Четирима пребиха трима младежи в Раднево.

05 Май, 2016
0 коментара

Ромската махала в Раднево е блокирана от полиция, за да предотвратят инциденти. Рокери от цяла България ще се присъединят към протестиращите жители, които снощи се вдигнаха на бунт, предаде БТВ.

Хората се организират в социалните мрежи за протестни действия всяка вечер, докато не се стигне до справедливи действия и решения. Те настояват за събаряне на незаконните ромски къщи и строги наказания за четиримата роми, пребили трима техни съграждани.

1000 жители на Раднево излязоха снощи на протест с български трикольори и плакати с искане за „Възмездие за побоя над Цецо, Живко и Георги“. Протестът във вторник вечерта приключи пред циганската махала.

"Ще започнем процедура за премахване на незаконните постройки в ромския квартал в Раднево", съобщи кметът Теньо Тенев, цитиран от topnovini.bg. 

Решението е взето от Общинския съвет. Поводът е ескалиралото напрежение в миньорския град след като заради спор на пътя, четирима роми пребиха трима младежи.

Припомняме, че на 2 май в гр. Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между С.К.И. на 30 год. и Ц.И.К. на 29 год. при който двамата си разменили остри реплики. 

Малко по късно пред фитнес зала в гр. Раднево били Ц.И.К, Г.Ж.Н. и Ж.П.Ж. Последните били нападнати от К.Д.И., А.Г.И., Д.А.А. и С.К.И., които започнали да им нанасят удари с бухалки. 

На Ж.П.Ж. бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Ж.П.Ж. има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. 

Ц.И.К. е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Г.Ж.Н. е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

http://www.trud.bg

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.