румъния...

09 Януари, 2017
1 коментар

Румънският министър на енергетиката Флориан-Тома Петку заяви днес, че в неделя вечерта България е поискала спешна помощ за доставка на електроенергия заради проблеми със системата.

"Държейки сметка за деликатната ситуация, в която може да се озове Румъния, ние не се ангажирахме с това и им казахме, че не можем да помогнем", заяви днес Петку след заседание на енергийния зимен команден щаб, съобщава агенция Медиафакс, цитирана от БТА.

Министърът посочи, че заради ниските температури днес и утре се очакват исторически рекорди в потреблението на електроенергия в страната, и поради тази причина производството се увеличава.

 По думите му това допълнително усилие няма да се отрази на сметките за ток на населението. Флориан-Тома Петку съобщи, че потреблението на електроенергия ще надхвърли обема от 9,500 мегавата дневно, а потреблението на газ може да достигне 74 милиона куб.м. дневно. По думите му това е исторически рекорд, тъй като досега достиганият максимум е бил 71,2 милиона куб.м. газ.

Консумацията на електроенергия тази сутрин в Румъния е била с десет на сто по-висока в сравнение със същия ден на предходната година, достигайки 9,247 мегавата, съобщи националната компания Транселектрика, цитирана от агенция Аджерпрес. В Букурещ и в почти всички окръзи на Румъния днес е обявен оранжев код на опасност заради студа. Максималните температури ще бъдат от минус 15 до минус 10 градуса, а минималните се очаква да спаднат до минус 29 градуса.

http://frognews.bg/news_126524/Poiskali-sme-speshno-tok-ot-Rumaniia-te-ni-otkazali/

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Пардон за езика
10 Януари, 2017 | 10:21
Напиши отговор
Оценка: 0
Ще искаме, защото педалите или еврогейовете затриха АЕЦ Козлодуй и спряха Белене. Онази Кунева/Пръмова-мадам йес, продаде нашите интереси на братята французи, които крепят румънците. Сега разбрахте ли защо е станало така? Ами за да купуваме ток от тях. Да видим какво ще кажат продажните душици, които все още тръбят, че на България не и трябва АЕЦ. От център на енегретиката на Балканите ни превърнаха в просяци, педерасите гадни!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.