...АБСУРДИСТАН

17 Януари, 2019
0 коментара

Нищо не може да изненада така, както живота. Фантазията дори на Стивън Кинг и Дийн Кунц бледнее пред реалността. А усещането ми, че живея в абстрактен хорър филм, от ден на ден се задълбочава.

И Родината ми вече не е България, а гордо може да приеме името „Абсурдистан”.

- Хората умират от глад и мизерия, а държавата дава милиарди за магистрали, милиони за улици и за площади. Само с ремонта на площада в Пловдив за 24 милиона лева могат да се хранят пловдивските пенсионери много, много дълго време. За „Графа” в София е същото. Клошари и пенсионери просят върху новите грозни улици и никой не намира нищо нередно в това.

- Нарязахме 400 самолета и закрихме 9 авиобази по искане на НАТО и САЩ, а сега купуваме прескъпо на цена като за космически совалки 8 самолета от тях, които на всичкото отгоре са по-стари от тези, които нарязахме.

- Един пожарникар и един физкултурник обясняват на един пилот предимства на бойни самолети.

- Български политик, председател на парламентарна група се разхожда с копчета за ръкавели на американското разузнаване.

- Гордеем се с армията си, а ни пазят чужди военни бази, които са се разположили без съгласието на народа и без пари върху земята ни.

- Хората, работили 40 години за България, мизерстват със 180-200 лева пенсия, а хора, които са крали 4 години, са най-уважаваните политици и бизнесмени на Територията.

- Има пари за джипове и лимузини с подгряващи задните части седалки, но няма пари за операции и лечение на болни деца.

- Плащаме данъци и осигуровки, а събираме пари с дарения за лечение на болните.

- Лекарите вместо да лекуват, се превърнаха в търговци, а болниците – в новите пазари за здрави и живот.

- Гордеем се, че сме най-интелигентната нация, а децата, излизащи от училище, не могат имената да си напишат правилно, а има много, които не излизат, защото просто не влизат никога в училище.

- Гордеем се с най-ниските данъци за привличане на инвеститорите, а последните 10 години стотици инвеститори панически избягаха от Абсурдистан. Просто никой не им беше казал за задължителния рушвет от поне 30 %.

- Мислим, че сме правова държава, а Народното събрание нарушава Конституцията, правителството нарушава основни закони и международни актове и никой не се впечатлява от това. Закони се правят от недоучили имбецили, минаващи през правото като слонове в стъкларски магазин.

- Европейска държава, която се нарежда след африканските по заплати и стандарт на живот.

- Внесохме „демокрация”, а изнесохме българите.

- Приватизирахме и реституирахме, а най-печелившите заводи ги закрихме и продадохме. От износител на оръжие, цигари, козметика, се превърнахме в търговци на скрап.

- Сервитьори и шофьори станаха новите бизнесмени и банкери.

- Хората с анцузи управляват хората с костюми.

- Приехме закони за защита от дискриминацията, а българите нямат никакви права в държавата си. Всички са равни, но някои имат само права.

- Борим се с корупцията, като основните борци са престъпници и мафиоти. Създават се органи за борба с корупцията само с цел изявления по медиите колко са чисти и невинни политиците ни, решени в бяло. Обвинени в корупция са само неудобните.

- За странен „подкуп”, даден на най-неудобния кмет в София, жената е разкарвана с белезници и пранги и прекарва дълго време в ареста болна, а искалият 4 тона суджук и изнудващ и заплашващ бизнесмени ценен кадър на ГЕРБ дава интервюта от офиса си, а колите на свидетелите срещу нещо удобно се запалват.

- Премиерът-Слънце се целува с Макрон, а Макрон го слага на три ката на българските превозвачи.

- Избиваме животните в Странджа без причина, а внасяме старо замразено месо от чужбина.

- Смятаме се за големи зеленчукопроизводители, а на пазара български стоки няма.

- На хората им спират тока, но шефовете на електроразпределителните дружество получават петцифрени заплати.

- На самотните майки отнемат децата или им дават помощи от по 100 лева, а дават децата на приемни родители срещу 700 лева.

- Професори ровят в боклука за хляб, а двойкаджиите, които са скъсали на изпитите, управляват държавата.

- Половин година имахме Министерство на ПреЦедателството, след като вече беше свършило. Дадоха се над 100 милиона заради гледката на пияндето Юнкер и селфитата на Боку с Макрон и Меркел. Но за децата с увреждания пари нямаше.

- Казваме, че сме правова държава, а ни управлява престъпник и шайката му.

- Избраните от пропорционалните партийни листи, на които хората и имената им не знаят, имат повече правомощия от Президента, избран пряко от целия народ.

- Казваме, че имаме представителна демокрация, а изборите са купени и манипулирани.

- Гласът на един недосегаем срещу 50 лева тежи повече от гласа на един образован българин, който от отчаяние не е отишъл да гласува. Резултат – неграмотните и простите определят бъдещето на най-интелигентната нация в Европа.

- Премиерът-Слънце се кълне в „Началника” горе, а носи червен конец на Кабала на ръката си и с еврейска шапчица се моли на Стената на плача.

- Патриотите и етническите партии заедно са на трапезата и управляват държавата. Патриотично се продава гражданството на Абсурдистан.

- Демографската и етническа катастрофа са огромни, но управляващата шайка счита за основен проблем спазването на европейското законодателство и угаждането на чужди интереси.

- Недосегаемите пребиват командоси и полицаи, а българите протестират с песни и народни хора.

- Управляващата шайка ни изтребва, а протестираме с блокади на магистрали на 300 километра от шайката и отново с хора на улиците. Основен проблем на организаторите не е сваляне от власт на престъпниците, а да няма провокатори, които случайно да нарушат мирните протести и народните хора.

Абсурдистан. Всеки ден нови чудеса! Живеем в чудесна държава. Чудо след чудо, фантазия след фантазия. Само че няма хепиенд!

                                                  Елена Гунчева           http://afera.bg           

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.