НОВ ХИТ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЦИРК

Автор: Няма коментари Сподели:

След почти 30 години мачкане и манипулации, след систематично опростачване чрез медиите, чалгата, „Шоуто на Слави“ и турските сериали българинът е доведен до такова безкултурие и мизерно състояние на духа, че трудно различава дори бялото от черното. Доказаха го последните избори с техните резултати. Боко спечели с близо 34%. Пожарникарят, чието име свързват с какви ли не, чието управление е провал след провал, и ни овеси на врата от 2009 г. насам 10-тина милиарда долара дълг, отново е на първо място?! Няма такава държава! Негов опонент и №2 е партията откърмила криминалния преход – БСП – с 28%, следват лъжепатриотите… В парламента влиза и някакъв Марешки, в момента то ли подсъдим, то ли подследствен, но ще се бори с корупцията и той, сладурът…

Чудно ли е, че на този фон се появиха нови манипулатори-„националисти“?! Думата ми е за партийката „Възраждане“. Малки, но циркът, който разиграха, стана хит. Истината лъсна с широко прокламираното от БТВ „дарение“.

Първо в сутрешния блок, а след това в Шоуто на Слави се даде широка реклама на младия политик и неговия „идеализъм“, всички в България разбраха, как „дарява“ получената субсидия. Интересно, защо там никога не се решиха да поканят проф. Николай Василев или да кажем Магдалена Ташева, чийто идеализъм е наистина автентичен?! А Костадинов два пъти за един ден?

Всички ПР-специалисти знаят, че едно е да те поканят в БТВ (или в коя да е друга ТВ) два пъти за два месеца (което никак не е малко), друго два пъти в месеца (което демонстрира предпочитание), трето, два пъти в седицата – то си е вече пропаганда, а два пъти за един ден – кампания! Ясно е, че посланието на БТВ – ето го младият „безкористен“ политик! – ще обиколи страната.

Кампания за какво прави БТВ и с кого? Телевизията, известна като мултикултуралистка, няма да се загрижи за България, това е сигурно. За какво тогава са се загрижили? Писал съм го и друг път – подписката за референдум относно мажоритарния вот и субсидиите на партиите, организиран, нека не го забравяме, първо от Плевнелиев (неуспешно) и след това от чалгаджията Слави (почти успешно) цели единствено бетониране във властта на олигархията и унищожаване на всяка възможност за алтернатива. Но дори резултатите на Слави не правят референдума задължителен, затова натискът трябва да продължава.

Ето ти го Костадинов, който ще свърши работа.

Има много интересен момент в интервюто с Костадинов в сутрешния блок. Костадинов се оплаква, че резултатът от изборите за „Възраждане“ е манипулиран, защото са имали само 300 застъпници за 12-те хиляди секции. „Възраждане“, казва Костадинов, НЯМАЛИ ПАРИ ДА ПЛАТЯТ за представители в изборните секции!!! Възниква логичният въпрос, зададен от водещия, защо тогава субсидията не се използва за бъдещите избори, когато с нея ще се плати за застъпници и така ще се ограничи манипулацията с вота. Костадинов не го ли интересуват резултатите от следващите избори?! (този въпрос е от мен) Костадинов трудно може да отговори на такъв въпрос, направо не може!

Или трябва да си идиот, или да си мошеник, трето положение няма!

Иска ми се всички, които бяха измамени да дадат вота си за „Възраждане“ да го разберат. Болезнено амбициозният Костадинов, обиколил всичките лъжепатриотарски партии, на които уж се противопоставял, едва ли няма да се замисли, как да спечели следващите избори. Той не е идиот, определено.

Остава да мислим, че въпреки дарението, което ще заличи субсидията, финансирането на следващото участие в избори вече е осигурено. Интересно от кого?

Нека да обобщим дотук – Костадинов „случайно“ мисли като Слави и олигархията относно организацията на изборите, Костадинов „случайно“ попада два пъти за един ден (!) в студиото на известната с антинационалната си и мулти култи позиция БТВ.

Но, появява се и трета „случайност“ – фондацията „Българска памет“, на която Костадинов ще дари парите, се оказва, спонсорирана от фондация „Америка за България“, доказано мулти култи и антинационална. Самата „Българска памет“ пък е спонсор на Костадинов. Прекалено много обвързаности и случайности.

В един момент „случайните връзки“ започват да изглеждат като доста солидна ориенатация. И още една версия поради която БТВ може да се ангажира с момчето. Лъжепатриотарските организации губят почва, ами ако хората тръгнат след някоя истинска?! Трябва да им се даде нишан към поредното политическо мюре. Какъв по-подходящ кандидат от безпринципен млад кариерист, обикалял по партиите.
Много хора са изненадани, потресени и т.н.

Въпросът е, толкова ли беше неочаквано подобно развитие за въпросния Костадинов?

Нека видим политическата му биография. Той е от групата млади кариеристчета, които Каракачанов навърта около себе си и още 2002 г. (на 23 г.) е координатор за няколко региона., т.е. в ръководството на ВМРО, която напуска чак през 2013 г., защото бил недоволен от Кр. Каракачанов… Но не е недоволен, когато в продължителният му престой в ръководството на ВМРО то прави коалиция с Мозер, със Стефан Софиянски (sic!), с Христо Ковачки (2008), година преди Костадинов да стане зам. председател на ВМРО. Тогава не е недоволен, няма позиция против, няма проблеми… J Едва що напуснал или изгонен от една от най-компрометираните партии на българската политическа сцена, Костадинов се набутва в друга подобна – тази на Валери Симеонов.

На този свят какво ли не е възможно, но чак пък да приемеш Валери Симеонов за патриот и да го направиш от идеализъм… Айде сега, ние да не ядем доматите с колците барабар!

Това е слабият момент в биографията на Костадинов, защото за ВМРО може да каже „Бях млад, заблудих се…“ Ама на 35 г. да се заблудиш, че Валери Симеонов е патриот?!

Е, множко става, никой няма да го приеме насериозно. Костадинов знае това и старателно укрива факта на членството си в НФСБ. На въпроса на водещия в БТВ „в кои партии е членувал?“, отговаря: „Във ВМРО“. А в НФСБ, младежо, там беше ли? Водеше ли листата на НФСБ във Варна? Споделяше ли паталогичната русофобия на Симеонов, например?! Неудобно е да го каже. Всеки що годе трезвомислещ човек ще заключи: „Бояджия!“ Но бояджията не спира дотук. След НФСБ се появява като кандидат на Атака за кмет на Варна.

С подобни лупинги е известна само друга представителка от листите на Възраждане – Стела Банкова. Дамата, започнала кариерата си като секретарка на член на Политбюро на ЦК на БКП (Георги Йорданов, най-големият подмазвач около Т. Живков), изведнъж става „върла монархистка“ и се проявява при царя, самата тя нагледно свидетелство, че връзките между царят и БСП не са фантазия, след това е сред инициаторите на НИЕ, после прехвърча в Атака, а днес в листите на Възраждане!

Двамата с Костадинов са шампиони в тази област. Да, само че ние не ядем доматите с колците. Но много хора остават заблудени и неинформирани. Точно на това разчитат тарикатите от Възраждане.

Румен Дечев                                             http://afera.bg

Предишна статия

“Българи за България” подкрепиха протеста пред Комисията за енергийно и водно регулиране

Следваща статия

МЕДИЕН ПОЗОР: КАКВО ПРЕМЪЛЧАХА ТЕЛЕВИЗИИТЕ СЛЕД СРЕЩАТА В КЕВР И НЕ ИЗЛЪЧИХА И ДУМА

Други интересни