А ПАРИТЕ ОТКЪДЕ? …

Автор: Няма коментари Сподели:

В началото на годината лекичко се промъкна новината, че е възможно да вземем нов заем, за да си платим накуп изтребителите. Американски заем, както се разбра! Ей, направо далаверата на века – купуваме изтребители в чувал, които ще получим след години, плащаме си обаче прескъпата цена накуп, и понеже нямаме пари, искаме заем от американците, които ни го дават с лихва! Жестоко! Култово! Фамозно!

И днес обсъждат за изтребителите. Че ще ни изтребят всички българи, то е ясно, няма нужда даже и от война. Там, където други армии се скъсват от боеве и атаки, ние си го постигаме сами на избори, като избираме пълни некадърници и продажници.

Но винаги въпросът е: къде са парите? Имаме ли пари да платим накуп тези таралясници? И откъде ще отрежем разходи, за да ги платим – от пенсии, от социални помощи, от заплати, от инфраструктура? Не са малко пари, след като се дават, значи отнякъде трябва де се отрежат. Или да се вземе нов заем, който допълнително ще ни зароби.

Колко вече ти станаха заемите, Боку? Май никой не смее да пита. Само плащаме! И сега ще плащаме! Изтребители, заеми, лихви, комисионни… за изтребването на българския народ!

                                                            Елена Гунчева

                         Колаж: Георги Динев                         http://afera.bg

Предишна статия

…АБСУРДИСТАН

Следваща статия

ОНЕМЯХ…

Други интересни