НАП е държавна институция, подчинена на Министерството на финансите

22 Септември, 2020
0 коментара

Първо, НАП е държавна институция, подчинена на Министерството на финансите.

Второ, НАП има назначени юристи, които да се грижат за интересите на държавната институция.

Трето, за да предпочете държавната институция НАП да НАЕМЕ ЧАСТЕН АДВОКАТ, т.е. ВЪНШНА АДВОКАТСКА КАНТОРА, при положение, че има на разположение свои юристи, за да представляват интересите и, това трябва се случи с конкурс.

Нищо от това не е свършено от НАП, когато по делото на НАП с „Еврофутбол“, държавната институция НАП наема ЧАСТЕН АДВОКАТ, в лицето на адвокат от Софийска адвокатска колегия – Силвия Василева Пеева – Русанова.

И сега внимавайте! Срещу хонорар за адвокат Силвия Василева Пеева – Русанова в размер на 860 000 лв.!

Според брилянтни източници на АФЕРА, липсата на проведен конкурс за избор на външен за държавната НАП адвокат, е станал с „нареждане от Горе“.

Адвокат Силвия Василева Пеева – Русанова е регистрирана като адвокат в столицата с кантора – офис на престижната „Витоша“ №10. Съседен офис там има ЧСИ Милен Базински.

Логичното обяснение от страна на НАП за огромния хонорар, който ще бъде платен на адвокат Русанова, би бил, че той е определен възоснова на определен процент от огромен иск, но в задачката се пита – защо държавната НАП не залага на назначените си юристи, на които данъкоплатците плащат заплати, не обявява конкурс за външен адвокат по нейно дело, и 860 000 лв. данъкоплатски пари ще потънат в определени частни ръце.

Както иначе е известно, с решение от 20.07.2020 г. Административен съд – София-град (АССГ) обяви за незаконен отказа на НАП да бъдат изплатени възнагражденията на служителите за месец април. 

До това се стигна след като бяха запорирани всички сметки на „Еврофутбол“ от НАП по искане на Държавната комисия по хазарта заради издаден АУПДВ. Това възпрепятства компанията да се издължи на своите служители, което ги принуди да заведат и дело.

„Еврофутбол“ обжалва и отнемането на лиценза им пред Административен съд – София град. На 1 юли съдът се  произнесе и отмени решението на ДКХ от 25 март 2020 г., с което се отнема лицензът на компанията за три месеца. „Еврофутбол“ води и друго дело –  за начислените такси и лихви за близо 329 млн. лева.

                                             Afera.bg                                 https://afera.bg/

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.