Турски ежедневник: България, перлата на Балканите, чака да бъде открита

Автор: Няма коментари Сподели:

Един от най-популярните ежедневници в Турция Джумхурийет (Република) излезе с обширна статия за нашата страна. Като водеща снимка беше използвана панорама от Пловдив.

В статията се споменава: “България е страна, която носи своята богата история до наши дни и пленява с мистичната си атмосфера. Тази страна, която мирише на история на всяка крачка, прилича на музей на открито с великолепните си природни красоти и исторически сгради.

България, перлата на Балканите, е страна, която пленява със своите исторически богатства, природни красоти и културно наследство.”

В публикацията се разкриват някои от важните туристически точки на България, които чакат да бъдат открити от туристите.

“Короната на София: Украсявайки силуета на София, църквата Александър Невски привлича вниманието с неовизантийската си архитектура. Тази сграда, най-голямата православна църква в България, предлага на посетителите едно незабравимо преживяване с богатата си вътрешна украса и историческа атмосфера.”

“Старият Несебър, който се намира на брега на Черно море, е известен като полуостров, който очарова със своите старинни структури, тесни улички и историческа текстура. Този регион, който е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, пленява със своите средновековни църкви и традиционни български къщи”, се акцентува в публикацията.

“Рилският манастир: Съкровище в планината. Разположен в полите на Рила планина, Рилският манастир е огромен манастирски комплекс, заобиколен от природна красота. Основан през 10 век, този манастир е известен със своите стенописи, дърворезби и спокойната атмосфера на манастира.

Основен акцент се прави и върху “Старият Пловдив: Богат на Алантични и средновековни текстури. Пловдив, един от най-старите градове в Европа има очарователна атмосфера със своите средновековни къщи, каменни улици и античен театър. Старият град привлича любителите на историята и изкуството.”

Публикацията продължава с описанието на “разположения в сърцето на София, булевард Витоша, който е популярна дестинация за пазаруване, кафенета и културни дейности, отражение динамичната атмосфера на града.”

Статията завършва с описание на красотата на Варна и замъкът Царевец във Велико Търново.

Източник: marica.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Единадесетте лечебни свойства на тиквата

Следваща статия

Елеазар Хараш: Буда, Лао Дзъ, Христос и Учителя са във Велико Единство!

Други интересни