Нека заедно направим така, че по света да можем с гордост да кажем – “Аз съм българин!”

28 Май, 2020
1 коментар

           АПЕЛ


      Това са всеизвестни факти, които за жалост мълчаливо понасяме и уронваме собствения си престиж и национално достойнство. 

          Жалкото е, че свестните у нас считат за луди. 

          Срастването на държавата с мафията и политическата върхушка е една от главните причини интелигентните, добрите специалисти да не желаят да се включат в политическите листи.

И докато умните се наумуват, лудите – известните ни от 30 години управляващи и политическа шайка, окопали се във властта и не позволяващи на млади и кадърни хора да ги изместят, а си менкат крадейки народните блага, се налудуват.

Но те насита нямат, а приспивният им рефрен ни е до болка познат – “Трябва да затегнем коланите”, “Имаме финансова стабилност и добър инвеститорски климат”, “Ние сме по-добре от редица държави в ЕС – Гърция, Португалия” и т.н. 

          Безогледно ни лъжат и ние мълчим.

Докога? 

          Ножът е опрял до кокала.

Нека сега докажем на Дякона, че сме народ, без поставените от него 4 въпросителни! 

          Ще можем ли, има ли кой безкористно да ни поведе и веднъж завинаги да се постави ново начало? 

          Ако не сте безразлични към нерадостното ни, унизително съществуване, към този прилаган от управляващите спрямо собствения си народ геноцид, отговорете ми с О.К. !  

          Само на тези потвърдили по този начин ще бъде изпратена ПРОГРАМАТА на ДИСИДЕНТСКО ДВИЖЕНИЕ "ЗАЕДНО", където ясно са посочени стъпките към края на позора. 

          Нека заедно направим така, че по света да можем с гордост да кажем – “Аз съм българин!” 

 

Димитър Пантелеев

Сливен, 26.05.2020

 


Който се вгледа в този АПЕЛ, ще види причината защо той така много ми хареса, насред множеството подобни повици, които с годините сме видяли – не само измежду нашите членове, но и излезли от множество други организации и групи лобиращи за някаква кауза: Димитър Пантелеев не изписва кауза, по която пише Апела си, защото той важи за всички досегашни и всички бъдещи конкретни причини, поради които трябва да направим коренната промяна нужна на България и българите за излизане от днешния позор.

Програмата ЗАЕДНО е единствената спасителна рецепта, на която трябва да се изпълнят всички стъпки, за да оживее пациента. Всякакви други реакции “на парче”, за които ежеседмично виждаме призиви, петиции, предизборни акции и пр., са загуба на време, а нацията крее и държавата продължава да затъва в дългове.


Иван Даракчиев

Бургас, 28.05.2020

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Йоан
28 Май, 2020 | 14:10
Напиши отговор
Оценка: +8
Както казваше архимандрит Борис от Доброполския манастир край Лом "Господ ни праща бързи телеграми, но ние сме слепи и глухи!" - това е голата истина... Чакаме да стане чудо и то, чудото ще стане, тази "ламя", българска и чужда политическа измет ще си намери Майстора, ще и сложат шапката и толкова като в "Баш майстора"! Не се страхувайте от нищо, ще има да патят, не ние, тези нещастници горе, докопали се до сладката власт и пари, вижте само мамин Делянчо, пътник е и дали ще си вземе награбеното в отвъдното??? Те всичките са пътници към отвъдното и дори не подозират какво ги очаква! Това не са само думи, Вселената не търпи подигравки с Вселенския Ред, няма как да се случи това! Бъдете силни!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.