Световният икономически форум: Поколението Z ще приеме CBDC

Автор: Няма коментари Сподели:

Световният икономически форум наскоро публикува статия, обясняваща как банките могат да привлекат най-младите членове на световната работна сила. Поколението Z (родено между 1997-2012 г.) е първото, което израства с интернет. По-младите милениали имаха достъп, но не до степента на поколението Z, което не си спомня живота преди смартфоните. СИФ търси начини да спечели от доверието им в цифровите продукти.

Статията отбелязва проучване на Oliver Wyman Forum, което установява, че поколението Z има доверие в традиционните клонове на физически банки, като 43% посочват, че физическите банки им осигуряват „спокойствие“. Около 72% от възрастните в тази демографска група използват „необанки“, които са само онлайн, но имат различни приложения и модерни функции, които всъщност опростяват банкирането за младите хора.

СИФ вярва, че сливането на двете ще бъде от полза за поколението, което „няма да притежава нищо и ще бъде щастливо“.

Те говорят за това, че поколението X са по-склонни от милениалите да започнат да инвестират в акции от ранна възраст, но пропускат да отбележат, че това е така, защото никой не вярва на държавни инвестиции. Що се отнася до младите инвеститори, облигациите и традиционните транзакционни методи са им просто скучни. Тяхната толерантност към риск е много по-висока. Видяхме феномена Gamestop и безбройните хора, които загубиха всичко, докато викаха „ДИАМАНТЕНИ РЪЦЕ“ и „ХОДЛ“ (да, чувал съм жаргона против волята си), тъй като бяха подведени да вярват, че имат властта да манипулират пазарите.

СИФ също така обсъжда как биткойните и криптовалутите се харесват на по-младите инвеститори, но това „не предполага отхвърляне на традиционните източници на пари“.

Лъжат!

„За да изградят трайни взаимоотношения с поколението Z обаче, банките трябва да комбинират физическото си присъствие с конкурентно, вълнуващо дигитално предложение – включително в метавселената, където много членове на това поколение прекарват времето си. Също така банките трябва да предоставят услуги, които задоволяват търсенето на поколението Z за удобство, избор, добавена стойност, устойчивост и пълна персонализация.“

Виждате ли накъде води това?

СИФ вярва, че поколението Z ще бъде по-склонно да приеме идеята за програмируема и контролирана цифрова валута. Те ще го рекламират като „вълнуващо“, използвайки такива подбрани думи, и като просто поредния модерен технологичен напредък.

Те знаят, че следващото поколение няма житейския опит, за да разбере пълния обхват на случващото се. Не би било изненада, ако глобалистите започнат да продават цифрова валута първо на по-млада аудитория, особено преди да стане задължителна.

Автор: Мартин Армстронг

Преводач: Иван Стаменов

Източник: Armstrong Economics

https://www.otizvora.com/2024/01/15894/svetovniyat-ikonomicheski-forum-pokolenieto-z-sthe-prieme-cbdc/

Предишна статия

Всяка идея, която издълбоко не разтърсва човека, не може да се реализира

Следваща статия

Който казва, че без Христос може да се спаси, той не разбира закона

Други интересни