Опитват се да наложат ЛГБТ стандарти в религиозните практики чрез ООН

Автор: Няма коментари Сподели:

Тази сутрин поискахме от министъра на външните работи страната ни да се противопостави на представения на 53-та сесия на Съвета по правата на човека на ООН доклад за интегриране на ЛГБТ стандартите в религиозните практики.

В него Виктор Мадригал-Борлоз, експерт на ООН по въпросите на сексуалната ориентация и половата идентичност твърди, че религиозната свобода „не е несъвместима с равноправието за ЛГБТ лицата“. Според него „съвместимост“ означава, че основополагащи религиозни доктрини и традиции трябва да бъдат подчинени на ЛГБТ идеологията.

Според доклада ако религиозните общности правилно тълкуват своите доктрини те не биха били в конфликт с ЛГБТ идеологията.
В писмото посочихме, че няма как да съществува религиозна свобода ако можем единствено да изразяваме и следваме убеждения и практики, които са в линия с ЛГБТ идеологията и че тогава нямаме никаква религиозна свобода.

През последните години сме свидетели на засилено преследване на християни, на различни позиции в обществото, чрез водене на дела за дискриминация и “слово на омраза” за това, че публично са изразили убежденията си за сексуалността, половата идентичност, родителството и брака.

Продължаващият над две години съдебен процес във Финландия срещу народния представител и бивш вътрешен министър д-р Пайви Расанен за библейски цитат в тиутър; процесът срещу университетския преподавател и пастор Акил Пано в Албания (за изказване, че е дехуманизиращо за майките и бащите да фигурират като родител 1 и родител 2), отстраняването от длъжност на консервативния съветник на Торите Лауал Кинг в Обединеното кралство (който изрази своите религиозни вярвания и цитира библейски стих), са отрезвяващи примери за опасните последствия върху свободата на словото и вярата, които този доклад крие.
Това не са единични случаи. Те отразяват тревожна тенденция, подкрепена от ЛГБТ и транс лобита, със силно влияние.

В псимото посочихме, че в едно демократично общество защитата на правата и свободата на група хора не трябва да бъде за сметка на правата и свободата на други групи хора, когато става въпрос за основни права, като свободата на изразяване и свободата на словото, гарантирани от Конституцията и международното право.

В писмото призовахме външния ни министър да защити правото на всеки човек свободно да изразява убежденията и да практикува своята вяра, като твърдо се противопостави на представения от Виктор Мадригал-Борлоз доклад.

Писмото може да видите на: sva.bg

Източник: Асоциация общество и ценности

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Инж. Светослав Вълчев: Как да изчистим енергийно пространството, където живеем и работим?

Следваща статия

Нямате идея кой е този човек, нали? Един от най-талантливите български пълководци

Други интересни