НАЙ-ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД В БЪЛГАРИЯ!

14 Октомври, 2015
0 коментара

                              НАЙ-ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД В БЪЛГАРИЯ


Хвалят се управляващите, че Хисаря е най-зеленият град в България.Питам аз каква е заслугата им, че Бог е дарил това райско кътче на нас, че славеите от както се помня, извиват чудни трели в пазвите на столетни дървета, че изворите бликат топли от недрата на земята, по която ходим, че въздухът е чист?

С какво са допринесли те за това?

Отговаря ми държавен служител от общината - ама нали ги поддържаме парковете, косим ги, поливаме ги...

А с чии пари това се прави? Парите са от нашите данъци и такси, които ние като данъкоплатци всяка година внасяме в бюджета на общината и плащаме и заплатите на общинарите!

Колкото до минералната вода и тя е дар Божи, а в последните 20 години всички минали през общината управници я раздаваха на хотелите и то така безотговорно, че днес хисарчани се редят на опашка, за да си налеят вода за пиене от изворите.

 Раздаваха я на бутилиращи компании, за щяло и не щяло - на този басейн му се приискало, на друг - друго, а в банята - едва се пълнят курните...

Хак ни е на нас хисарчани, като си избирахме такива управници. 

 Вижте ги и сега се кипрят познатите до болка лица в различни листи на първа линия, зер да не изпуснат кокала, щото сигурно има все още нещо в тази община за крадене!

Можехме да имаме и повече археологически паметници, но по тъмни доби се копаеха основи на хотели в археологическия резерват, извозваха камионите с пръстта в съботни и неделни дни, за да избегнат контрол от областта, ама както по - късно се разбра, тя работата била уредена от "най-горе", а нашите само са се правили на глухи и слепи.

Злите езици по онова време говориха в града, че някои от нашите са се облажили с апартаментчета там...

Сега се чува, че ще се строи в резервата отново. Пак ли същите похвати ще се прилагат?

Нашите управляващи подариха цели улици на своите си хора до хотелите им, на други общински парцели за паркинг ...

Остана все още чист въздухът ни. Ако хората не бяха скочили срещу централата за биоенергия в Черничево и него щяха да отровят-като духне вятър да се усмърди целият курорт, да изгонят туристите, да замлъкнат славеите.
 
Е, тогава с какво ще се хвалят управляващите?

                                                                                        Росица СтефановаКурортът Хисаря прибави поредната титла към колекцията си от награди. Градът бе обявен за „Най-зелен град" на България за 2014 година.

В същото време кметът на Хисаря Пенка Ганева отчете 30 % увеличение на туристите за последните три години и готовност на общинския център да посреща още повече гости, които да се насладят на 22 минерални извора в района и 700 декара паркове.

В момента тук се извършва възстановяване на римските чешми, от които още преди няколко века се е добивала минерална вода.

Горещата течност ще бликне от древните чешми до месец. Наскоро градът се сдоби и с напълно нова канализация, а за миналата година Хисаря поведе класацията на градовете, които успяха да завършат изцяло водния цикъл с изградената нова пречиствателна станция, която на 100 процента преработва отпадните води.

http://www.kmeta.bg/

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.