Без животни в задния двор, а утре ще почнат да изкореняват и доматите от него, докато не ги подгоним с колците от градините си, а накрая от държавата си…

03 Януари, 2021
0 коментара

Отминаха коледните и новогодишни празници и мнозина ядоха и пиха, а някои дори пушиха на воля. Но, промоцията свърши. 

Днес, по новините съобщиха под сурдинка, че са съставени първите актове на нарушители на безбройните ограничения, особено тези свързани с карантината по Ковид 19 на собственици на заведения и отделни законо непослушни граждани. 

За сметка на това протръбиха, че се създава ново спецзвено на жандармерията и баретите, формирало екипи за реакция при заложнически кризи и терористични атаки.

„Това ще са персонални защити на лица, защити на техните домове, защити на техните семейства и членове, ако се налага. И сами разбирате, че това няма да е чисто охранителна дейност, каквато досега сме извършвали, а ще е малко по-специфично. И затова ние работим в тясно взаимодействие с колегите от НСО и с бюрото по защита към главния прокурор“, каза Красимир Добрев, директор на “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

Хм-м-м, „съвместно с НСО“ – днешното УБО, пазещо телесата на богопомазаните ни политици и държавници? 

Съмнявам се простосмъртни граждани да бъдат поставени под тази „особена“ защита, защото не те са вършещи золумите в държавата ни, срещу които е всенародното недоволство.

Забележете, всяка контролна дейност на администрацията ни се осъществява „със съдействието на полицията“! 

Актосъставители по закон за мерките срещу Ковида са инспекторите от регионалните здравни инспекци. Каките и лелките, с бели престилки от бившето ХЕИ. Много ми е интересно, как въпросните каки ще направят дори забележка на някоя бабанка, ром, или мутра, а камо ли да им съставят акт, че не си носят „намордника“. 

В най-невинния случай, да отнесат някоя мазна псувня. Ами, ако направят ваксинацията срещу Ковид задължителна? 

И със заведенията е доста проблематично, като знаем, как излизат от магазини и ресторанти с пълните торби. Все пак това е контингента, от който си вадят хляба, плюс сиренцето.

Всъщност това е пореден епизод от чиновническа вакханалия и неистов стремеж за запълване с глоби и санкции на отънелите бюджети на неимоверно набъбналите държавни и общински институции. 

Наскоро излезе статистика, че само за мандата на ГЕРБ тези хрантутници са се увеличили с нови 90 000 души. То не бяха министерства, агенции, централни и регионални дирекции, отдели, инспекции, областни управи, данъчни управления, митници и т.н. – всички с директори, началник кабинети, “PR”- и, технически и „секс” секретарки. 

Цели ята от хищни калинки. Подобен астрофизичен стремеж към „разширяваща се вселена” има и в общинските администрации. И това на фона на прогресивно свиващото се „обслужвано” население. Намаляло за 30 години с повече от 2 милиона души.

Но няколко думи за ефективността в работата на вездесъщата ни бюрокрация. Оказва се, че в преобладаващите случаи тя е безпомощна като тригодишно детенце. 

Има нужда, някой да я изчишква или изаква и да и сваля и вдига гащичките. За детенцето, това е грижа на мама и тате. Но в случая, тази роля е определена на родната полиция.

Отваряйки Закона за МВР се вижда още в Глава 3-та и 4-та огромната претрупаност с неприсъщи дейности и задачи към основните за това министерство. Член 6 т. 11 е „оказване на съдействие на други държавни органи.” Чл. 7 т. 25 „осъществяване на сътрудничество с други държавни органи и организации”. 

И в този дух цели 40 членове, букви и алинеи. На практика МВР се е превърнало в Министерство на всичкологията! И защо е така? Естествено, за да опази родните бюрократи от народната „любов”.

Да се учудваме ли, че ежегодно се прекратяват стотици хиляди дела за неразкрити престъпления, поради изтичане на давностния срок. Че полицията се е превърнала в бодигард на родните канцеларисти, които не могат да направят и една крачка без активното и съдействие. А по улиците и в селата не можеш да видиш жив полицай.

Та от всичко казано до тук, разбираме, че цялата ни държавна машина е в невъзможност да изпълнява функциите си без въоръженото присъствие на полицията. 

За това съкращенията в МВР са само „на книга”, т. е. – никакви. Явно е, че горката ни бюрокрация не е в състояние да си изпълнява функциите. До като дорасне, сама да си върши работата, МВР ще изпълнява майчинската си функция.

И докато престъпниците вилнеят на воля, ще виждаме малтретирани и глобявани съвестни и законопослушни граждани – водачи на МПС, търговци, ресторантьори. 

А може би скоро и готвачи, и любители на шкембе чорба и ястия от обявените за вредни и забранени в ЕС субпродукти. Вече и това е на ход. 

Ограниченията за народа стават все повече. Без животни в задния двор, а утре ще почнат да изкореняват и доматите от него, докато не ги подгоним с колците от градините си, а накрая от държавата си…

                                                                Светослав Атаджанов               Image title                                                                                                                     https://svobodnoslovo.eu/

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.