Не се укривам и никой не ме е издирвал...

29 Януари, 2020
0 коментара

Васил Крумов Божков е български олигарх и предприемач, сочен от списание Wprost за най-богатия българин със състояние от 750 млн. лева (официално), но някои предполагат, че реалното му състояние надхвърля 13 млрд. лева.

 Известен с прякора Черепа, във вътрешна кореспонденция на американския държавен департамент той е определян като „най-печално известния гангстер на България“.

https://bg.wikipedia.org

Ако ме потърсят, до няколко часа съм в България, каза бизнесменът и подчерта, че не е нарушил закона

Васил Божков потече от всички медии: Никой не ме издирва! Готов съм да съдействам


Той отбеляза, че не се занимава с политика, но, ако бизнесът му се окаже застрашен от предизвикалите полемика промени в Закона за хазарта за държавен монопол върху лотариите, ще си търси правата
Часове, след като полиция влезе в офисите и жилищата на бизнесмена Васил Божков, той заяви пред БТВ , че към момента няма представа каква е причината за акцията. Пред DarikNews.bg, подчерта, че не се укрива и очаква да бъде призован от разследващите, но не пожела да разкрие дали се намира в страната. Пред "Труд", че е готов да съдейства на разследването, ако бъде потърсен.

 

Бизнесменът явно се подиграва на Спецпрокуратурята и вдига телефона на всички медии, които го потърсят. Досега той се изказа пред БГНЕС, бТВ, БНТ, БНР, Дарикнюз, в. "Труд" и всички, които го пожелаха... или които му имат номера на телефона.

 

В България ли е Васил Божков? „В момента се намирам на телефона си (…) Най-вероятно не съм. Имам си много работа, не мога да си оставя бизнеса в чужбина и да седя в България. Ако някой ме потърси, до няколко часа мога да бъда“, отговори Божков пред БТВ.

 

Той подчерта, че не знае причината за акцията: „Не се укривам и никой не ме е издирвал. На разположение съм във всяко едно време да се явя пред органите и да дам показания, ако се налага“.

 

Божков не вижда причина да се чувства застрашен: „Не съм извършил никакви престъпления, не се укривам от никого“.

 

В отговор на въпроса на Дарикнюз дали е вярно, че се претърсва и домът му, Васил Божков каза. "Сигурно е вярно, не знам".

"Нямам информация какво се случва. От медиите разбрах. Като разбера малко повече, ще ви кажа", отвърна бизнесменът.

 

Той отбеляза, че не се занимава с политика, но, ако бизнесът му се окаже застрашен от предизвикалите полемика промени в Закона за хазарта за държавен монопол върху лотариите, ще си търси правата.

http://epicenter.bg/article/Vasil-Bozhkov-pred-bTV--Ako-me-potarsyat--do-nyakolko-chasa-sam-v-Balgariya/205272/3/0

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.