Карлуково – Информационен Център пълен с естетика, безсребърни Книги… “Видимият свят е за децата. Той е велика забавачница.”

Автор: Няма коментари Сподели:

Карлуково – Информационен Център пълен с естетика, безсребърни Книги с информация, за мен, 3а вас!
Местните хора от село Карлуково и град Луковит не са изненадани, че и зад това интересно събитие в региона стои Андриан Йорданов, който всички наричат Ачо – пещерняк, бизнесмен и родолюбец.

Отрасъл в този край, той от няколко години се е заел с неговото възраждане като духовен център, какъвто е убеден, че е бил в миналото ни. Тук създава своите невероятни каменни къщи, пред които се дивят посетители отблизо и далеч. Една от тях пък сякаш е излязла от приказка и плува в река Златна Панега, в която прекрасни бели и розови водни лилии, донесени от река Ропотамо, греят с красотата си.

Интересни керамични цветя, като живи същества, посрещат посетителите на района. С помощта на доброволци Ачо е възстановил скалния манастир „Св. Никола“ (Глигора), както и пътя до него. С вдъхновение и всеотдайност той сбъдва мечтата си да създава стойностни неща, които да се вписват в природата, да радват и вдъхновяват хората и да им напомнят тяхната божествена същност.

Предишна статия

Разговор за смисъла на живота с отец Боян Саръев – Богоявление (2015 г.)

Следваща статия

Какво крие Илон Мъск?

Други интересни