Българи робовладелци

Автор: Няма коментари Сподели:

Като във филм на ужасите е тези дни във Вълчи дол и околните села от общината. Българи са се превърнали в робовладелци и се гаврят с други българи. След като на първи тур от местните избори стана ясно, че над 62% от гласувалите жители на общината не желаят повече досегашният кмет Георги Тронков да управлява съдбата им, дни преди съдбоносното гласуване на балотажа в неделя играта е загрубяла до крайност.

В отчаян опит да спасят властта си, Тронков и компания са се настървили до бяло и са размахали камшик над своите съграждани, като са предприели масово сплашване на хората. Ходят по къщите им със служебни автомобили на общинските предприятия и заплашват жителите, че ще бъдат уволнени, че няма да получат социални помощи и дърва за огрев, че близките им ще бъдат изгонени от работните им места в общинските предприятия. Обаждат се по телефона на служители със заплахата хубаво да мислят за кого ще гласуват в неделя, за да не се регистрират като безработни. Стигнали са дотам, да заплашват бедните, болните и самотните възрастни хора, че ще им спрат услугата „топъл обяд“, ако не осигурят своя и на близките им глас за Георги Тронков. Едно от главните действащи лица е Диана Великова, специалистка по „усвояване“ на еврофондове, изгонена след съмнения за злоупотреби от няколко общини, паразитно сраснала се с общинската власт дотам, че тя и синовете й са редовни получатели на евросредствата, които майка им докарва, като например доставката на социалната услуга „топъл обяд“. Наглостта на Великова стига дотам да нарича изнудването и сплашването на възрастните хора в домовете им „мерене на кръвното“. Това безочие се извършва, защото, без да има необходимото образование, тя е назначена на половин щат в общностния център като медицинска сестра – за да е отново на хранилка. В поредната й къща в с. Щипско са регистрирани неприлично много хора с временни регистрации, странно останали извън полезрението на засилените проверки за изборен туризъм във Варненско отпреди дни. Скандална поредица от нарушения съпъства дните около гласуването. В едно от селата е регистрирано купуване на вот, съставен е протокол, сигнализирана е прокуратурата в Девня; в друго от селата кандидат на „Възраждане“ е бил пребит и предупреден от новоспечелилия кмет да затваря магазина си и да се изнася. В трето съпругът на кандидатката за кметица буквално „набива акъл“ у гласоподавателите, като ги тормози по домовете им. В няколко села пазаруването на феодален вот се е превърнало в поминък. Обществена тайна е, че кметът Тронков е на власт с помощта на купения и феодален вот в няколко села, чиито обитатели си позволяват да казват „докато ние гласуваме, Тронков ще е кмет“ – тъжно доказателство за невежество и зависимост.

Това е някакво безумие – сюрреалистична гротеска. Невежите и продажните да определят съдбата ни, крадливите и наглите да изгребват джобовете ни. Това е обаче картинката в обезлюдяващата община Вълчи дол – бедност, невежество, страх и насилие в почти всяка възможна посока – от изнасилването на реда и закона, до изнасилването на всеки източник на средства и на всяка форма на здрав смисъл и институционален повод за съществуване.

Учудващо е, че в такава разяждаща среда има хора, които са запазили здрав смисъл и са се обединили, за да срутят това позорище, облечено с власт. Обединила ги е идеята да спрат един от най-мерзките проекти на Сглобката и плановете на Прокопиев, Василев, Петков, Лорер, Енчев и Ангелов да приберат няколко милиарда от Плана за възстановяване и устойчивост. Тук няма задръжки, няма морал, няма милост. Те дори няма да забележат, че ще минат през съдбите на хората от Вълчи дол. На по-долно ниво нещата са просто още по-долни. Там са местните робовладелци. Там е Тронков.

България трябва да знае какво се случва във Вълчи дол – общината, в която проектът на Прокопиев, Василев, Петков, Лорер, Енчев и „Добротич уинд“ за най-големия вятърен парк на Балканите, върху най-плодородната българска земя, влезе като горещ нож в масло. Общината с 22 незаконни сметища, която се намира на прелетната магистрала Виа Понтика, е лицемерно загрижена за зеленото си бъдеще и предостави на тепсия плодородния чернозем на Южна Добруджа на „Добротич уинд“ – фирмата, която уж е инвеститор. Всъщност това е куха фирма с 1 служител и 0 лв печалба от създаването си до днес, собственост на CWP Europe – фонд за рискови инвестиции във ВЕИ. Фондът CWP е замесен в огромен корупционен скандал със сръбската министър-председателка Ана Брнабич по повод изграждане на най-големия вятърен парк в съседна Сърбия – “Чабук”; герои са и на журналистическо разследване за нечистоплътни връзки с “Продължаваме промяната” още преди първото им служебно правитество с цел да приберат няколко милиарда от Плана за възстановяване и устойчивост.

Обществена тайна е, че верни на Тронков общински съветници от ГЕРБ са получавали по 20 хиляди лева при гласуване ЗА вятърничавия проект, а с напредването на проектирането и процедурите има още важни гласувания, за които на съветниците му са обещани по 100 хиляди лева. Можем само да гадаем, колко се канят да спечелят тези, които раздават такива суми. Гадаем, защото доказателства няма, свидетелства – също, но някак перверзно всичко се знае, всичко е ясно и всичко е известно. В неделя се играе на живот и смърт за жителите на Вълчи дол. Нека хората на Вълчи дол знаят, че Тронков е пътник още след първи тур на местните избори и е побелял от страх и настървение, защото разликата между него и Калоян Цветков е само около 500 гласа! Тази разлика е толкова малка, че може да го прати едновременно в затвора и на бунището на историята. Всичко заграбено може да му излезе през носа още в неделя. Още в неделя може да се реши ще има ли живот във Вълчи дол или ще има море от ветрогенератори на „Добротич уинд“ и CWP. Страшно му е на Тронков… Нека му е!

В неделя се решава съдбата на Вълчи дол – или ние решаваме съдбата си, или оставяме продажниците и невежите да решават вместо нас!

Да не забравяме – Тронков и компания са тук за парите, ние – за живота си!

Автор: Родолюбец Храбър

Източник: krasivovetrino.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

There is no THE JEW!

Следваща статия

Как да се свържем с Христос? | Разговори с Учителя Петър Дънов | аудио книга | част 11

Други интересни