Кой и защо заплашва и мачка българските предприемачи?

Автор: Няма коментари Сподели:

Има две причини националноотговорните предприемачи да бъдат неудобни.

Основателят на “Исторически парк” Ивелин Михайлов и Пламен Ангелов от “Хора от народа” гостуваха в предаването “Хитовете в мрежата” с водещ Светослава Рудолф в ефира на телевизия “България 24”. Двамата разкриха как заедно със свои съмишленици се борят да развиват производство в България, а икономически групировки, свързани с фондация “Америка за България” и властимащите, пречат на тяхната дейност.

Пламен Ангелов посочи, че най-важното при всяко икономически начинание, е активността на хората и се е убедил в това докато търси персонал за веригата магазини “Хора от народа”. Въпреки многото трудности в началото, днес във веригата работят немалко съмишленици, които вършат своята работа убедено.

“Създал съм тези магазини, за да помогна на българските прозиводители. Ако съм искал да печеля в магазините, щеше да има близалки, вредни сладки, цигари и вносна продукция. Но ние предлагаме само българска продукция. Работим по въпроса след време да гарантираме на 100% за качеството на стоките”, коментира той.

Ивелин Михайлов посочи, че има огромно значение в какво бизнесът влага печалбата си. Той припомни, че предприемачите в община Ветрино използват печалбата си, за да създадат една по-добра среда за всички. Те я влагат в нея непрекъснато. По негови думи спекулативните твърдения в медиите, че Исторически парк е пирамида, не отговарят на истината понеже при пирамидите има усвояване на средства без краен продукт. Отделно от това около Исторически парк функционират фирми в редица икономически отрасли, които подпомагат средата, включително 4 издателства и образователни центрове.

Той сподели, че има две причини хора като него и съмишлениците му да бъдат заплашвани, проверявани от службите и мразени от властимащите и медийния кръг “Капитал”. Първата причина е, че благодарение на проекта, хората на територията на община Ветрино са променили своя начин на мислене, те са свидетели на успешната промяна в техния живот към по-добра посока, а втората е, защото това пречи на управляващите и техните чисто лобистки интереси да прокарат проект за изграждане на ветрогенератори. Именно невъзможността тези лобистки интереси да се осъществят на територията на община Ветрино са и причината да се пречи всячески на проекта и дори съпругата на Ивелин Михайлов да бъде заплашвана. Предприемачът добави, че всеки би могъл да окаже следващата мишена. Има сериозни данни, че заплахите произхождат от близки до фирмата инвеститор за изграждане на вятърния парк – CWP и нейния управител Димитър Енчев. Това е показателно за методите, с които си служат определени бизнес кръгове, несвикнали с наличието и съпротивата на будни и активни, родолюбиви българи, които знаят как да бранят интересите си.

CWP е фонд за рискови инвестиции, създаден от бивши български политици и предприемачи – групата около стартъп общността в България. Фондът управлява главно американски капитали, като се явява като посредник при тяхното инвестиране. Свързан е в сложна мрежа от връзки с бивши и настоящи български политици, които му осигуряват проекти. Уличен е в нечистоплътни връзки с членове на правителството и планове да усвои огромни средства от “Зелената сделка”. CWP е замесен в корупционен скандал с членове на сръбското правителство у нашите западни съседи по повод изграждането на най-големия ветропарк “Чабук”. Очевидно е, че методите му и у нас са същите.

Целият разговор можете да чуете в YouTube канала на “България 24” тук

Източник: svobodenglas.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Ивелин Михайлов и художника Васил Горанов разобличават доц. Николай Нинов в ефир

Следваща статия

Шведският учен д-р Ларс Берн: 500 години Западна хегемония приключиха

Други интересни