Адвокат Елена Гунчева каза!

19 Декември, 2019
0 коментара

- ПОСТ ДАДЕН, ПОСТ ПРИЕТ.
ГлаДният прокурор днес встъпи в длъжност и се закле под благия поглед на досегашния главен прокурор, понастоящем Председател на Оная комисия по корупцията. И се замислям как управлението ни уж е парламентарна република, а постовете се наследяват по партийно-полов път. До степен всички да ни се сливат в една обща муцуна на властваща хиена. От първите думи на Избрания разбрахме, че той е обиден. Думите „независим прокурор” засягали крехката му вътрешна същност. Обяснението, че всички прокурори били независими, няма да издържи дори пред дечица в детската градина. Дори по Конституция няма как да са независими, тъй като главният прокурор осъществява надзор над всички. Това не е съд, където никой няма право да се меси на съдията, а той си решава по вътрешно убеждение и професионална компетентност. За мен тези думи на Избрания показват дълбоко непознаване на основния закон или по-скоро на прегазването му. След това, дълбоко обиденият не прости и на Венецианската комисия. Тя не разбирала, не знаела и въобще какво се бъркала. И тук забелязвам за пореден път едно странно явление. Шайката винаги се позовава и хвали Европата, ама когато й изнася. Когато същата тази Европа започне да им прави забележки, се озъбват и почват да я плюят и обвиняват в неразбиране. Аз не бих се учудила, ако Венецианската комисия много по-добре от Избрания знае Конституцията ни и законите. А и, ей на, изпратихме ФД да ги просвети. Така че от днес започва ерата „Гешев”. И понеже много се надяват след Гешев да дойдел Девети и Народния съд, да припомня, че преди тях има рязане на глави на противници на властта и показването им по площадите. На попрището в края на шайката, надежда всяка тука оставете! /Данте, прося прошка за гаврата!/.

- ПЕРНИК И БЕДСТВИЯТА
Явно Перник ще стане първият официално бедстващ град в България. Вода няма, свиквайте. Естествено, управляващите имат обяснение – България се намира в средата на пустинята Сахара, дъждове валят веднъж на десет години, а лошите камили изпиват всичката налична вода. И естествено зли пустинни духове са източили язовир „Студена”, като специално са сътворили мираж на пълен язовир, та компетентните ни управляващи да не се усетят, че им липсва цял язовир с вода. И се чудя Борисов като ходи да подскача на танц със саби със саудитците, как пък не се сети да ги попита те насред пустинята как така винаги имат вода. Или пък се е сетил, ама са му казали, че той е бедствието.

- НАПРАВО ОТ РОДИЛНОТО ГИ ОБРАЗОВАЙТЕ.
Много ми е интересна тенденцията колкото по-рано започва образованието в България, толкова по-необразовани хора има. Сега вече и четиригодишните задължително ще имат предучилищно образование. То някои на тази възраст все още не могат добре да говорят, но нашенските министерски гении са го решили. Обяснение защо въпреки намаляващата възраст за започване на обучението, се увеличава неграмотността, никой не дава. Скоро направо от родилния дом ще ги вземат да ги обучават. Ама полза никаква. Аз започнах в първи клас на седем години и половина, защото съм родена януари. Много от моите съученици също започваха училище от седем години и нещо. И станаха хора. Сега започват от петгодишни и резултатът е нулев. Както винаги, разковничето на проблема е некадърността на експертите в министерство на образованието. Вече се нагледахме на кадрите там, забърсани от ресторанти и кръстовища

- ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ВЛАСТТА
Намаляването на контрабандните цигари увеличило с 8 % приходите от акцизи. Голяма гордост. Че са поскъпнали цигарите на народа и държавата се издържа от порок, който убива много хора. Навсякъде табели, че е забранено пушенето, а държавата спонсорира изкупуването на тютюна и отглеждането му, както и залага все повече пари, които да се събират от акциз на цигари. Лицемерие!

- ЧИСТОТАТА Е НАЙ-МРЪСНА
Разбирам от пресата, че столичната „Чистота Искър” всъщност е на загуба, защото плаща на Вълка много външни услуги. Допреди 20 години почти всички фирми по чистота бяха общински, а чистота наистина имаше. Откакто започнаха да възлагат тази дейност на външни фирми /повечето на бивши и настоящи мафиоти/, това стана каца без дъно. А чистота няма. Не се почиства и това ни струва много скъпо. Както се казва, вода гази, жаден ходи /да ме извиняват перничани/. Боклукът не мирише, нали?

                             Елена Гунчева                        https://www.facebook.com/search/top/?q

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.