МЪЛЧАХ - 15 ДНИ, ЗА ДА НЕ ПРЕЧА НА ПРОТЕСТА И УЛИЦАТА, ТИХО ...!

24 Юли, 2020
1 коментар

Не исках да преча или да политизирам Протеста, въпреки че го подкрепям изцяло!

Бях и на площада, изминах 30 километра за „плажа Росенец“, ходих да пия кафе с Пеевски (до Хотел Берлин).

Заключението ми е, че се извършват рекламирани от послушните медии:

Олигархични и комунистически  игри, режисирани от 2- 3 най - едри, управляващи ни семейства: Яшарови (Живкови), Кубадински, Дойнови, както и техния антураж от роднини, кадети и диадохи.

Зловещата истина за семейно-олигархичните връзки и свързаности на всички управляващи се подминава и прикрива от медиите и обществото.

Затава се стигна да парадокса: вуйчото (министър Ананиев) и племенника(Владислав Горанов) да гласуват в заседания на министерски съвет, както и братовчедите:

Красимир Каракачанов и Валерий Балевски/Симеонов(и двамата  от Клана Кубадински - доскоро бяха двама вицепремиери от едни и същ род), евродепутатът от ДБ Радан Кънев, пък е кръвен роднина на олигарха Делян Пеевски и Михаил Миков от БСП, а „бунтарят“ Лозан Панов е от Клана Огнян Дойнови.

Това не са „случайни връзки“– а закономерности, заради неразградената ни Номенклатура и нейния „плавен преход“ в пост - комунистическа Олигархия.

Това е и „съветското присъствие“ в България(около 23 000 агенти - в 1993г.) са главните проблеми на страната.

Друг проблем се явява българското „Соросоидство“, чиито представители са завзели ключови постове в държавата, имат важни министри:

Дончев, Сачева, Вълчев, имат постове в президентството и лоби в парламента.

На Българите не им е ясно, че днешната американска администрация открито е атакувана, от тези хора и тяхното „тикане“, толкова високо, е голямо предизвикателство срещу Доналд Тръмп.

Борисов не можа да подтисне комунистическото у себе си и да „натири“ тези родове и Соросоидни образувания, защото очевидно няма никакви „вътрешни“ връзки с Белия дом, а го командват, от Москва, чрез наркоканали и наркокартели, сътрудничещи с американците.

Премиерът ни превърна страната в нарко - депо за всякакъв трафик и център в контрабандата в ЕС. Това рефлектира върху ръста на корупцията и тържеството на беззаконието.

Огромната администрация на ГЕРБ и Борисов, която в 90% трябва да бъде освободена, е резерв за гласоподаватели за управляващите, но и самостоятелен фактор за разрастване на корупцията.

Затова България е на африкански нива, по показатели за „свобода на медиите“ (111-то) и на 67-мо – по корупция. Не стига, само да посочим статистиката, а да посочим - път за нейното преодоляване, връщането върховенството на закона, рязко намаляване на администрацията (с над 80%), точно и твърдо установяване на разделението на властите, както и рязък завой към принципите и моралните устои на нашето общество.

Много партии и анализатори обещават, това да стане по еволюционен път (ВНС-та, референдуми и няколко избори), а други заявяват, че е необходима – някаква революция или сътресения.

Аз съм привърженик на „средния път“ - да се направят бързи промени рязко – чрез учредяване на Трета Българска Република на Третата Българска държава.

Учредителството (пре- основаването на следващата ни „държава“ е консервативен начин да се освободим от постановките на „бащите на Конституцията от 1991 г.“, които в голямото си мнозинство са били комунисти и агенти на ДС, не са изразявали своята свободна воля във ВНС.

Не зная защо се плашим и от една огромна представителност на едно „супер-Велико“ Учредително Народно събрание, което би събрало: 15 000 - 20 000 народни представители, събрани на едно място, за няколко седмици и които биха създали широк консенсус на новата конституция и за държавното ни устройство.

Това би било организирано в аналогия с Конституцията, ЗМСМА, както и организацията на Общите събрания на населените места. Малки промени в тях, могат да дадат пътя за решаване на конституционните ни въпроси.

За това е необходимо да има само един максимален обществен консенсус. Нещата могат да се решат по-бързо, за месеци, а не както се обещава: през едно НС – към второ – „ВНС“ и после пак, да се мине през трето НС.

Учредяването на нова Българска република, може да сведе това до едни избори, част от това може да се направи и „он-лайн“, предвид епидимиологичната обстановка!

Генерал Дьо Гол го е направил във Франция, като я превел от Четвъртата към Петата и република.

Нашите „пилигрими“ в Събранието на Оборище, април 1876 година, са направили същото дръзко начинание - да учредят „държава“, цели 500 години след нейното „отсъствие“.                 

          Николай Гацев „Движение Народняци и Консерватори“(ДНК)

                        Телефон за консултации: +359 897 200 733 

                          София, 23.07.2020 година Image title

Информацията е любезно предоставена от полковник Димитър Йончев

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Ема
25 Юли, 2020 | 19:02
Напиши отговор
Оценка: +2
Протестите са, за да дойде БСП на власт, за да ни довършат. Още помним как гладувахме, как имаше режим на тока, как нямаше хляб за децата ни. Това ни чака при едни пресрочни избори.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.