ДЪЖД УДАВИ КАЛОЯНОВО ТАЗИ НОЩ!

12 Септември, 2015
3 коментара

                                             Image titleImage title     Image title                            

                           ДЪЖД УДАВИ КАЛОЯНОВО ТАЗИ НОЩ

      

               В продължение на шест часа от 18 до 24  часа през нощта, в Калояново се изсипа пороен дъжд. Казват, че бил 33 литра на квадратен метър, но може би е бил повече, защото дъждът падаше от небето  като из ведро и с огромен шум. Избите на някой хора се напълниха с вода. Дворовете, които са по- ниски поеха водата от улиците. Дворовете станаха кални блата, а улиците се превърнаха в реки.

    Най - странното в този порой беше, че шест часа имаше светкавици и гръмотевици, които не спираха нито за минута. Тези гръмотевици нямаха нищо общо с ученото по физика. Те бяха като непрекъснат тътен, раздираха небето и създаваха впечатление, че небето ще се срути на земята. Цели шест часа продължи тази канонада от светлина и тътен. Накрая това извънземно явление постепенно утихна и се оттегли. Сякаш искаше да ни покаже колко малки и жалки сме в нашия егоизъм, омраза и дребнавост.

     В Калояново, когато има гръмотевици, след третата спират тока от подстанцията в Чернозем. За учудване на всички, имаше електричаство цяла нощ. Сателитните чинии отказаха да работят. След полунощ дъждът спря, а гръмотевиците стихнаха. Тази сутрин всички говорят за случилото се през нощта.

     По улиците няма вода, земята е поела пороя и нещата са спокойни. Между облаците просветва слънце.

                                                     Image title                                                                               Ирина Кирилова

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от грАмотевица
13 Септември, 2015 | 16:52
Напиши отговор
Оценка: -1  
Иринке, кой ти ги пише тези глупости? Може ли ГРАМОТЕВИЦА, НЯКОЙ ХОРА. Съчинение на ученик четвърти клас, но да не обиждаме децата.
Анонимен
#2 от Йоан.
13 Септември, 2015 | 19:28
Напиши отговор
Оценка: +1
Явно Ирина пречи на "НЯКОГО", защото "СВЕТИ"! Стилът и е прекрасен, а дали е "ГРАМОТЕВИЦИ" или "ГРЪМОТЕВИЦИ", уважаеми "ВЕЛИКИ" критици, които не можете слама на две магарета да разделите, няма никакво значение! Бъдете здрави!
Анонимен
#3 от Ирина Кирилова
13 Септември, 2015 | 20:22
Напиши отговор
Оценка: 0
Звам кой си. Нали преди четири години ти беше най- върлия противник да има радио и вестник. Пък като гледам до днес не си открил нищо- нито ти, нито тази, с която осмивате другите хора. Аз съм оставила диря в живота на Хисаря, а ти и тя? Да, под тътена до сутринта не спах и съм сгрешила, но това не е е грешка за умиралка. За разлика от теб, по съвременна българска литература имам шест.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.