ИТАЛИАНСКИЯ БОКЛУК ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ГОРЕНЕ ВЪВ ВАРНА ОТ ФИРМА НА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ… РИОСВ – ВАРНА ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Незаконен товар от 815 тона боклуци за България спряха карабинерите от Милано, предаде в. „Кориере дела сера“. Открити били 582 бали отпадъци, натоварени в 17 вагона, а търговската им стойност на пазара била 130 000 евро. Влаковият конвой бил засечен на гарата на Леко, до Милано, където потеглял за България. Във вагоните били натъпкани преди всичко отпадъци от вече третирани пластмасови изделия...“

Министър Нено Димов: „Контролът по транспортиране превоза на отпадъци е засилен още тази година, когато с цел превенция министерството е сезирало контролните органи в лицето на митниците, РИОСВ, „Гранична полиция” за повишено внимание и бдителност при превоза на отпадъци….Предприети са и мерки за намаляване рисковете за здравето и замърсяване на околната среда, произтичащи от отпадъци…“

АФЕРА разкри скандални факти и обстоятелства около внасянето на италиански боклук за изгаряне на българска територия.

Още през пролетта на тази година към варненската РИОСВ е бил упражнен тотален и огромен натиск за да одобри инвестиционно намерение за сепариране на отпадъци в района на Девня.

Още тогава става ясно, че там ще се изгарят италиански боклук!

Инвестиционното намерение е за мобилна инсталация на открито и е отправено от фирма, близка до Валентин Златев – фирма „Екосейф“.

Натискът РИОСВ – Варна да одобри и даде всички разрешения е бил от най – високото във Властта на държавата чрез варненски лица на високи властови позиции.

РИОСВ – Варна дава разрешение, въпреки че вече съществува завод за преработване на отпадъци за Варна и варненска област.

Първоначално разрешението е дадено за мобилна сепарираща инсталация на фирмата на Валентин Златев, впоследствие е разрешена и стационарна площадка за изгаряне НА ОТКРИТО /!!!/ на отпадъците. За 8 тона на час в района на „Захарна фабрика“.

Такова разрешение без натиск от Върха на държавната власт иначе не би могло да бъде дадено.

А целта е била и след година да заобиколят завода за отпадъци, който иначе съществува.

Според брилянтни източници на АФЕРА, италианския боклук, прихванат на път за България, е бил предназанчен именно за „сепариращата станция на открито“ на фирмата, близка до Валентин Златев, и е трябвало да бъде изгорен около Варна.

Още повече, че още през пролетта, когато РИОСВ – Варна е била притискана да бъде дадено такова разрешение, се е говорело за изгаряне на боклук, идващ от Италия.

                                              Afera.bg                                   https://afera.bg

Предишна статия

Шах – и мат!

Следваща статия

Адвокат Елена Гунчева каза!

Други интересни