МЕДИЕН ПОЗОР: КАКВО ПРЕМЪЛЧАХА ТЕЛЕВИЗИИТЕ СЛЕД СРЕЩАТА В КЕВР И НЕ ИЗЛЪЧИХА И ДУМА

04 Април, 2017
2 коментара

Ето какво научихме от срещата ни с Иван Иванов – председател на КЕВР. Той информира водената от мен делегация на протестиращи, че причините за новите високи цени на тока са тези:

Първо, в последните дни на 2016 г. делегация на българското правителство /с премиер в оставка Б.Борисов/ се среща в Брюксел с представители на двете американски компании – собственици на ТЕЦ 1 ТЕЦ 3 в Гълъбово. Срещата е под егидата на Европейската комисия, която още преди година устно е обявила договора на Иван Костов от 2001 г. с двете щатски компании за „неправомерна държавна помощ“.

За тази среща не се знае нищо в България. Защото нашата делегация не е постигнала нищо. А е можела да направи много след като ЕК е декларирала / но не писмено/, че договорът подлежи на ревизия, защото е „неправомерна държавна помощ“ за двете чужди компании.

По същество това е държавна измяна – на тъмно се водят преговори, за да се изгубят. Тъй като нашите управници се страхуват, че ако послушат Брюксел и ревизират договорите с янките, ще им спретнат софийски Майдан.

Второ, попитах Иван Иванов проваленият проект „Български поток“ и вече реализиращият се приект „Турски поток“ ли са виновни за новите жестоки цени на природния газ. Отговорът му бе утвърдителен. Преди това обаче се застрахова, че нашите цени са обвързани с цените на енергоносителите на световните пазари. С две думи – ако сами не бяхме провалили „Южен поток“, сега нямаше да вдигаме до небесата цената на природния газ.

Трето, по време на разговорите стана ясно, че ако искаме ниски цени на тока, първата работа на новия парламент е да отмени правителствено решение от времето на кабинета „Борисов 1″. Според това постановление държавата изкупува 100 процента от електроенергията на ВЕИ-та – тоест от частните централи, произвеждащи ел.енергия от слънцето, въздуха и водата.

Всичко това изнесох пред камерите на пет телевизии и нито една от тях не излъчи дори секунда от тази информация.

Ясно е като бял ден – медиите щадят Бойко Борисов и новите му коалиционни партньори, в лицето на Валери Симеонов. Последният бе председател на временната анкетна комисия по енергетика и се кълнеше, че ще скъса договорите с янките. Сега пее друга песен. Но и той, и Борисов са скрили информацията за позорната за нас среща в Брюксел.

Това е България – управлявана от продажни колониални чиновници и обитавана от един покорен народ, готов да преглътне всяка гавра с правата му.

Велизар Енчев                          http://afera.bg 

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от неро
04 Април, 2017 | 09:29
Напиши отговор
Оценка: +2
Енчев ти си великан,продължавай с разкритията.
Анонимен
#2 от Таня Доганова-Христова
19 Ноември, 2019 | 13:45
Напиши отговор
Оценка: +1
СТИГА РОБСТВО И ТИРАНСТВО, ЛЪЖИ И ИЗМАМИ ОТ ПРОДАЖНИ БАЙРАКТАРИ И КОЛОНИАЛНИ ЧИНОВНИЦИ ! СЪБУДИ СЕ ИЗСТРАДАЛ МОЙ НАРОДЕ ! СПОМНИ СИ ДУМИТЕ НА АПОСТОЛА , Н А Р О Д Е .., НАРОДЕ ?...
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.