Нека заедно направим така, че по света да можем с гордост да кажем – “Аз съм българин!”

Автор: Няма коментари Сподели:

           АПЕЛ


      Това са всеизвестни факти, които за жалост мълчаливо понасяме и уронваме собствения си престиж и национално достойнство. 

          Жалкото е, че свестните у нас считат за луди. 

          Срастването на държавата с мафията и политическата върхушка е една от главните причини интелигентните, добрите специалисти да не желаят да се включат в политическите листи.

И докато умните се наумуват, лудите – известните ни от 30 години управляващи и политическа шайка, окопали се във властта и не позволяващи на млади и кадърни хора да ги изместят, а си менкат крадейки народните блага, се налудуват.

Но те насита нямат, а приспивният им рефрен ни е до болка познат – “Трябва да затегнем коланите”, “Имаме финансова стабилност и добър инвеститорски климат”, “Ние сме по-добре от редица държави в ЕС – Гърция, Португалия” и т.н. 

          Безогледно ни лъжат и ние мълчим.

Докога? 

          Ножът е опрял до кокала.

Нека сега докажем на Дякона, че сме народ, без поставените от него 4 въпросителни! 

          Ще можем ли, има ли кой безкористно да ни поведе и веднъж завинаги да се постави ново начало? 

          Ако не сте безразлични към нерадостното ни, унизително съществуване, към този прилаган от управляващите спрямо собствения си народ геноцид, отговорете ми с О.К. !  

          Само на тези потвърдили по този начин ще бъде изпратена ПРОГРАМАТА на ДИСИДЕНТСКО ДВИЖЕНИЕ “ЗАЕДНО”, където ясно са посочени стъпките към края на позора. 

          Нека заедно направим така, че по света да можем с гордост да кажем – “Аз съм българин!” 

 

Димитър Пантелеев

Сливен, 26.05.2020

 


Който се вгледа в този АПЕЛ, ще види причината защо той така много ми хареса, насред множеството подобни повици, които с годините сме видяли – не само измежду нашите членове, но и излезли от множество други организации и групи лобиращи за някаква кауза: Димитър Пантелеев не изписва кауза, по която пише Апела си, защото той важи за всички досегашни и всички бъдещи конкретни причини, поради които трябва да направим коренната промяна нужна на България и българите за излизане от днешния позор.

Програмата ЗАЕДНО е единствената спасителна рецепта, на която трябва да се изпълнят всички стъпки, за да оживее пациента. Всякакви други реакции “на парче”, за които ежеседмично виждаме призиви, петиции, предизборни акции и пр., са загуба на време, а нацията крее и държавата продължава да затъва в дългове.


Иван Даракчиев

Бургас, 28.05.2020

Предишна статия

Тодор Стефанов не пропускайте „Социална мрежа“ с Милена Янинска“ 14:15 ч. на 29 май 2020 г.по Канал 3

Следваща статия

Език свещен на моите деди! Втора част…

Други интересни