НЕЩО Е ГРЕШНО С МАТЕРИЯТА? АТОМИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Авто-превод

Отделно

АТОМИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ

Развенчаване на атомната теория

Всички знаят структурата на атома от училище. Нека си спомним модела, който ни беше показан в часовете по физика: ядро, около което се въртят електрони, като планети.

Междувременно физиците открито признават:

Така нареченият планетарен модел на атома всъщност не съществува, а именно:

Ядрото НЕ изглежда като топка, съставена от по-малки сини и розови топчета – тези цветове представляват неутрони и протони.

Електроните също нямат формата на топка и, най-важното, не се движат около ядрото в орбити.

Оказва се, че това е просто математически модел, който повече или по-малко точно описва процесите, протичащи в микросвета.

Не ми вярвате?

Това са само цветчета, защото днес редица изследователи твърдят, че АТОМИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ! И предоставят убедителни аргументи, за да го докажат. В това видео ще предоставим изчерпателни доказателства, че науката отново или ни лъже, или прикрива срама си със смокиново листо. Изгледайте видеото до края, там ще разделим теорията за атома, ще бъде интересно.

Но нека засега се занимаваме с атомните модели. В момента има няколко десетки описани от тях, от които най-малко 10 се считат за вероятни или правилни.

Как така?

Ето как:

Оказва се, че „нито един от моделите не може да даде изчерпателно описание на ядрото“ – и това се казва не къде да е, а в рамките на курса по обща физика от И.В. Савелиев, част 5, всъщност посветена на структурата на атома.

И тогава се добавя това:

„Невъзможно е да се опишат всички ядрени модели в рамките на общ курс по физика“

Разбира се, за нашето съзнание е трудно да приеме, че в действителност един атом не прилича на нищо, тъй като не отразява фотоните, погълнати от ретината. Тоест не можем да го видим. Направете и снимка.

В крайна сметка думата фотография буквално означава запис на цвят. Атомът по принцип не може да бъде фотографиран, тъй като дължината на вълната на видимата светлина варира от 3800 до 7400 ангстрьома (милиард пъти по-малко от метър). А размерът на най-големия атом не надвишава 2,5 ангстрьома.

Може би сега ще има коментатори, които ще кажат, че са видели снимка на атом. Но трябва да ви разочароваме.

Но дори и най-модерните електронни микроскопи могат да изследват обекти с размер само 10 ангстрьома.

Трудно е дори да си представим колко малък всъщност е един атом. Изчислено е, че 10 на 28-ма степен атоми могат да се поберат в човешкото тяло, което е милион пъти повече от броя на звездите в цялата видима вселена.

Същата е и историята с електрона. Той е още по-малък и по отношение на размера на ядрото като цяло е трудно да се познае. Освен това разстоянието между ядрото и електрона е хиляди пъти по-голямо от техния размер. Ако увеличите ядрото до размера на топка за тенис, атомът ще бъде с размерите на футболен стадион. Това, между другото, породи известната фраза:

Във всичко, което ни заобикаля, има много повече нищо, отколкото нещо.

Тоест атомите са въртенето на празнотата?

Ето какво казва професор Роджър Барлоу от университета в Хъдърсфийлд за електрона:

„Електроните всъщност не обикалят около ядрото, както планетите правят около слънцето. Вместо това има смисъл да си представим електроните като рояк или голямо стадо птици, където няма ясна граница, където движението на всяка отделна частица е НЕВЪЗМОЖНО да се ПРОСЛЕДИ, но ние виждаме постоянно променящата се форма на този рояк.“

https://bgprevedi.com/something-wrong-with-matter-37087-2/

Предишна статия

YOU CAN STORE YOUR VEGETABLES FOR MONTH

Следваща статия

АНТАРКТИДА – Тайната на най-загадъчният континент на планетата

Други интересни