На живо - Ден 67: ”Велико народно въстание ІІІ” ще е в Деня на Независимостта

14 Септември, 2020
0 коментара

                      Източник: БГНЕС

67 вечер на антиправителствени протести. От ”Отровното трио” обявиха датата за третото ”Велико народно въстание”. То ще се проведе на 22 септември, когато е Деня на Независимостта на България. 

Час преди да започнат да се събират хора на площад "Независимост"  брифинг дадоха "Отровното трио".  Те заявиха категорично, че преговори с премиера Бойко Борисов няма да има. Пред журналисти бе изнесена информация за сключен тайно анкес с "Газпром", който ощетява България с над милиард и половина долара - подробности може да видите ТУК

Днес българите във Виена се събраха на протест и шествие по улиците на австрийската столица. Те обявиха исканията си за промяна в избирателния закон, както и че няма да спрат с протестите си  - подробности и видео от Виена може да видите ТУК

Ирландският евродепутат Клеър Дейли изпрати свое специално послание към протестиращите в България, което може да видите ТУК. 

21:00

В "триъгълникът на властта" прозувча по традиция химнът.

Протестиращите се отравят на шествие до "Орлов мост". 

Паралелно с протестът в България сънародниците ни в Канада също протестират. "Мафията вън!" и "Оставка" скандираха българите от Торонто, Отава и Монреал пред канадския парламент. 

.

.

20:40

От трибуната на протестита Арман Бабикян заяви и пред събралото се множество, че разговори с премиера Бойко Борисов няма да има. Заявлението бе направено днес и на извънреден брифинг на "Отровното трио". 

 .

20:30

На фасадата на бившия партиен дом се прожектират кадри от протестите, изказвания на премиера Бойко Борисов и обръщения на протестиращите.


.

.

.

Към 19.00 ч. движението се осъществява нормално. По-късно се очаква протестиращите да блокират бул. „Цар Освободител” и да тръгнат на шествие към „Орлов мост”. 

                                             Българите в Мюнхен на протест!

.

     https://frognews.bg/novini/den-67-veliko-narodno-vastanie--shte-22-septemvri-denia-nezavisimostta.html

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.