Ройтерс: Тексас съди Файзер заради измами с ваксините

Автор: Няма коментари Сподели:

Фирмите-ваксинаторки имат имунитет отностно уврежданията, които хората получават пряко от ваксините и не носят отговорност за причинените вреди.

Но са отговорни за измамни търговски практики спрямо потребителите, вкл. в България, защото са излъгали, че продуктът е 95% ефективен, и тази лъжа е повлияла на решението на потребителите.

Оказва се, че Файзер са знаели, че продуктът им не е ефективен (ефективността му е 0,85%) и те съзнателно са подвели потребителите. За това ги съдят в Тексас.

Файзер дължат по 10 000 долара щети за всеки измамен потребител, а измамените потребители в Тексас са 30 000 000.

-=-

Вж по-долу видео с БГ-суб от 3 канала

Ройтерс: Тексас съди Файзер заради измами с ваксините

През ноември 2023 главният прокурор на щата Тексас Кен Пакстън е внесъл обвинение в съда срещу Файзер за това, че са излъгали за ефикасността на ваксините срещу ковид.

Спроред главния прокурор твърденията на Файзер за 95% ефективност на ваксините са заблуждаващи и подвеждащи, тъй като става въпрос само за т. нар. „относително намаляване на риска“ за хората, които са се инжектирали.

Пакстън посочва, че това твърдение се базира на резултати от само два месеца клинични изпитания и че абсолютното намаляване на риска е едва 0,85%.

Прокурорът изтъква, че след ваксинацията де факто пландемията е станала дори по-лоша – т.е. заразяването с ковид на ваксинирани индивиди се повишава. В обвинението се казва:

„Файзер умишлено са заблудили хората за „ефикасността на ваксината“ и са цензурирали онези, които изнасят истинската информация с цел търговска печалба.“

Целта на съдебното дело е да се спре Файзер да разпространява измамни твърдения и да заглушава истинската информация относно ваксините. Освен това крайната цел на съдебното дело е да се наложат глоби от 10 милиона долара за това, че Файзер са нарушили закона на Тексас срещу заблуждаващия маркетинг (deceptive marketing).

Според данни на Файзер над милиард и половина човека са ваксинирани с техния продукт, като търговската печалба на фирмата за 2021 и 2022 възлиза на 74 милиарда долара.

В хода на делото става ясно, че има разлика между „относително намаляване на риска“ и „абсолютно намаляване на риска“, като Файзер са публикували само данните, които представят техните ваксини по благоприятен начин, а не са публикували цялата информация.

През 2023 главният прокурор на Тексас Кен Пакстън е започнал да събира данни дали Файзер, Модерна и Джонсън и Джонсън са представяли заблуждаваща информация за техните продукти.

„Файзер не казва истината за техните ковид-ваксини“ твърди Пакстън. „Ние искаме справедливост за гражданите на Тексас, които бяха тиранично принуждавани да се ваксинират и да приемат дефектен продукт, продаван чрез измамни твърдения“

Цялата статия за съдебния процес срещу Файзер можете да прочетете тук:
[https://www.reuters.com/legal/pfizer-is-sued-by-texas-over-covid-19-vaccine-claims-2023-11-30/]


Odysee

Отделно

https://bgprevedi.com/reuters-texas-suing-pfeizer-for-vaccines-38295-2/

Предишна статия

7 ЛЕТ В ТИБЕТЕ ИЛИ ЧТО СКРЫВАЕТ ГЕНРИХ ХАРРЕР

Следваща статия

Отец Абсолют: Вълци в Овчи Кожи…

Други интересни