НАЙ-ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД В БЪЛГАРИЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                              НАЙ-ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД В БЪЛГАРИЯ

Хвалят се управляващите, че Хисаря е най-зеленият град в България.

Питам аз каква е заслугата им, че Бог е дарил това райско кътче на нас, че славеите от както се помня, извиват чудни трели в пазвите на столетни дървета, че изворите бликат топли от недрата на земята, по която ходим, че въздухът е чист?

С какво са допринесли те за това?

Отговаря ми държавен служител от общината – ама нали ги поддържаме парковете, косим ги, поливаме ги…

А с чии пари това се прави? Парите са от нашите данъци и такси, които ние като данъкоплатци всяка година внасяме в бюджета на общината и плащаме и заплатите на общинарите!

Колкото до минералната вода и тя е дар Божи, а в последните 20 години всички минали през общината управници я раздаваха на хотелите и то така безотговорно, че днес хисарчани се редят на опашка, за да си налеят вода за пиене от изворите.

 Раздаваха я на бутилиращи компании, за щяло и не щяло – на този басейн му се приискало, на друг – друго, а в банята – едва се пълнят курните…

Хак ни е на нас хисарчани, като си избирахме такива управници. 

 Вижте ги и сега се кипрят познатите до болка лица в различни листи на първа линия, зер да не изпуснат кокала, щото сигурно има все още нещо в тази община за крадене!

Можехме да имаме и повече археологически паметници, но по тъмни доби се копаеха основи на хотели в археологическия резерват, извозваха камионите с пръстта в съботни и неделни дни, за да избегнат контрол от областта, ама както по – късно се разбра, тя работата била уредена от “най-горе”, а нашите само са се правили на глухи и слепи.

Злите езици по онова време говориха в града, че някои от нашите са се облажили с апартаментчета там…

Сега се чува, че ще се строи в резервата отново. Пак ли същите похвати ще се прилагат?

Нашите управляващи подариха цели улици на своите си хора до хотелите им, на други общински парцели за паркинг …

Остана все още чист въздухът ни. Ако хората не бяха скочили срещу централата за биоенергия в Черничево и него щяха да отровят-като духне вятър да се усмърди целият курорт, да изгонят туристите, да замлъкнат славеите.
 
Е, тогава с какво ще се хвалят управляващите?

                                                                                        Росица Стефанова

Курортът Хисаря прибави поредната титла към колекцията си от награди. Градът бе обявен за „Най-зелен град” на България за 2014 година.

В същото време кметът на Хисаря Пенка Ганева отчете 30 % увеличение на туристите за последните три години и готовност на общинския център да посреща още повече гости, които да се насладят на 22 минерални извора в района и 700 декара паркове.

В момента тук се извършва възстановяване на римските чешми, от които още преди няколко века се е добивала минерална вода.

Горещата течност ще бликне от древните чешми до месец. Наскоро градът се сдоби и с напълно нова канализация, а за миналата година Хисаря поведе класацията на градовете, които успяха да завършат изцяло водния цикъл с изградената нова пречиствателна станция, която на 100 процента преработва отпадните води.

Начало

Предишна статия

Как да влезе синът ми в час без пистолет и GSM?

Следваща статия

България победи Азербайджан и прекъсна лошата серия от неуспехи

Други интересни