Важен урок по политически науки, който не бива да се пропуска!

Автор: Няма коментари Сподели:

Демокрацията е политическа система, в която хората периодично с мнозинство на изборите избират своите управници, след което управляващите имат абсолютната власт да правят каквито закони пожелаят чрез мнозинство между тях.

В конституционна република хората също с мнозинство на гласуващите избират управници, които правят закони с мнозинството между тях. Но управляващите не могат да правят закони, които им харесват, защото конституцията силно ограничава тяхната законодателна власт.

Идеалът на демокрацията е всеобщото равенство.

Идеалът на конституционната република е индивидуалната свобода.

През този век големи крачки са направени към целта да подкопаят нашата република, и да я трансформират в демокрация. Основната тактика на подривниците е саботажа на езика. Наричайки ​​Америка демокрация, докато хората безмислено приемат и използват термина, тоталитаристите затъмняват истинското значение на американските принципи на управление.

Авторите на конституцията бяха загрижени да защитят свободата срещу монархичната диктатура, както те я нарекоха.

Но основната им тревога беше да защитят страната срещу демокрацията.

Едмънд Рендалф, делегат на Конституционната конвенция от Вирджиния, каза, че общата цел на Конвенцията е да осигури лек за глупостите и яростта на демокрацията.

Елбридж Гери и Роджър Шърман, делегати от Масачузетс и Кънектикът призоваха Конституционната конвенция да създаде система за елиминиране на злините, произтичащи от излишъка от демокрация.

Александър Хамилтън, делегат от Ню Йорк каза, че сега формираме републиканско правителство, истинската свобода не се среща в демокрацията.

Ако сме твърде склонни към демокрацията, скоро ще се преместим в монархия.

Джон Адамс, един от гигантите на американския революционен период, каза, че демокрацията ще завижда на всички борещи се с всички усилия да съборят всичко. И когато случайно се случи да получи надмощие за кратко време, демокрацията ще бъде отмъстителна, кървава и жестока.

Америка е основана не като демокрация, а като конституционна република. Ние се заклеваме във вярност към републиката, за която нашето знаме стои, а не към демокрацията.

Конституцията изисква републиканска форма на управление за всички щати, Но тя не споменава демокрацията, нито Декларацията за независимост, нито Закона за правата.

Форман го попита какво правителство е дала конвенцията на Америка и Франклин отговори – република, ако можем да я запазим. Старият и много мъдър Франклин прозря през мъглата на времето деня, когато американците биха разменили свободата си в конституционната република за гарантирано от правителството обещание за равенство и сигурност в една демокрация.

И отвъд това, до деня, когато демокрацията неизбежно се изражда в диктатура, гарантираща нищо друго освен бедност и робство за хората, които ограбва и управлява.

Odysee

Отделно

Rumble

Отделно

BitChute

Отделно

https://bgprevedi.com/the-truth-about-the-democracy-and-the-republic-39016-2/

Предишна статия

Роберт Фицо срещу ковид-цирка и пландемията ковид 2019!

Следваща статия

Предприемачът Христо Попов: За овладяването на ума, желязната дисциплина и ключът към щастието

Други интересни