МЪЛЧАХ – 15 ДНИ, ЗА ДА НЕ ПРЕЧА НА ПРОТЕСТА И УЛИЦАТА, ТИХО …!

Автор: Няма коментари Сподели:

Не исках да преча или да политизирам Протеста, въпреки че го подкрепям изцяло!

Бях и на площада, изминах 30 километра за „плажа Росенец“, ходих да пия кафе с Пеевски (до Хотел Берлин).

Заключението ми е, че се извършват рекламирани от послушните медии:

Олигархични и комунистически  игри, режисирани от 2- 3 най – едри, управляващи ни семейства: Яшарови (Живкови), Кубадински, Дойнови, както и техния антураж от роднини, кадети и диадохи.

Зловещата истина за семейно-олигархичните връзки и свързаности на всички управляващи се подминава и прикрива от медиите и обществото.

Затава се стигна да парадокса: вуйчото (министър Ананиев) и племенника(Владислав Горанов) да гласуват в заседания на министерски съвет, както и братовчедите:

Красимир Каракачанов и Валерий Балевски/Симеонов(и двамата  от Клана Кубадински – доскоро бяха двама вицепремиери от едни и същ род), евродепутатът от ДБ Радан Кънев, пък е кръвен роднина на олигарха Делян Пеевски и Михаил Миков от БСП, а „бунтарят“ Лозан Панов е от Клана Огнян Дойнови.

Това не са „случайни връзки“– а закономерности, заради неразградената ни Номенклатура и нейния „плавен преход“ в пост – комунистическа Олигархия.

Това е и „съветското присъствие“ в България(около 23 000 агенти – в 1993г.) са главните проблеми на страната.

Друг проблем се явява българското „Соросоидство“, чиито представители са завзели ключови постове в държавата, имат важни министри:

Дончев, Сачева, Вълчев, имат постове в президентството и лоби в парламента.

На Българите не им е ясно, че днешната американска администрация открито е атакувана, от тези хора и тяхното „тикане“, толкова високо, е голямо предизвикателство срещу Доналд Тръмп.

Борисов не можа да подтисне комунистическото у себе си и да „натири“ тези родове и Соросоидни образувания, защото очевидно няма никакви „вътрешни“ връзки с Белия дом, а го командват, от Москва, чрез наркоканали и наркокартели, сътрудничещи с американците.

Премиерът ни превърна страната в нарко – депо за всякакъв трафик и център в контрабандата в ЕС. Това рефлектира върху ръста на корупцията и тържеството на беззаконието.

Огромната администрация на ГЕРБ и Борисов, която в 90% трябва да бъде освободена, е резерв за гласоподаватели за управляващите, но и самостоятелен фактор за разрастване на корупцията.

Затова България е на африкански нива, по показатели за „свобода на медиите“ (111-то) и на 67-мо – по корупция. Не стига, само да посочим статистиката, а да посочим – път за нейното преодоляване, връщането върховенството на закона, рязко намаляване на администрацията (с над 80%), точно и твърдо установяване на разделението на властите, както и рязък завой към принципите и моралните устои на нашето общество.

Много партии и анализатори обещават, това да стане по еволюционен път (ВНС-та, референдуми и няколко избори), а други заявяват, че е необходима – някаква революция или сътресения.

Аз съм привърженик на „средния път“ – да се направят бързи промени рязко – чрез учредяване на Трета Българска Република на Третата Българска държава.

Учредителството (пре- основаването на следващата ни „държава“ е консервативен начин да се освободим от постановките на „бащите на Конституцията от 1991 г.“, които в голямото си мнозинство са били комунисти и агенти на ДС, не са изразявали своята свободна воля във ВНС.

Не зная защо се плашим и от една огромна представителност на едно „супер-Велико“ Учредително Народно събрание, което би събрало: 15 000 – 20 000 народни представители, събрани на едно място, за няколко седмици и които биха създали широк консенсус на новата конституция и за държавното ни устройство.

Това би било организирано в аналогия с Конституцията, ЗМСМА, както и организацията на Общите събрания на населените места. Малки промени в тях, могат да дадат пътя за решаване на конституционните ни въпроси.

За това е необходимо да има само един максимален обществен консенсус. Нещата могат да се решат по-бързо, за месеци, а не както се обещава: през едно НС – към второ – „ВНС“ и после пак, да се мине през трето НС.

Учредяването на нова Българска република, може да сведе това до едни избори, част от това може да се направи и „он-лайн“, предвид епидимиологичната обстановка!

Генерал Дьо Гол го е направил във Франция, като я превел от Четвъртата към Петата и република.

Нашите „пилигрими“ в Събранието на Оборище, април 1876 година, са направили същото дръзко начинание – да учредят „държава“, цели 500 години след нейното „отсъствие“.                 

          Николай Гацев „Движение Народняци и Консерватори“(ДНК)

                        Телефон за консултации: +359 897 200 733 

                          София, 23.07.2020 година Image title

Информацията е любезно предоставена от полковник Димитър Йончев

Предишна статия

Вы спасли жизнь моих детей!

Следваща статия

Проф. Людмил Георгиев за протестите: Без ексцесии няма да мине! Отива си ерата ГЕРБ!

Други интересни